Zdravím všechny cestovatele! Příští rok v létě se chystám do Hongkongu a tam se prý víc než platební karta používají k platbě aplikace AliPay a WeChatPay - pro cizince je prý lepší ta první. Mohl by mi někdo vysvětlit, jak to funguje s jejich používáním a jestli je to u cizinců, kteří nemají čínskou platební kartu, bez problémů?  .

Hongkong - platební aplikace

Založil ve fóru Co se nevešlo

7 reakcí

Zdravím všechny cestovatele!

Příští rok v létě se chystám do Hongkongu a tam se prý víc než platební karta používají k platbě aplikace AliPay a WeChatPay - pro cizince je prý lepší ta první. Mohl by mi někdo vysvětlit, jak to funguje s jejich používáním a jestli je to u cizinců, kteří nemají čínskou platební kartu, bez problémů?

0

Měl jsem oboje a nikdy nepoužil. V pohodě vystačíš s cash a kartami našich bank.  A ano AliPay je jednodušší na zprovoznění. Na webu je mraky návodů.

1 Citovat

Jasný díky moc

0 Citovat

AliPay potřebuješ pro Čínu, v Hongkongu zaplatíš svojí českou kartou, plus trochu hotvosti kterou vybereš z bankomatu, ... jak už psal Cali. 

Edit: Ještě můžeš platit Octopus kartou, která byla primárně určená na MHD. 

1 Citovat

V průvodci právě psali, že se dá i appkou. Ale i tak by mě zajímaly zkušenosti těch, co to používali

0 Citovat

Řešit AliPay nebo WeChatPay (které jsou primárně určené pro číňany) v Hong Kongu nemá žádný smysl. V HK se nejčastěji platí Octopus kartou (na kterou předtím vložíš násobky 50 nebo 100 HKD) nebo hotovostí, případně klasickou platební kartou.

1 Citovat

Z 90% funguje Apple Pay. Vice to mam popsané v cestopise. Octopus jsem sice používal nejvíce, ale dalo by se bez ni obejít :)

0 Citovat

Tip pro uživatele Apple. Kartu Octopus lze používat virtuálně přes Apple Wallet. Je to super jednoduché, nevyžaduje to žádnou další aplikaci, dobíjení funguje přes Apple Pay. A hlavně, když si člověk tu kartu nastaví jako tzv. Express Travel Card, tak pak pro použití ani není nutné odemykat mobil/hodinky pomocí Touch ID nebo Face ID, tj. to je stejně rychlé jako plastová kartička.

https://www.apple.com/hk/en/appl...y/octopus/

V Japonsku takto používám kartičku Suica a je to úplně top!

Jinak mi Octopus přijde jako výrazně nejpohodlnější způsob placení v HK, o poznání rychlejší než klasická karta nebo Apple Pay, a berou to téměr všude.

2
7 reakcí