Hezký den, zrovna těšíme neoprávněně použití našich karet v KB. Jelikož i hodně cestujeme byla nám poraženo, a bychom si udělali Revolut kartu. Je vhodná pro cestování? Jaký účet k ní zvolit? Stačí ten zdarma? Popřípadě na co si dát při zakládání a používání pozor? Moc děkuji 🍀   .

Revolut

Založila ve fóru Co se nevešlo

55 reakcí

Ne.

0 Citovat

pavlina.minibull napsal(a):

Vyřešíme tím hlavně ochranu spořícího a běžného účtu. Prostě si na Revolut převedu jen potřebnou částku na platbu po internetu...

Booking nelze Revolut platit? Proč?

Tak to řeším taky, nabíjím Revolut jen částkou určenou pro pobyt v zahraničí ci zahraniční platby v cizí měně - přes Google pay či Apple pay se částka na účet připisuje takřka okamžitě. Mám v nastavení vyplé internetové platby a v případě potřeby je jednorázově zapnu. Lze si nastavit i omezení PINem pro výši bezkontaktní platby a ochranu karty místem pohybu.  Rezervace hotelů lze provádět hlavní kartou, nikoliv jednorázovou. To ale myslím bude stejné u všech jednorázových karet. Ke zneužití každé karty může dojít...už se mi to stalo, takže se snažím případné ztráty co nejvíce minimalizovat.  U standartního účtu je nemilé omezení směny bez kurzové přirážky pro směnu ve výši 1000eur, což při vyšší předpokládané potřebě a snaze pošetřit nutí potřebnou měnu nasyslit v jiných měsících a riskovat tím v případě zneužití vyšší případnou ztrátu. Nevím jaký kurz jste měla pro zahraniční platby u KB, nicméně lze předpokládat, že i kurz Revolut s kurzovní přirážkou (při směně nad 1000eur) bude výhodnější - tak usuzuji podle kurzů na kartách mých CZ bank.

0 Citovat

m5: ne, si normálně překlikneš, co dobíjíš

0 Citovat

beliw napsal(a):

Tak to řeším taky, nabíjím Revolut jen částkou určenou pro pobyt v zahraničí ci zahraniční platby v cizí měně - přes Google pay či Apple pay se částka na účet připisuje takřka okamžitě. Mám v nastavení vyplé internetové platby a v případě potřeby je jednorázově zapnu. Lze si nastavit i omezení PINem pro výši bezkontaktní platby a ochranu karty místem pohybu.  Rezervace hotelů lze provádět hlavní kartou, nikoliv jednorázovou. To ale myslím bude stejné u všech jednorázových karet. Ke zneužití každé karty může dojít...už se mi to stalo, takže se snažím případné ztráty co nejvíce minimalizovat.  U standartního účtu je nemilé omezení směny bez kurzové přirážky pro směnu ve výši 1000eur, což při vyšší předpokládané potřebě a snaze pošetřit nutí potřebnou měnu nasyslit v jiných měsících a riskovat tím v případě zneužití vyšší případnou ztrátu. Nevím jaký kurz jste měla pro zahraniční platby u KB, nicméně lze předpokládat, že i kurz Revolut s kurzovní přirážkou (při směně nad 1000eur) bude výhodnější - tak usuzuji podle kurzů na kartách mých CZ bank.

však karty u Revolutu se daj libovolně zmrazit, když tam máš nasysleno. Na platbu/y si ji zase rozmrazíš, ne?

To omezení virtuálních karet neni na "hotely", ale nastavuje si to prodejce. Třeba u trip.com nefungujou virtuální vůbec, u opodo/edreams na cokoli.

0 Citovat

JJ, zmrazení a rozmrazení lze při syslení využít.

0 Citovat

Tak on je rozdíl mezi virtuální a virtuální jednorázovou, že. 🙂 S virtuální běžně platím i za ubytování.

0 Citovat

OT stále lze ještě ubytování zaručit Edenred benefitní nebo stravenkovou kartou? Už máme stravenkový paušál a benefitní zrušenou, tak nevím. Ale bylo to velmi pohodlné. Prošlo ověření a nikdo nemohl nic strhnout, ani kdyby chtěl. Ale tak 2 roky zpátky.

0 Citovat

Ne, lze (minulý měsíc šlo). nabít v cizí měně.

0 Citovat

J0x napsal(a):

Tak on je rozdíl mezi virtuální a virtuální jednorázovou, že. 🙂 S virtuální běžně platím i za ubytování.

u trip.com mi to ani virtuální vícerázovou nebralo. Takže zase jak kde. 

0 Citovat

Byl jsem ted 9 dni v JAR a prakticky vsechno jsem bez problemu zaplatil Partners kartou - online ubytovani i vsechno na miste (nekdo tu uvadel driv, ze ji na nekterych mistech neslo platit). Za me naprosta spokojenost.

Btw. za zalozeni uctu je ted prs Hamty 800 Kc cashback.. (budu rad kdyz vyuzijete na registraci na hamty muj referal :) https://www.hamty.cz/?ref=306338 )

0 Citovat

Ahoj, jen otazka. Letim ted do Thajska a asi tam budu platit vetsinou Revolutem. Vychazi finacne vyhodneji si v Revolutu vymenit predem Eura na Bahtovy ucet? 

0 Citovat

nabiješ si měnou svý karty (pokud nemáš Partners), jen pro platby o víkendech je lepší si vyměnit předem, aby ses vyhnul příplatku. Pokud máš nějakej supermegaultra plán, kde víkendový příplatky nejsou, tak nemusíš druhou část řešit.

0 Citovat

Ahoj, máte někdo zkušenost s revolutem, pokud si na jeden měsíc aktivuji z obyčejného na premiový tarif kvůli platbě za ubytování + nějakou útratu, celkem asi 5000euro a po měsíci bych se zase vrátil k bezplatnému tarifu ? Není v tom nějaký háček ? navíc bych si peníze chtěl nabít z kreditky. Je to reálné ? U komerečky by mě to vyšlo kvůli rozdílu kurzu skoro na 5tis navíc...

0 Citovat

Je třeba si přečíst podmínky konkrétního přechodu. Například při bezplatném trialu je možné bezplatně zrušit do 14 dní a tak dále. Nabíjení z kreditky nic nemění. Pak také zvážit alternativu KB možná...

0 Citovat

Aktuálně bych si udělal zdarma Partners. Revolut by měl jít zrušit zdarma do 14 dní, nebo do konce doby, kterou ti nabídli (pokud využiješ jejich nabídku zdarma na zkoušku). Ale dohadovat se pak s robotem, nebo deseti různýma hnědákama, když ti něco naúčtujou, bych nechtěl. Plus nový karty, vydaný ve zkušební době, po zrušení účtujou taky.

0 Citovat

Martin Šťastný napsal(a):

Ahoj, máte někdo zkušenost s revolutem, pokud si na jeden měsíc aktivuji z obyčejného na premiový tarif kvůli platbě za ubytování + nějakou útratu, celkem asi 5000euro a po měsíci bych se zase vrátil k bezplatnému tarifu ? Není v tom nějaký háček ? navíc bych si peníze chtěl nabít z kreditky. Je to reálné ? U komerečky by mě to vyšlo kvůli rozdílu kurzu skoro na 5tis navíc...

Obecně je u tohoto nápadu háček v tom, že Revolut nenabízí měsíční tarif, pouze roční tarif placený měsíčně. Při upgradu je to uvedené v nenápadné poznámce, kterou člověk snadno přehlédne, viz screenshot. Tj. bych doporučoval hodně důkladně nastudovat Terms & Conditions, na které Revolut odkazuje; zejm. to, jaký je poplatek za předčasné zrušení předplatného... protože předplatné je roční, nikoli měsíční.

U trial verze to asi funguje jinak, tam je to nejspíš bezpečné, pokud to člověk zruší před uplynutím té doby.

img-0302.jpg

1 Citovat

Trial je v pohodě, měl jsem to takhle několikrát. Jen je potřeba nenechat vydat novou kartu, byť ji appka bude vnucovat. Mají to takhle schválně, protože při zrušení trialu pak chtějí kartu zaplatit.

Jinak používám na převody měn už prakticky jen Trading 212 s tou jejich kartou. Mají tam fixní fee za směnu 0,15%, bez přirážek za víkend, limitů a podobně. Jediný pain je dobíjení účtu, kde z karty je limit 2000 eur a pak už je vždy fee. Zdarma lze dobíjet převodem na účet v Unicredit, kde sice nedávno konečně zavedli okamžité platby, ale ten robot z Trading212, co to kontroluje stejně běží v hodinových intervalech a o víkendu vůbec.

0 Citovat

Partners mám. DCC jsem sice v aplikaci vypnul, ale stejně v každé platbě na terminálu byl dotaz, v jaké měně chci platit.

0 Citovat

Off-topic, ale, to s tou kartou je o úhlu pohledu, dá se na to dívat i tak, že ten trial je dobrá šance získat za nějaký poplatek hezkou  customizable  kartu, kterou bez předplatného člověk vůbec dostat nemůže. Přesně takto jsem to kdysi udělal, kartu pak opravdu naúčtovali (už si nepamatuji, kolik to bylo), ale aspoň mě teď při použití bankomatu nebolí oči z toho defaultního červenomodrého přechodu...

... edit: upravuji na „bankomat“ místo „ATM“, aby si někdo nedejbože nemyslel, že Revolut kartu používám výhradně na letišti Altamira.

0 Citovat

@Leoš Literák: Řekl bych, že zablokování plateb s DCC nemůže zabránit dotazu na měnu při platbě ani u jiné banky. To může jen zablokovat platbu při zvolení platby v Kč (domácí měnu majitele účtu můžou mít přednastavenou a ani si toho člověk nemusí všimnout).

2 Citovat

Mně se tedy od začátku používání Partners nestávalo, že by se mě terminály ptaly na měnu, ale najednou začaly...

0 Citovat

Ptá se to vždy, jen to nedovolí (zablokuje) transakci, pokud DCC zvolíte.

Mimochodem nějaký tip jak dostat partners nebo revolut mastercard kartu kvůli slevě na bookingu? Obě mám Visy a nevypadá to, že by to šlo měnit 

0 Citovat

Má někdo aktuální zkušenosti, s čím je teď výhodnější platit exotičtější měny? Čekají mě teď vyšší sumy ve vietnamských donzích. Odhadem to bude minimálně 1000 euro.

Partners banka VND nemá v kurzovním lístků, takže dává nějakou přirážku ke kurzu VISA, že?

Kurz u Revolutu vypadá dobře, ale musím směnit ve všední den a stejně přesvihnu měsíční limit, že?

mBank vypadá relativně OK, ale na kurzovním lístku pro mKartu svět a tu jejich kreditku a tam je částka 0,008 Kč/ VND. To je fajn kurz, ale několik měsíců bez změny a vypadá to, že jim tam chybí desetinná místa a realita bude méně příjemná.

0 Citovat

Partners dá podle kurzu karetní asociace, lepší už nejde

2 Citovat

Já si právě myslím že jde, ten MC kurz bývá horší, než třeba Revolut kurz. (cca 1-2%? Skoro jako kurzy u českých bank). 

U měn, u kterých Revolut kurz má a Partners nemá je tedy lepší Revolut. Ale opravte mě, jestli se mýlím :-) 

3
55 reakcí