Hezký den, zrovna těšíme neoprávněně použití našich karet v KB. Jelikož i hodně cestujeme byla nám poraženo, a bychom si udělali Revolut kartu. Je vhodná pro cestování? Jaký účet k ní zvolit? Stačí ten zdarma? Popřípadě na co si dát při zakládání a používání pozor? Moc děkuji 🍀   .

Revolut

Založila ve fóru Co se nevešlo

55 reakcí

Hezký den, zrovna těšíme neoprávněně použití našich karet v KB. Jelikož i hodně cestujeme byla nám poraženo, a bychom si udělali Revolut kartu.

Je vhodná pro cestování? Jaký účet k ní zvolit? Stačí ten zdarma? Popřípadě na co si dát při zakládání a používání pozor?

Moc děkuji 🍀 

0

Pokud se vejdete do limitů, tak vám základní zdarma stačit bude. Jinak Partners má lepší kurzy a taky umí vypnout DCC.

0 Citovat

Mohu se zeptat jaké jsou ty limity? A co znamená DCC?

Vůbec se v tom nevyznám. Doteď nám stačila zlatá karta z KB i na pojištění. Nemáme žádné otisky prstů, Google play a i přes to někdo zneužil obě karty co máme 🤦

0 Citovat

https://help.revolut.com/cs-CZ/h...ithdrawal/

DCC: https://www.penize.cz/tema/dynam...conversion

2 Citovat

pavlina.minibull napsal(a): Nemáme žádné otisky prstů, Google play a i přes to někdo zneužil obě karty co máme 🤦

Jak vám někdo zneužil karty? Namátkou pár způsobů
- zkopírování v bankomatu (skimming)
- služba, kde jste si uložili číslo karty, byla hacknuta a unikly vaše údaje
- opsání/zapamatování údajů z karty, např. v restauraci, pokud kartu dáte z ruky a odnesou ji někam k terminálu na zaplacení. Mimo EU není potřeba 3D secure verifikace a dá se platit čistě jen pomocí údajů z karty
- zlí jazykové tvrdí, že u rezervací hotelů přes Booking.com se údaje karet použité k zaručení rezervace předávají v textové formě a pak se válí vytištěné na recepcích
- pokud máte čínský Android bez Google Play a jen s PINem, je možné, že je v něm spyware a odesílá údaje někam do Číny/... nebo že někdo viděl zadávat váš PIN a dostal se v nestřežené chvíli do vašeho mobilu. Jestli máte hloupý mobil bez OS, není to relevantní.

3 Citovat

Jedna platba za nízká byla na Google Adds za 500 Kč 

Druhá byla na Zalando téměř za 6tis.

0 Citovat

Jen je zvláštní že každé je z jiné karty a v průběhu 14 dnů 

0 Citovat

Snad vám reklamaci platby uznají. Já zažil s mBank a nakonec vše dobře dopadlo. V mém případě se jednalo o provedenou platbu za nějaký přístup k sport-sázkařskému webu po načtení kódu k odbavení zavazadla na letišti Marseille. Do pár dnů mi odchozí platbu na účet (cca 500 Kč) vrátili s dovětkem, že řeší s protistranou a může se stát, že nebude uznáno. Na vyřešení měli tuším měsíc. Na konci této periody došlo sdělení, že reklamace uznána. Na kartě jsem z bezpečnostních důvodů neponechal volné finance k odchozí platbě a během cca 3 měsíců přišel pokus o dvě malé platby (cca 5USD). Tudíž pokus neprošel, poté jsem kartu vyměnil. 

3 Citovat

My jsme obě zablokovali pro jistotu hned. Teď necháme vydat novou a tu už nechci k platbám přes net a v zahraničí jako je Asie a Indonésie raději používat a proto koukám po Revolut.

0 Citovat

Mıchal napsal(a):

[citace="pavlina.minibull"]Nemáme žádné otisky prstů, Google play a i přes to někdo zneužil obě karty co máme 🤦

Jak vám někdo zneužil karty? Namátkou pár způsobů
- zkopírování v bankomatu (skimming)
- služba, kde jste si uložili číslo karty, byla hacknuta a unikly vaše údaje
- opsání/zapamatování údajů z karty, např. v restauraci, pokud kartu dáte z ruky a odnesou ji někam k terminálu na zaplacení. Mimo EU není potřeba 3D secure verifikace a dá se platit čistě jen pomocí údajů z karty
- zlí jazykové tvrdí, že u rezervací hotelů přes Booking.com se údaje karet použité k zaručení rezervace předávají v textové formě a pak se válí vytištěné na recepcích
- pokud máte čínský Android bez Google Play a jen s PINem, je možné, že je v něm spyware a odesílá údaje někam do Číny/... nebo že někdo viděl zadávat váš PIN a dostal se v nestřežené chvíli do vašeho mobilu. Jestli máte hloupý mobil bez OS, není to relevantní.

[/citace]

Jen doplnění k tomu Bookingu - recepce nikdy nevidí číslo Vaší osobní karty - tu vidí pouze pracovníci Bookingu a hotelovým recepcím pak poskytují jednorázovou tzv. VCC (virtual vredit card) s přesnou častkou,ktera je možná stáhnout. Je to tak právě proto, aby k úniku osobních údajů nedocházelo. :-)

8 Citovat

pavlina.minibull napsal(a):

My jsme obě zablokovali pro jistotu hned. Teď necháme vydat novou a tu už nechci k platbám přes net a v zahraničí jako je Asie a Indonésie raději používat a proto koukám po Revolut.

a co tim vyresite? pokud vam nekde zneuzili kartu, tak  se vam ti same muze stat i s revolutem. a kdyz uz to nastane, radeji budu vznklou situaci resit s ceskou bankou, nez s revolutem.

to o valejicich se cislech kreditek z bookingu je celkem nesmysl.

hotelove rezervace , auto rezervace stejne vetsinou nejde platit jednorazovou revolutkou, takze …

ano, na cestovani je revolut fajn, ale z jineho duvodu - vyrazne lepsi (i kdyz ne nejlepsi) kurzy pro prevod mezi menami.

3 Citovat

tam asi nejde o jednorázovost, ale o to, že tam máš jen to, co platíš, ne? Plus tě jako bonus neokrádá CZ banka na kurzu (mimo Partners do podzimu).

0 Citovat

Vyřešíme tím hlavně ochranu spořícího a běžného účtu. Prostě si na Revolut převedu jen potřebnou částku na platbu po internetu...

Booking nelze Revolut platit? Proč?

0 Citovat

Jednorázovou kartou.

0 Citovat

Aha. No záměr není jednorázová karta, ale Revolut využívat jako kartu pro platby přes net i v ČR 

0 Citovat

Jestli kurzy neřešite, bude opravdu lepší si otevřít účet u jiné české banky. Když vám kartu zneužiji, opravdu to nechcete řešit s Revolut. 

0 Citovat

Revolut jim těžko zneužijí, když tam nebudou válet peníze (k čemuž neni důvod).

0 Citovat

ok, asi jsem divnej, ale i na beznem uctu mam celkem minimum penez. a kdyz mam platit neco vetsiho, tak tam tu castku adhoc prebadim.

to o ochrane sporaku teda nechapu :)

6 Citovat

Jan Vidim napsal(a):

Jestli kurzy neřešite, bude opravdu lepší si otevřít účet u jiné české banky. Když vám kartu zneužiji, opravdu to nechcete řešit s Revolut. 

Můžu se prosím zeptat proč?

0 Citovat

Teda vy mi dáváte. Ne jsem za názory ráda. 

Chtěla jsem něco co bychom rovnou tedy využili i při cestování. 

Jinak na běžném účtu se také snažíme peníze ve větším množství nemít, ale vzhledem k tomu že že spořícího na běžný je to jeden klik, tak ani tam mi to nepřijde zrovna bezpečné.

Raději bych tedy fakt už kartu která k běžnému účtu vůbec nepovede...

0 Citovat

nucene premisteny brumak napsal(a):

tam asi nejde o jednorázovost, ale o to, že tam máš jen to, co platíš, ne? Plus tě jako bonus neokrádá CZ banka na kurzu (mimo Partners do podzimu).

Zajímá mě ten konec v závorce o Partners. To už je jistý toto? Nějaký zdroj? Díky.

0 Citovat

„Nulová přirážka na karetní kurzy zůstane v platnosti i během dovolenkové sezóny, tedy určitě do konce září,“ potvrzuje Klára Bulířová, ředitelka denního bankovnictví v Partners Bance na dotaz webu Peníze.cz, jestli banka nezmění svou strategii přinejmenším do konce letních dovolených."

1 Citovat

Hm to bylo jasný že na tomhle musí prodělávat :D  Škoda, dal jsem jim přednost před Revolutem. 

0 Citovat

To znamená, že před tím než to bude končit, to chce přes Partners směnit větší částku Euro na Revolut 

0 Citovat

Nebere Revolut jen dobití v defaultní měně karty nebo z nastavení účtu?

0
55 reakcí