Italské Benátky o Vánocích s diesel autem
Zdravím, jedeme o vánocích do Benátek, ale četl jsem, že dle nového zákona je zakázán vjezd starším diesel autům, které nesplňují EURO6.
Chci ale jet jen na parkoviště Tronchetto před Benátkami. Je možné se tam dostat bez riskování pokuty?
Děkuji
Podľa tohto článku sa asi nedostane do Benátok starým dieslom vôbec: https://zdopravy.cz/pokuta-168-e...-264515/
Asi bych čerpal z oficialnich stranek Veneta
https://www.regione.veneto.it/ar...d=14264703
Je to odloženo o rok. Ta představa,že ten ban implementuji na celé Benátecko je děsivý.
Ta představa děsivá není a doufám, že podobná nařízení budou přibývat napříč Evropou. Nyní je všude přeautováno, takhle zmizí alespoň ta nejsmradlavější, což jistě ocení nejen místní obyvatelé, ale i turisté, kteří přijedou ohleduplnějším způsobem dopravy a nebudou obtěžováni negativy z nadměrné dopravy. Jsem rád, že si lidé konečně začínají uvědomovat, že nadměrné využívání automobilů nepřináší vyšší kvalitu života, ale v mnoha případech spíše opak.
Už aby to zakázali i v Praze. Nafta se má lít do traktoru, a ne do aut, s kterýma jezdíte mezi lidma. Tím víc v zemích, kde si ani neumí ohlídat, aby koumáci nejezdili s vykuchanými filtry (nebo s nimi jezdí za úplatek na STK). Teď s podzimem je to zase o kus horší, člověk aby na křižovatkách nosil plynovou masku. Jsem pro svobodu ve všem, ale nepotřebujem kvůli tý vaší dýchat toxickej shit. Každýho bojovníka za diesely ve městech bych postavil na pár minut za jeepney v Manile, ať si to užije i z druhý strany :-)
Já bych zrušil rovnou i letadla :-) V principu není důvod nikam lítat, ruší to, všechno jde zařídit online nebo mailem. Kdo chce cestovat, ať jde pěšky do lesa, stejně je to tam nejhezčí. Kdyby náhodou někdo potřeboval opravdu daleko - třeba z nějakého důvodu na Filipíny, může jezdit vlakem (nejlépe plně elektrickým přes Sibiř) a pak lodí, samozřejmě plachetnicí. Benzinová auta samozřejmě ponecháme, jejich emise nevadí. Hybridy jsou prý super, hlavně velká SUV, která i s hybridem žerou 7-10 litrů. Nafťáky se spotřebou pod 4 litry okamžitě zakázat a sešrotovat :-) jeden z tisíce možná fixluje s filtrem, tak radši rovnou všechny.
Benzinová auta z nějakýho důvodu tak nesmrdí, a neprodukujou ty jemný karcinogenní částice. Je hezký, že ušetříte na palivu, ale nutit ostatní to dýchat už tak milý není... Letadla ve městech taky nesmrdí, čím to jenom může být...
Doporučuju v zimních měsících procházku třeba po Ostrovského ulici, nebo přímo v centru Kaprovu před křižovatkou s Křižovnickou, tam by se ten smrad z "jednoho z tisíce" dal krájet.
Kdo chce cestovat, ať cestuje, ale ne tak, že bude poškozovat zdraví těch kolem sebe.
No, zrovna moderní benzinová auta těch mikročástic generují momentálně asi i víc, než ta nafta.
což je přesně důvodem toho, proč se už i do benzinových aut začínají montovat filtry pevných částic.
Ono už to bylo dlouho, ale ten eko-boj se zvrhl v anti-nafta boj, a benzíny byly přehlíženy.