Stravování západ USA + hotovost s sebou
Zdravím zkušené cestovatele! Za 2 týdny letíme (2 dospělí plus 16 a 11 děti) na trip po západu USA. Vše naplánováno, ale potřeboval bych poradit, jak jste kdo řešili stravování. Naše situace - 12 nocí v kempech pod stanem (taková ta klasika - Joshua tree, Grand Canyon, Arches, Bryce, Sequoi, Yosemite...) plus 9 nocí motely (LA, Page, Las Vegas, San Francisco...). Můj dotaz směřuje specificky na dny pod stanem v odlehlejších místech. Budu samozřejmě kupovat PB vařič, ale vůbec nikde jsem nenašel nějaké tipy jak jste řešili v kempech snídaně a také svačiny na denní treky po parcích, když člověk nemá kde nákup chladit. Odpoledne předpokládám, že se dá někam na jídlo zajet, eventuálně nakoupit něco k okamžité spotřebě na vařič/gril. Pokud člověk bude na hotelu v civilizaci tak jsem pochopil, že Walmarty a pod obchody standardně nabízí hotovky/zmražená jídla s rychlo přípravou v mikrovlnce, ale na kempové dny vůbec nevím.
A ještě doplňující dotaz - kolik radíte si s sebou vzít hotovosti? Dá se např. i na benzínkách mimo civilizaci platit kartou?
Díky moc
Kamil
Jídlo – kup v prvním Walmartu kaše, polívky atd. a používej je jako nouzovku, když nenajdeš jídlo; restaurace jsou drahé s tím je třeba počítat; pomůže pořízení ledničky do auta (jestli budete mít dostatečně velké), cca 200USD, což se ti na jídle pro 4 vrátí.
Hotovost – obchody, benzínky atd. krom extrémně remote areas bez problému karty, výběr z bankomatu velmi nevýhodný, ber rezervu cash cca 500 USD per pax
(Než se na mě někdo vrhne, jsou to čísla pro rodinu s dětmi, ne mladé punkery, ale jestli jsi střelec, tak tu ledničku na konci tripu bez udání důvodu do Walmartu vrať. :).
Ahoj, boli sme v 2023 na zapade USA na 16dni, itinerar velmi podobny vasmu. Kartou sa dalo zaplatit snad vsade.
Ako pise Honza, restauracie su drahe, ale na kazdom rohu je nejaky fast food. V supermarketoch je naozaj obrovsky vyber hotovych jedal, konzerv, instantnych pokrmov, ktore len zalejes vodou. Na svaciny pocas treku sa daju zobrat susienky, jerky, ovocie, pripadne spravit "lepenaky" s nejakou trvanlivou salamou. My mame radi na vyletoch Rio Mare Insalatissime, co je plnohodnotne jedlo, skladne, trvanlive a v akcii ho kupis za 1,8€ :-)
Normálně si jídlo nakoupíte v nákupáku. Pokud budete mít vařič, tak není problém cokoliv uvařit oběd/večeře (rýže/těstoviny, hovězí na tisíc způsobů), snídaně vejce, cereálie, svačina v podobě baget a sendvičů. V amerických kempech není problém cokoliv uvařit/připravit (velký stůl součástí kempovacího místa, grill, většinou pitná voda).
Lednici pro výše uvedená jídla vyřešíš za 25$ tímto:
https://www.walmart.com/ip/Igloo...om=/search
A na každé pumpě koupíš led za 5-10 dolců. Led ti vydrží 1-2 dny.
K penězům... jak se píše výše 500$/osoba, takže 2000$, spousta karet debit/credit, visa/mastercard a nemáš žádný problém.
A ještě k těm vařičům, pozor na odlišné závity eu/us, prodávají se i různé redukce tady v čr.
Tohle je zbytečné tahání krámů - jsou tam všude fastfoody a když se ti tam nebude chtít tak Uber nebo Wolt, nebo co tam mají.
Skoro v kazdem motelu maji automat na led, kde se da doplnit i zdarma.
Osobni tip, pokud se budete chtit najist bez prace a za rozumne penize je retezec steakovych fastfoodu Sizzler. Po Kalifornii jich je spousta. Nejsou to nejlepsi steaky co jsem v zivote mel, ale rozuna cena. Steak s prilohou cca od 12USD plus neomezeny salatovy bar cca 6USD. Samostatny salatovy bar (nekde i tepla jdla) taky okolo 12USD.
A za 5 babek +tax tam v supermarketu seženeš celé grilované kuře, ta cena je dumpingová a prodávají to za ní tak nějak z tradice, zákazníci jsou na ní zvyklí.
Mája_919 napsal(a):Whole Foods Market - květen 2025, SF, celé kuře 11$, Bio verze 13$ :)
Whole Foods Market je "vyššia liga" ako Walmart. Ale 11usd za celé kura je stále dobrá cena.
Díky všem za názory a poznatky, stejně tak jako za diskuzi na téma kolik vlastně dneska stojí grilované kuře :-)