Ahoj měl bych ještě dotaz na placení kartou za vlez do metra systémem OMNI. Čtu, že platím kartou a jakmile utratím 34 usd drive jak za 7 dní, pak kartu už jen přikládám ale další usd 2.90 se už nestrhává nad tento limit. Když jsme tedy 4 tak by měl každy platit svojí kartou aby každý vyčerpal ten limit 34 usd/7 dní a pak už tedy jezdil zdarma. Kamarad co byl pred týdnem mi ale tvrdil. Že se synkem jezdil na jednu kartu, kterou si podávali přes turniket. To ale nedává smysl ne? To by pak oba platili jen 34 usd/7 dní místo 68 usd a v našem případě bychom olatili my 4 jen 34 usd/7 dní místo 136.Takže takto to s podáváním karty asi nebude ne? Asi musí mít laždý z nás svojí kartu s jiným číslem aby se na té konrétní kartě kumulovala utrata do usd 34/7dní a pak se už dál nic nastrhávalo. Je to tak? Neb pak musím děti vybavit právě další kartou, nemohu platit já za nás všechny 4 jen jednou kartou. Díky za odpověď.   .

Cestováni- platna OMNI v JDK

Založil ve fóru Co se nevešlo

3 reakce

Ahoj měl bych ještě dotaz na placení kartou za vlez do metra systémem OMNI. Čtu, že platím kartou a jakmile utratím 34 usd drive jak za 7 dní, pak kartu už jen přikládám ale další usd 2.90 se už nestrhává nad tento limit. Když jsme tedy 4 tak by měl každy platit svojí kartou aby každý vyčerpal ten limit 34 usd/7 dní a pak už tedy jezdil zdarma. Kamarad co byl pred týdnem mi ale tvrdil. Že se synkem jezdil na jednu kartu, kterou si podávali přes turniket. To ale nedává smysl ne? To by pak oba platili jen 34 usd/7 dní místo 68 usd a v našem případě bychom olatili my 4 jen 34 usd/7 dní místo 136.Takže takto to s podáváním karty asi nebude ne? Asi musí mít laždý z nás svojí kartu s jiným číslem aby se na té konrétní kartě kumulovala utrata do usd 34/7dní a pak se už dál nic nastrhávalo. Je to tak? Neb pak musím děti vybavit právě další kartou, nemohu platit já za nás všechny 4 jen jednou kartou. Díky za odpověď. 

0

funguje to tak, ze system sice umoznuje cestovani az ctyr lidi na jednu kartu, ale “fare cap” se aplikuje pouze na “prvni tap”. zjednodusene jeden na kartu.

takze druhy a dalsi cestujici (druhy a dalsi tap) neni capovan a je vzdy za full fare.

cili pokud chces aby se fare cap aplikoval na vsechny, kazdy cestujici musi mit vlastni “kartu”.

v uvozovkach proto, ze pokud k jedne fyzicke karte mas virtualni/tokenizovane karty (treba v apple wallet, dalsi ve watchich, dalsi treba v garmin watchich) tak z pohledu systemu jde o ruzne karty a na kazdou se pocita vlastni cap.

1 Citovat

už jsem se to dočetl, mohu platit jednou kartou za všechny až do fare cap a pak začít další kartou až do fare cap atd.

Pak je jednodušší, ať každý platí svojí kartou

Takže ten kamarád zaplatil za sebe 2,90USD a když kartu předal synkovi, tak už mu to pak strhlo plnou cenu ( nevím kolik je)....

Takž stačí pro každého z nás virtuální karta k jednomu bú a neb každá karta má jiné číslo, tak na každou se bude aplikovat "fare cap" a strhne z každé za 7 dní max 34 usd, pokud to tedy projedeme.

Díky

0 Citovat

vzdycky to strhne 2,9 … ale pro ty dalsi to neni zacapovane tamze zo bude strhavat i pres 34 usd

jinak ano, virtualni karty pro vsechny v jakekoli podobe a vsichni budou mit cap

1
3 reakce