Co si myslíte o lidech, kteří během letu ignorují výzvu k zapnutí režimu letadlo? Seděl jsem včera při letu z BUD vedle cestujícího, který měl celou dobu letu zapnutý telefon, sjížděl socky atd. a ignoroval opakované pokyny posádky. Technicky vím, že to dnes není reálná hrozba pro letadlo , ale spíš mě zarazil ten ignor k pravidlům a ostatním . Jak to vnímáte vy? 1️⃣ Pravidla jsou pravidla, měl by je respektovat2️⃣ Technicky OK, ale je to prostě neohleduplné3️⃣ Je to v pohodě, pravidlo je už dávno přežitek4️⃣ Je mi to úplně jedno, ať si každý dělá co chce p.s. telefon nebyl připojen na WiFi, byl připojený na běžnou LTE síť. p.s.s. na hejtry jsem zvyklý, klidně do mě.  .

Anketa - Ignorace pravidel - nyní běžný standard?

Založil ve fóru Co se nevešlo

62 reakcí

@Lord: To se zeptej když tak v diskuzi pod tím článkem. Tady pod jiným článkem někdo znalý vznesl podobný dotaz:

Proč je v letadlech zakázáno používat mobily. Úřady se bály interference, kterou přitom nikdy nikdo netestoval – MobilMania.cz https://share.google/7nfv2boTRWPbLnVEE

Já dávám režim letadlo (většinou až při startu) kvůli úspoře baterie a ze stejného důvodu běžně na cestách i mimo letadlo, pokud nepotřebuju data.

0 Citovat

matej15 napsal(a):

GPS v mobilu je pasivní, čili mobil nic nevysílá, jen přijímá signál, tj. tam je potenciální rušení naprosto vyloučené (za předpokladu, že je jinak v letovém režimu).

přesně tohle jsem se mu snažil vysvětlit. Ale imho si hrál jen na chytráka a možná byl pilot traktůrku co jezdí s kuframa na ploše :)

1 Citovat

Dost lidí si nechává zapnutý i wifi hotspoty, stačí pohledat wifi za letu. Kdyby to byl problém, asi by se to řešilo...

0 Citovat

1. Byla bych ráda, kdyby cestující v letadle dbali pokynů posádky. Jinde by to bylo 2, ale v letadle mám nějak větší potřebu akurátnosti.

5 Citovat

Nemám na to žádný názor. Mobily pro mě přestanou existovat, když jsem v tunelu. 

Víc mě irituje, když nějaký smrad co sedí u okénka nebo uprostřed, potřebuje během vzletu a stoupání na WC, a ještě mě u toho dirigujou jeho fotři.

2 Citovat

Radši 30 lidí online než jedno nevychované nebo uřvané dítě za sebou 🤭

6 Citovat

Souhlasím s melounem. 
radši bych zakázal děti na palubě, což chápu jak je nereálné, a tím pádem udělal bych vyloženě místa pro cestující s dětmi , jako ve vlaku. S pořád řvoucím smradem nehodlám letět ikdyž disponuji sluchátky s pohlcováním okolních zvuku. 

1 Citovat

Nějak se to téma stočilo jinam, ale nedá mi to nereagovat. Zákaz dětí na palubu je velmi geniální, co takhle taky zrušit chlast na palubě, aby tam někteří jedinci nedělali bordel? :)

8 Citovat

klidne oboji :)

0 Citovat

Dal bych hlasovat🤭

0 Citovat

Patrik Č napsal(a):

Nějak se to téma stočilo jinam, ale nedá mi to nereagovat. Zákaz dětí na palubu je velmi geniální, co takhle taky zrušit chlast na palubě, aby tam někteří jedinci nedělali bordel? :)

Takových aerolinek je... Myslím, že Sue by mohla mít black list aerolinek, se kterými nepoletí. Možná by je tady mohla vypsat.

Chlast je tedy vyřešený. Teď ta uřvaná děcka a bezohlední rodiče. :)

0 Citovat

Nedávno jsme přistávali se SW a byla total mlha - pilot požádal o celkové vypnutí všech zařízení, nejenom mód letadlo. To už je další level, ale je možné že jen v SW rádi přehání :-) 

1 Citovat

Easyjet přistání v pražské mlze - to samé.

0 Citovat

Jasně,  při nízké viditelnosti to dává smysl. Letadlo je odkázáno na ILS a radiovýškoměr a piloti zpravidla nic nevidí. V tu chvíli fakt chceš minimalizovat jakékoliv možné rušení. 😁

1 Citovat

Libor_S napsal(a):

Já dávám režim letadlo (většinou až při startu) kvůli úspoře baterie a ze stejného důvodu běžně na cestách i mimo letadlo, pokud nepotřebuju data.

mám to stejně

4 Citovat

Za mne rozhodně 1) a to vzhledem k tomu, že pravidla v letadle prostě dodržuji. Svěřuji se posádce, že mě dopraví do místa určení, děkuji jim za to, že se to zatím vždy podařilo a za to tedy udělám, co mi říkají....  

Generačně nevím, jestli je horší Z nebo Y nebo co, ale trochu se bojím generace (asi Alfa), která si natáčí na mobil hořící molitanové obložení ve sklepě .... ti už jsou nebezpeční nejen svému okolí, ale především sobě... 

Děti - někdy je to opravdu těžké je utišit, ačkoliv se rodiče snaží a ne nemám vlastní malé děti, jen se dívám kolem sebe :) 

3 Citovat

Takže souhlasíte, že na některá místa malé děti prostě nepatří 😄 Samozřejmě že normální člověk má dávku pochopení, ale to končí ve chvíli, kdy rodiče rezignují na to jakkoli dítě korigovat. To, že miminko při vzletu a přistání chvíli zabrečí (kvůli tlaku) nebo se prcek proběhne po uličce, snad nikdo řešit nebude. Jo, excesů tolik není, ale protáčím panenky, když slyším rodiče stěžovat si na předem kyselé pohledy nebo militantní matky kázat o tom, že letadlo není wellness nebo navrhovat, že komu to vadí, tak si má zaplatit první třídu. Sdílené prostory obecně mají být v rámci možností co nejtišší. Bohužel bude jenom přibývat lidí, co si vedle vás budou sjíždět TikTok nebo na půl autobusu řešit venerologa, protože jde absolutně mimo ně, že svým hlukem zabírají veřejný prostor. Prostě lidí degenerují, no.

Ale to jsem hodně odbočila.

0 Citovat

Mě teda hluční fakani taky netěší, ale Ukrajinci a jinej matroš (většinou z východu), co ještě nezjistil, k čemu byly objeveny sluchátka, a oblažuje dopravní prostředky a ostatní veřejný prostor svými instagramovými videi pro IQ 50, mě s..e řádově víc. 

6 Citovat

To mi připomíná zážitek před 2 lety na letu z Kypru s Wizzairem, kde se ženská se dvěma malýma dětma postupně za letu totálně sťala nejdřív 5 lahvičkami vína, které postupně koupila od posádky a následně když už ji letušky řekly, že jí víc neprodají, tak si regulérně otevřela sedmičku z duty free tašky 😀

V Praze nebyla ani schopna sejít schody z letadla k busu. Samozřejmě děti celý dlouhý let dělaly totální bordel, lezly po sedačkách a po hlavách lidem, kteří seděli před nimi. To bylo opravdu fajn zážitek. Ruština samozřejmě nechyběla 😀

4 Citovat

Lidi svezte se autobusem na Filipínách a pak si stěžujte na řvoucí děti nebo Ukrajince :D :D 

2 Citovat

Mě se líbila nabídka adults only hotelu. Cena pro dospělé a pak zvlášť cena pro děti. 

0 Citovat

To, že někteří lidé nemají vychované děti a nechají je dělat absolutně vše přece ale automaticky neznamená, že by se měl zakázat vstup dětem na palubu. Sám za sebou pár letů s (vlastním) dítětem mám a dalších asi dost před sebou a nikdy by mě nenapadlo nechat dítě "skákat" ostatním po hlavě. Podle mého je to vždy o daných jedincích...

3 Citovat

no jo, ale co delat, kdyz se na palube nejaka podobna alko-matka nebo bio-matka (“nebudu tem detem prece rikat, ze neco nesmi - brani to v jejich prirozenem rozvoji”) objevi?

udelat bezpecnostni pristani a vysadit je (jakkoli bych s nim souhlasil) je PR sebevrazda, protoze tyhle slépky maj superschopnost  houfovani a kvokani ve skupine.

kraval deti jde vyeliminovat sluchatkama, ale tohle ne.

5 Citovat

Nezkoušela tohle už někdy nějaká letecká společnost? Měl jsem za to, že to kdysi zkoušeli SQ s business bez dětí, ale poté, co se spustil strašnej jekot, tak to zase ukončili. 

0 Citovat

Scoot má bezdětské sekce, nebo alespoň měl, pokud to nezměnili.

Děti házeli dozadu k záchodkům.

0
62 reakcí