Revolut
pavlina.minibull napsal(a):Vyřešíme tím hlavně ochranu spořícího a běžného účtu. Prostě si na Revolut převedu jen potřebnou částku na platbu po internetu...
Booking nelze Revolut platit? Proč?
Tak to řeším taky, nabíjím Revolut jen částkou určenou pro pobyt v zahraničí ci zahraniční platby v cizí měně - přes Google pay či Apple pay se částka na účet připisuje takřka okamžitě. Mám v nastavení vyplé internetové platby a v případě potřeby je jednorázově zapnu. Lze si nastavit i omezení PINem pro výši bezkontaktní platby a ochranu karty místem pohybu. Rezervace hotelů lze provádět hlavní kartou, nikoliv jednorázovou. To ale myslím bude stejné u všech jednorázových karet. Ke zneužití každé karty může dojít...už se mi to stalo, takže se snažím případné ztráty co nejvíce minimalizovat. U standartního účtu je nemilé omezení směny bez kurzové přirážky pro směnu ve výši 1000eur, což při vyšší předpokládané potřebě a snaze pošetřit nutí potřebnou měnu nasyslit v jiných měsících a riskovat tím v případě zneužití vyšší případnou ztrátu. Nevím jaký kurz jste měla pro zahraniční platby u KB, nicméně lze předpokládat, že i kurz Revolut s kurzovní přirážkou (při směně nad 1000eur) bude výhodnější - tak usuzuji podle kurzů na kartách mých CZ bank.
beliw napsal(a):Tak to řeším taky, nabíjím Revolut jen částkou určenou pro pobyt v zahraničí ci zahraniční platby v cizí měně - přes Google pay či Apple pay se částka na účet připisuje takřka okamžitě. Mám v nastavení vyplé internetové platby a v případě potřeby je jednorázově zapnu. Lze si nastavit i omezení PINem pro výši bezkontaktní platby a ochranu karty místem pohybu. Rezervace hotelů lze provádět hlavní kartou, nikoliv jednorázovou. To ale myslím bude stejné u všech jednorázových karet. Ke zneužití každé karty může dojít...už se mi to stalo, takže se snažím případné ztráty co nejvíce minimalizovat. U standartního účtu je nemilé omezení směny bez kurzové přirážky pro směnu ve výši 1000eur, což při vyšší předpokládané potřebě a snaze pošetřit nutí potřebnou měnu nasyslit v jiných měsících a riskovat tím v případě zneužití vyšší případnou ztrátu. Nevím jaký kurz jste měla pro zahraniční platby u KB, nicméně lze předpokládat, že i kurz Revolut s kurzovní přirážkou (při směně nad 1000eur) bude výhodnější - tak usuzuji podle kurzů na kartách mých CZ bank.
však karty u Revolutu se daj libovolně zmrazit, když tam máš nasysleno. Na platbu/y si ji zase rozmrazíš, ne?
To omezení virtuálních karet neni na "hotely", ale nastavuje si to prodejce. Třeba u trip.com nefungujou virtuální vůbec, u opodo/edreams na cokoli.
Tak on je rozdíl mezi virtuální a virtuální jednorázovou, že. 🙂 S virtuální běžně platím i za ubytování.
OT stále lze ještě ubytování zaručit Edenred benefitní nebo stravenkovou kartou? Už máme stravenkový paušál a benefitní zrušenou, tak nevím. Ale bylo to velmi pohodlné. Prošlo ověření a nikdo nemohl nic strhnout, ani kdyby chtěl. Ale tak 2 roky zpátky.
J0x napsal(a):Tak on je rozdíl mezi virtuální a virtuální jednorázovou, že. 🙂 S virtuální běžně platím i za ubytování.
u trip.com mi to ani virtuální vícerázovou nebralo. Takže zase jak kde.
Byl jsem ted 9 dni v JAR a prakticky vsechno jsem bez problemu zaplatil Partners kartou - online ubytovani i vsechno na miste (nekdo tu uvadel driv, ze ji na nekterych mistech neslo platit). Za me naprosta spokojenost.
Btw. za zalozeni uctu je ted prs Hamty 800 Kc cashback.. (budu rad kdyz vyuzijete na registraci na hamty muj referal :) https://www.hamty.cz/?ref=306338 )
Ahoj, jen otazka. Letim ted do Thajska a asi tam budu platit vetsinou Revolutem. Vychazi finacne vyhodneji si v Revolutu vymenit predem Eura na Bahtovy ucet?
nabiješ si měnou svý karty (pokud nemáš Partners), jen pro platby o víkendech je lepší si vyměnit předem, aby ses vyhnul příplatku. Pokud máš nějakej supermegaultra plán, kde víkendový příplatky nejsou, tak nemusíš druhou část řešit.