Nevím kam s tímhle příspěvkem, tak dyštak přesuňte někam vhodněji. V únoru jedu do Thajska-přílet Bangkok, tady pár dnů na aklimatizaci, pak je v plánu Krabi a ostůvek Langkawi na hranicích s Malajsií. Chtěl bych se zeptat, jestli tu někdo v těchto destinacích byl na škole vaření a mohl něco doporučit nebo naopak zkritizovat. Na netu jsem našel celkem dost, ale nikdy není nad osobní zkušenost. Rád bych se naučil základní jídla-Pad Thai a karí. díky za odpovědi .

Thajsko-škola vaření

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

3 reakce

Nevím kam s tímhle příspěvkem, tak dyštak přesuňte někam vhodněji.
V únoru jedu do Thajska-přílet Bangkok, tady pár dnů na aklimatizaci, pak je v plánu Krabi a ostůvek Langkawi na hranicích s Malajsií. Chtěl bych se zeptat, jestli tu někdo v těchto destinacích byl na škole vaření a mohl něco doporučit nebo naopak zkritizovat. Na netu jsem našel celkem dost, ale nikdy není nad osobní zkušenost. Rád bych se naučil základní jídla-Pad Thai a karí.

díky za odpovědi

0

Byl jsem před lety ve škole vaření na ostrově Koh Lanta (http://goo.gl/5qdc4x). Bylo to levné a super, recepty resp. postupy nejsou složité, doma (v ČR) se mi povedlo naučená jídla celkem slušně uvařit / replikovat (suroviny jsou dostupné nejlépe v pražské vietnamské tržnici Sapa nebo v brněnské viet tržnici na Olomoucké ul.)

Obecně bych doporučil následující postup - vygooglovat školy vaření přes "destinace + cooking school", prohlédnout si nabídku a pak zkontrolovat hodnocení na TripAdvisor.

0 Citovat

Pokud budeš cestovat přes Krabi, před dvěma lety jsem tam absolvoval kurz v http://www.smartcookthailand.com. Mohlo by to být přesně to co hledáš. Byl jsem na kurzu, který zahrnoval asi 6 nebo 7 chodů a úplná klasika, tom yam soup, pad thai, red curry, green curry, salát s mangem a dva druhy spring rolls (ne, že bych si to pamatoval, ale koukl jsem na fotky smiley ). Bohužel si nepamatuji kolik to stálo, ale drahé to určitě nebylo.

Zamluvil jsem ten kurz na ulici v jedné z těch jejich mnoha "cestovek" na ulici.

Nějaký kurz určitě doporučuji, je to super zážitek smiley

0 Citovat

Dekuju za odpovedi. Samozrejme se taky snazim nakupovat suroviny na trznici, ale nikdy se mi to jidlo nepovedlo tak, jako mistnakum. Pravda, ze oni by taky asi nezvladli nasi svickovou smiley
Ten smartcook vypada super! Na tripadvisoru dobre hodnoceny a nabizena jidla jsou presne ten zaklad, kterej hledam. Cena je taky prijatelna

0
3 reakce