Ahoj, jaké děláte zaměstnání, abyste mohli co nejvíce cestovat? Máte nějaké tipy, upřednostnili jste třeba cestování a volnější styl života před prací a kariérou? Jaký máte pracovní režim a co naopak s cestováním skloubit po pracovní stránce nejde? :-) Nebo jste spojili práci a cestování dohromady?  .

Zaměstnání kompatibilní s cestováním

Založil ve fóru Co se nevešlo

39 reakcí

Důchod je dobrá vize 🙂

Jen je otázka v jakém budeme technicko provozním stavu 😁 Ležet mohu i u rybníka někde tady, ale obávám se, že na ty zajímavý výšlapy, kopečky nebo složité země už nebudou síly. 

5 Citovat

Pripnem sa sem. Hladam miesto odkial mozem pracovat cca mesiac v januari / februari.

Podmienky:
Dobry internet
Dobra infrastruktura & zdravotnictvo
Ok pocasie - najvyssia denna teplota aspon 20 stupnov
Bez malarie a ziky

Bolo by fajn:
Podobna casova zona ako u nas

Napadaju ma akurat Kanarske ostrovy a Oman. Mozno Maledivy? Nejaka moznost, ktoru prehliadam?

0 Citovat

Emiráty, Katar, Maroko, Egypt, Zanzibar. U těch míst v Africe je potřeba mít dobré cestovní pojištění, aby se zdravotní problémy řešily v soukromých nemocnicích pro dolarové cizince.

0 Citovat

Něco se dramaticky změnilo na Zanzibaru?

Ja jen ze ten internet tam … spíš nic, než moc.

0 Citovat

Teoreticky i Mauricius, ale bude tam vedro. To na Maledivách ale taky, takže předpokládám, že to nevadí. Případně vedlejší Reunion také vše splňuje.

0 Citovat

Na Mauriciu bude hlavne dost prset, to mi zrovna nepripada jako ok pocasi. A Maledivy dobra infrastruktura a zdravotnictvi?

0 Citovat

na Maledivách bych se bál toho internetu. Co si pamatuju, bylo to hodně pomalý a silně cenzurovaný. 

0 Citovat

Toho Mauríciu a Reunionu sa práve bojím kvôli cyklónom. 
Takže tie Kanáry alebo Blízky východ. Omán má bezvízový vstup iba na 14 dní tak ten tiež asi nie. Vďaka za názory.

0 Citovat

Tak Kanáry budou hlavně nejpohodlnější. Krásné počasí, evropské standardy. Jenom malé upozornění - bude tam větrno.

0 Citovat

Kapverdy.

0 Citovat

Nebude tam taky větrno? :)

0 Citovat

Kdyby tam nebyla ta podmínka stejného časového pásma, tak bych samozřejmě doporučil Thajsko. Nicméně i s ohledem na časový posun Thajsko není špatné, pokud člověk musí být časově kompatibilní - dopoledne a začátek odpoledne volno, tedy spousta času na výlety, poznávání, pláž atd., a práce od cca 14.00 (u nás 8.00) do 22:00. Mně to vcelku vyhovovalo. Odpoledne stejně obvykle pršelo.

0 Citovat

Přesně tak, práce od odpoledne do půlnoci, ráno si přispat, přes den zařídit, co je potřeba, návraty z víkendů bez problémů levněji a bez zácp v pondělí dopoledne...za mě taky Asie super. Ale jsem spíš noční můra, než ranní ptáče.

1 Citovat

leden únor, stejné časové pásmo,  ideál JAR, mimo velká města si něco pronajmout pohoda, někde u oceánu.

Jinak já to mám jako celoživotní OSVČ s cestováním dobrý, moje jediné omezení je, že ne vždy najdu někoho kdo má taky čas. To je moje jediné omezení. A většinou nemůžu cestovat 15-25 den v měsíci kvůli dph, jinak cestuju stále. Teď teda bude Asi trochu delší a sám nevím jak to po návratu dám. Myslím pracovně. 

2 Citovat

Ďakujem za názory, nakoniec ideme Kanáry + Malaga dokopy na 4 týždne. A manžel si ešte odskočí do Maroka na AFCON. 

Ad JAR, tá je veľmi dobrá možnosť. Chodíme každé 2-3 roky, akurát nám to vychádza na budúcu zimu. Akurát sa treba uistiť, že ubytovanie má generátor elektriny, kvôli load shedding. Alebo nájsť niečo vedľa strategicky dôležitého objektu (nemocnica), kde elektrinu neodpájajú. 

0
39 reakcí