Mám dotaz mojí praštěné ženy :-)  Přistaneme na Malé a máme 4h na přestup do Singapuru. Je realné vylézt na letišti, vzít taxi, jet se vykoupat a zase zpět???  .

Maledivy - krátké mezipřistání na koupání?

Založil ve fóru Co se nevešlo

18 reakcí

Mám dotaz mojí praštěné ženy :-) 

Přistaneme na Malé a máme 4h na přestup do Singapuru. Je realné vylézt na letišti, vzít taxi, jet se vykoupat a zase zpět???

0

Podle mě blbost. Myslim že se tam ani nesmí v normálních plavkách a na bezpečnostní kontrole tam umí být hodně dlouhý fronty.

5 Citovat

Záleží, jak dlouho vám potrvá immigration. Na opačném břehu toho dlouhého ostrova, než je letiště, je dlouhá pláž.

0 Citovat

Myslím, že to určitě reálné je. Nejrychlejší by asi bylo přejet veřejným trajektem do Malé, budka na prodej jízdenek za 1 USD je hned u východu z terminálu, trvá to pár minut. Od přístaviště je to 400 metrů pěšky kolem mešity s modrou střechou do parku, kde je i pláž s bílým pískem. Byli jsme tam večer, voda čistá, jen v normálních plavkách se tam nikdo nekoupal... Možná, že by stačilo mít jen kraťasy a tričko, pro chlapy určitě :-).

img-9181.jpg

0 Citovat

Stojí to za stres ak niečo nepôjde podľa plánov? 🙃 Ďalšia vec, potom celý od morskej soli pôjdeš do lietadla? Žena sa môže vykúpať aj v Singapure

2 Citovat

Asi mnohým vadí nemít sprchu po koupání v moři, ale já si ji téměř nikdy nedávám (většinou na plážích, kde jsem byl, ani není) a ani v ubytku ji nepotřebuju a necítím, že bych sobě něco měl. Naopak je zdravé nechat jód z mořské soli na sebe působit déle. Zřejmě ale mnozí raději na sebe nanesou chemii z tekutých mýdel a spolu s chemií z ultrazpracovaných a smažených potravin se cítí nejlíp.

7 Citovat

Moc reálné to není. Severně od letiště je po pravé straně pláž, ale koupání v bikinách tam není možné. Žena bude muset mít koupací tričko (Muslimská země).Počítejte min. hoďku tam a zpět a opravdu rychlé smočení. Na druhou stranu koupání na Maledivách se počítá. 😁

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

Asi mnohým vadí nemít sprchu po koupání v moři, ale já si ji téměř nikdy nedávám (většinou na plážích, kde jsem byl, ani není) a ani v ubytku ji nepotřebuju a necítím, že bych sobě něco měl. Naopak je zdravé nechat jód z mořské soli na sebe působit déle. Zřejmě ale mnozí raději na sebe nanesou chemii z tekutých mýdel a spolu s chemií z ultrazpracovaných a smažených potravin se cítí nejlíp.

Přesně tak. Kraťasy cestou na letiště oschnou, a je to zdravý. Jen jednou mi neuschly úplně, a po 10 hodinách letu jsem měl maličko vlka. Ale tak dají se přinejhorším vyměnit za suchý.

0 Citovat

Ono záleží v kterém moři se koupeš, salinita se liší brutálně podle oblasti. Třeba Baltské moře má nejnižší, tam taky sprchu nepotřebuju, je to skoro jako se koupat ve sladké vodě. Stejně tak Černé moře. Opačný extrém ale má třeba Rudé moře nebo Egejské moře, kde už to je pak dost nepříjemné. 

0 Citovat

Brrr … nesnasim ten slany pocit po koupani v mori.  Obdivuju, ze to nekdo takhle da :)

8 Citovat

@Libor_S - úplný souhlas, mám pocit, že sprchou po koupání v moři jeho účinky neguju.

3 Citovat

je to absolutni hloupost :) Co ma byt vysledkem, post na IG?

5 Citovat

Libor_S napsal(a):

Ty jsi vtipnej. Jednou jedinkrát jsem se po koupání v moři neosprchoval sladkou vodou, a druhej den ráno jsem měl kůži ve všech záhybech rozežranou od soli. Ty možná máš kůži jako nosorožec,  ale nevydávej to za normu.

4 Citovat

Já mám kůži normální, řekl bych hladkou, jemnou. To spíš za tvá je nějaká nezdravá. Možná je běžné mít nepříjemný pocit bez sprchy, ale rozežranou kůži tu nikdo jiný nezmiňoval.

Nesprchoval jsem se po koupání v moři ani za mlada, když například na Liparských ostrovech jsme spali celkem asi týden ve stanu mimo kemp a sprcha tam nebyla. A celé východní Středomoří je nadprůměrně slané. I loni např. na Prasonisi na Rhodosu sprcha určitě nebyla a pak jsem spal v autě. V posledních měsících a dnech jsem měl mnoho takových dní s koupáním okolo západu slunce ve FP a na Bonaire, kde je slanost dle mapy na wikipedii průměrná podobně jako Maledivách. Přidávám fotku ze včerejšího koupání na Bonaire, když jsem si vyjel s nově půjčeným pick-upem, který jsem si musel vzít místo miniauta, abych mohl navštívit i místní NP.

P.S. Ještě mě, Kajmane, napadá, jestli se na tebe nějak podvědomě nepřenesl ten tvůj nick, když kajman je sladkovodní plaz a mořská voda by asi jeho kůži mohla vadit :-)

img-20251108-175512894-hdr.jpg

0 Citovat

AlejandraS napsal(a):

je to absolutni hloupost :) Co ma byt vysledkem, post na IG?

Kdybych měl víc času s rezervou, šel bych do toho a ne kvůli Instagramu (ten nemám) nebo abych se někomu chlubil, ale proto, že jsem na Maledivách nebyl a zatím ani neplánuju a tak by toto pro mě bylo aspoň něco z Malediv bez dodatečných výdajů. Vlastně mám už z Malediv určitý zážitek, který mi prozatím stačí, když jsem při krátkém mezipřistání cestou na Srí Lanku měl pěkný výhled na atoly z okénka před a po přistání. To je pro mě zajímavější než celodenní pobyt na pláži. Jediné, co mě tam láká, je šnorchlování, ale kvůli tomu tam na standardní dovolenou za obvyklé (třeba i nejnižší možné) ceny nepojedu.

3 Citovat

Tak zrovna ty dve plaze v blizkosti letiste, kde se nesmi koupat v normalnich plavkach a nejsou nic moc hezkyho (to opravdu nejsou ty "opravdove Maledivy") podle me v zadnem pripade nestoji za riskovani, ze mi uleti nasledujici let. Kvuli nim bych z letiste vubec nevylejzala.

3 Citovat

Ošplouchněte se v umyvadle na toaletách.

10 Citovat

Ahoj, všem děkuji za rady. Já jsem také proti, přijde mi to jako zbytečný risk, ale manželka se chtěla vykoupat na Maledivách, jen pro ten pocit :-) a ne není to kvůli IG, na to už jsme starý :-)

samozřejmě že by jsme měli suché oblečení na převlečení a slaná kůže po mořské vodě nám nikdy nevadila, spíš naopak. Ale souhlasím s názorem že je to blbost, jen jsem se zeptal na radu zkušenějších.

1 Citovat

Libor_S napsal(a):

P.S. Ještě mě, Kajmane, napadá, jestli se na tebe nějak podvědomě nepřenesl ten tvůj nick, když kajman je sladkovodní plaz a mořská voda by asi jeho kůži mohla vadit :-)

Tak ano, my kajmani jsme citlivá a něžná zvířata. Ale stejně se po koupeli v moři sprchujeme sladkou vodou, má to příznivý vliv na naše šupinky.

1
18 reakcí