Zdravím, mám dotaz, jestli je v zemích Albánie, Bosna a Hercegovina a Černá Hora nutné mít mezinárodní řidičský průkaz nebo stačí ten český? Děkuji  .

Mezinárodní řidičský průkaz

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

33 reakcí

Nikde jsem to nezaregistroval, tak jsem byl dneska na úřadě celkem překvapený. Vydání už nestojí 50 Kč, ale nově 200 Kč za každý vzor.

5 Citovat

Koukám, že je to od 1.7. novinka. Asi snaha zalepit rozpočet. Jinak ani AI změnu zatím nezachytila a tvrdí stále 50 Kč.

0 Citovat

Díky za info, o tom se opravdu nikde nemluvilo. 

0 Citovat

Manzel si bol vybavit MVP (podla Zenevskeho dohovoru) v druhej polke augusta v Breclavi, poplatok 50kc.

0 Citovat

Po mnoha cestach v ruznych zemich chteli mezinarodni ridicak videt poprve letos ve Lesothu. Pan policista zjevne hledal za co nam dat nejakou pokutu. Spolucestovatel, ktery zrovna ridil ho vyhrabal nekde na dne kufru a pokuta se nekonala :)

0 Citovat

Z vlastní zkušenosti ho chtěli vidět v Japonsku (půjčovna), Taiwan (půjčovna + policie při silniční kontrole) a ve Vietnamu (policie hledající záminku k pokutě/úplatku). 

0 Citovat

Po nás ho chtěli v USA při policejní kontrole. 

0 Citovat

Asi obecně platí: když ho mám s sebou, nikoho nezajímá. Kdybych ho neměl, stoprocentně by ho někdo chtěl prolustrovat 😀

6 Citovat

Já si pro mezinárodní řidičák jdu příští týden, přesně z důvodů výše - pokud ho mám, nebude třeba :-) 

Jinak potvrzuji těch 200,- Kč za vydání viz portal.gov.cz/sluzby-vs/vydani-mezinarodniho-ridicskeho-prukazu-S94

0
33 reakcí