Prodám antimalarika Malarone
Ze safari v Tanzanii mi zbyly tři krabičky Malarone, expirace 02/2029. Prodám - cena za krabičku je 700 kč (koupeno za 1.200 kč). Ke každé krabičce přidám jako dárek 80ml Repelent Predátor Maxx plus 😊. Vyzvednutí v Praze, případně zaslání přes Zásilkovnu po úhradě předem.
Milý SÚKL, tady máš mé plné jméno a foto krabičky, z kterého snadno zjistíš, kdo ji předepsal. Nejsem přece hloupá, a dám vám k tomu zdarma repelent ;-)
Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že:
f) vydá nebo prodá léčivý přípravek, aniž je k tomu podle § 82 odst. 2 nebo 6 oprávněna, nebo zajišťuje zásilkový výdej léčivých přípravků, aniž je osobou k tomu podle § 84 odst. 2 oprávněnou, anebo jako osoba, která byla držitelem rozhodnutí o registraci, nesplní povinnost stáhnout léčivý přípravek z oběhu podle § 34 odst. 8
Za přestupek podle odstavců 1 až 10 lze uložit pokutu do:
d) 5 000 000 Kč, jde-li o přestupek podle odstavce 1 písm. b), d), e), f) nebo o), odstavce 2 písm. c) nebo d).
...a to se za 700 vyplatí :-)
Toto bych čekal od Floodlanda atd., ale že zrovna ty, takový rebel, budeš vytahovat zákony... Nechci obhajovat jejich porušování, ale z tohoto to vypadá, že by se třeba malarone nebo možná i paralen neměl předávat ani v rámci rodiny nebo mezi kamarády třeba i zdarma, ale měl se raději zlikvidovat. Podle mě jde hlavně o to, aby lidi ve velkém neprodávali léky, které někomu bez konzultace s lékařem mohou uškodit. Pokud už někdo měl předepsaný malarone dříve a jede někam opět, jistě by ho dostal znovu. Proč by měl chodit kvůli předpisu k lékaři (cestovní medicíny), kde se třeba musí ještě dlouho dopředu objednávat? Já si ho v takovém případě příště raději koupím u někoho, kdo ho nevyužil. Takových je spousta, protože jde o lék, který se dá brát až v případě potřeby. Když stojí 100 Kč na den pobytu v malarické oblasti plus nějaké dny před a po, je to dost drahé a bohužel nemá moc jinou rozumnou alternativu. Ty Brume ale jistě raději nacpeš prachy korporaci za evidentně předražený lék.
Já teda nevím, školy nemám, ale já bych si od nikoho nekoupila z druhé ruky ani paralen, natož lék na malárii .. když pominu všechny ty etické a právní aspekty, hlavně ale nevím a nikdo mi nezaručí, že byl lék po celou dobu skladován správně .. a pokud někdo dva tři týdny trajdá po jižní americe nebo Asii, kde teploty zrovna nejsou na uchování léčiva optimální, nóó tak to gud lak, navíc kolikrát ty prášky už byly včetně účtenky přeprodány víme ? A vážně někomu stojí za to ušetřit pár stovek, když jede na trip za několik desítek tisíc ( páč na Šumavu do lesa si to asi brát nebudeme ) ? .. ale já jsem paní Opatrná, každý to máme jinak
Asi tak. Tady je alespoň krabička. Snad původní. Když se přestaly prodávat vstupy do amerických parků, tak frčí tohle. No, je na každém soudruhovi, jakou variantu si vybere. Já bych do přeprodeje nešel, těch pár set mi za ten risk nestojí.
Málokdo na cestách může skladovat léky podle předpisů, a to včetně těch, které si nechal předepsat a koupil. To tak možná na komfortní dvoutýdenní dovolené s přesuny v klimatizovaných vozidlech, ale já bych si na své půlroční a delší cesty nemohl vzít nic. Dosud jsem měl malarone jen pro případ potřeby a pokud bych si ho musel vzít, raději bych ho užíval i přesto, že byl určitě exponovaný na vyšší teploty už jen při mé cestě a bylo by jedno, jestli s ním jel někdo před tím dalších pár týdnů. Ale nevím, jestli zrovna u malaronu vyšší teploty vadí.
Libor_S napsal(a):Ale nevím, jestli zrovna u malaronu vyšší teploty vadí.
Nevadí.
https://www.lekarna.cz/malarone-...f4yw9iG0lT
5. Jak přípravek Malarone uchovávat
Uchovávejte tento přípravek mimo dohled a dosah dětí.
Nepoužívejte tento přípravek po uplynutí doby použitelnosti uvedené na krabičce za EXP. Doba použitelnosti se vztahuje k poslednímu dni uvedeného měsíce.
Přípravek Malarone nevyžaduje žádné zvláštní podmínky uchovávání.
Dva lidé se chtějí domluvit na prodeji něčeho, co je objektivně užitečná látka a ty jako člověk, kterému do toho nic není jim to chceš překazit. Proč? Strašit tady lidi zákonama.
Já jim to přeju, ať si kšeftujou, s čím chtějí, poukazoval jsem na to, že takhle se veřejně udávat není úplně moudrý...
...a taky by nemuseli na každou krabičku zakládat nový téma...
Brum celkom správne len upozornil na to, že ponúkať na nete Malarone (alebo lieky na predpis všeobecne) s uvedením kódu na krabičke v kombinácii s (predpokladám) skutočným menom a priezviskom nie je práve najrozumnejšie konanie (keďže ak by nejaký nahecovaný snaživec chcel udeľovať pokuty, tu by mal tú Petru H. ako na podnose).
Chápem, že ťa Brum vo vedľajšej téme dosť zosmiešnil, tak mu to chceš oplatiť, ale myslím že táto tvoja "krevní msta" asi úspech mať nebude.
Mám k dispozici dvě balení nevyužitých antimalarik Malarone od GSK. K dispozici 22 tablet (1 balení po 12 tbl., ve druhém chybí pouze dvě tablety), expirace 08/2029. Posílám Zásilkovnou, nebo možnost předání v Praze, dle domluvy.
Původní cena 1100 Kč / balení.
Cena za obě: 1600 Kč, nebo dle domluvy