Zaměstnání kompatibilní s cestováním
Důchod je dobrá vize 🙂
Jen je otázka v jakém budeme technicko provozním stavu 😁 Ležet mohu i u rybníka někde tady, ale obávám se, že na ty zajímavý výšlapy, kopečky nebo složité země už nebudou síly.
Pripnem sa sem. Hladam miesto odkial mozem pracovat cca mesiac v januari / februari.
Podmienky:
Dobry internet
Dobra infrastruktura & zdravotnictvo
Ok pocasie - najvyssia denna teplota aspon 20 stupnov
Bez malarie a ziky
Bolo by fajn:
Podobna casova zona ako u nas
Napadaju ma akurat Kanarske ostrovy a Oman. Mozno Maledivy? Nejaka moznost, ktoru prehliadam?
Emiráty, Katar, Maroko, Egypt, Zanzibar. U těch míst v Africe je potřeba mít dobré cestovní pojištění, aby se zdravotní problémy řešily v soukromých nemocnicích pro dolarové cizince.
Teoreticky i Mauricius, ale bude tam vedro. To na Maledivách ale taky, takže předpokládám, že to nevadí. Případně vedlejší Reunion také vše splňuje.
Na Mauriciu bude hlavne dost prset, to mi zrovna nepripada jako ok pocasi. A Maledivy dobra infrastruktura a zdravotnictvi?
na Maledivách bych se bál toho internetu. Co si pamatuju, bylo to hodně pomalý a silně cenzurovaný.
Toho Mauríciu a Reunionu sa práve bojím kvôli cyklónom.
Takže tie Kanáry alebo Blízky východ. Omán má bezvízový vstup iba na 14 dní tak ten tiež asi nie. Vďaka za názory.
Tak Kanáry budou hlavně nejpohodlnější. Krásné počasí, evropské standardy. Jenom malé upozornění - bude tam větrno.
Kdyby tam nebyla ta podmínka stejného časového pásma, tak bych samozřejmě doporučil Thajsko. Nicméně i s ohledem na časový posun Thajsko není špatné, pokud člověk musí být časově kompatibilní - dopoledne a začátek odpoledne volno, tedy spousta času na výlety, poznávání, pláž atd., a práce od cca 14.00 (u nás 8.00) do 22:00. Mně to vcelku vyhovovalo. Odpoledne stejně obvykle pršelo.
Přesně tak, práce od odpoledne do půlnoci, ráno si přispat, přes den zařídit, co je potřeba, návraty z víkendů bez problémů levněji a bez zácp v pondělí dopoledne...za mě taky Asie super. Ale jsem spíš noční můra, než ranní ptáče.
leden únor, stejné časové pásmo, ideál JAR, mimo velká města si něco pronajmout pohoda, někde u oceánu.
Jinak já to mám jako celoživotní OSVČ s cestováním dobrý, moje jediné omezení je, že ne vždy najdu někoho kdo má taky čas. To je moje jediné omezení. A většinou nemůžu cestovat 15-25 den v měsíci kvůli dph, jinak cestuju stále. Teď teda bude Asi trochu delší a sám nevím jak to po návratu dám. Myslím pracovně.
Ďakujem za názory, nakoniec ideme Kanáry + Malaga dokopy na 4 týždne. A manžel si ešte odskočí do Maroka na AFCON.
Ad JAR, tá je veľmi dobrá možnosť. Chodíme každé 2-3 roky, akurát nám to vychádza na budúcu zimu. Akurát sa treba uistiť, že ubytovanie má generátor elektriny, kvôli load shedding. Alebo nájsť niečo vedľa strategicky dôležitého objektu (nemocnica), kde elektrinu neodpájajú.