Ahoj, má někdo zkušenosti s wifi voláním u T-Mobilu? Oficiálně funguje jen přes Wifi z ČR (čili s českou IP adresou). Na cestě v Řecku jsem se to v režimu letadlo snažil neúspěšně protlačit přes VPNku na mém domácím NASu. To by mělo danou podmínku úspěšně obejít. Teoreticky. Avšak zahlásilo mi to, že musím vypnout režim letadlo. Po vypnutí režimu letadlo si už nejsem jistý, jestli to šlo přes síť nebo wifi. Na mobilu to není vidět. Postupně mi vybouchly všechny bezplatné nebo skoro bezplatné způsoby, jak jsem volal z ciziny za místní volání/zdarma (naposledy Skype). Chtěl bych to využívat z roaming zóny 3. .
WhatsApp (Meet, Teams, ...) nejsou použitelné zdaleka ve všech případech. Asi se přes ně nedovolám třeba mé doktorce na pevnou linku nebo důchodci s tlačítkovým telefonem. Nebo na nějaký úřad, nebo (doplňte si sami X dalších variant).
Ne každý má whatsapp / teams / google, občas je potřeba opravdu telefonovat na telefonní číslo. Volej třeba doktorovi do ordinace kvůli změně termínu přes whatsapp :-)
jo, mate pravdu, ze obcas to pres Whatsup je nepouzitelne treba prave doktorum do CZ apod. V USA to resim tak, ze mam sebou dva telefony, na jednom mam svoje ceske cislo, balicek "ceskych dat". Na druhem US cislo (fyzickou sim od travelsim) a na tehle sim mam jak US cislo pro lokalni US hovory, tak neomezene hovory do Evropy (prekvapive je to levne). Treba asistence Hertz mi chtela volat zpet na ceske cislo, coz se mi teda kvuli roamingu nehodilo, ale vyhoveli mi a zavolali mi prave na ceske cislo pres whatsup (takze pouzitelne jak v hotelu na wifi, tak pres datovy balicek na ceske sim (nebyl jsem si jisty, jestli se dovolaji na to americke cislo, ktere je mozna jen pro odchodzi hovory, nejsem si jist). Je jasne, ze je spousta zemi, kde tohle nebude fungovat, i kdyz treba travsim ma volani/data ve spouste exotickych zemi.