Zdravím všechny, koupím annual pass pro USA národní parky. Potřebuju platnost alespoň do 1.4.2026. Letím za měsíc. pokud máte někdo na prodej dejte vědět.   děkuju, N.    .

KOUPÍM ANNUAL PASS NARODNI PARKY

Založil(a) ve fóru Cestovatelský bazar

13 reakcí

Zdravím všechny, koupím annual pass pro USA národní parky. Potřebuju platnost alespoň do 1.4.2026. Letím za měsíc.

pokud máte někdo na prodej dejte vědět.

děkuju, N.  

0

Toto ešte funguje? Bol som v tom, že passy sú už len na jeden podpis.

0 Citovat

Neřeš. Na místě zjistí, že je jí pass k ničemu.

1 Citovat

Tak koupit se dá normálně na eshopu NPS, akorát už to bude za 250.

0 Citovat

Já ti jej klidně prodám, ale je na mé jméno, a ze zkušenosti to v cca 50 % případů kontrolovali loni v květnu.

0 Citovat

Oni dost často kontrolují i to, jestli je doklad o koupi. Zvlášť, když na to mají čas a není fronta.

0 Citovat

Kontrolovat to asi můžou, ale dost silně pochybuju, že pokud bude shoda jména na passu a ID, tak existuje nějaká online databáze držitelů passu nebo, že vás nevpustí, pokud účtenku nemáte. 

1 Citovat

Doklad o koupi mají v podmínkách.

0 Citovat

Odkaz pls? Kupoval jsem si ho dvakrát v USA přímo v parku a nikdy mi nikdo neříkal, že si musím schovat účtenku a vyhazoval jsem u první koše. Letos se mi nechce podporovat surcharge, tak snad seženu. 

0 Citovat

A proč kvůli tomu zakládáte x nových vláken?

3 Citovat

V létě 2025 po mně při 10+ návštěvách parků doklad o koupi nechtěli ani jednou. Ale téměř pokaždé (odhadem 7-8x) chtěli vidět doklad totožnosti a opravdu kontrolovali v systému soulad. Při koupi pak probíhá registrace do jejich systému dle cestovního pasu. Podpis je tam samozřejmě už jen jeden (nebo díky té registraci možná už žádný, ani nevím), ale vlastně podpis není důležitý, protože se přešlo na tu kontrolu souladu s doklady. O rok dřív jsem měl ještě platný pass se dvěma podpisy a ten můj podpis byl ten druhý a při prvním použití na ten druhý podpis také chtěli cestovní pas a zadali si údaje o "druhém majiteli". Takže kontrola je celkem striktní, protože zneužívání a přeprodávání se asi rozjelo ve velkém (a teď po zdražení na 250 to asi budou kontrolovat ještě o to víc). 

1 Citovat

Jinými slovy, je úplně jedno, čí podpis na passu bude, důležité je, jestli bude jméno v pasu v databázi kupujících. 

0 Citovat

jasně, ušetřit se dá asi jen tím, že se mohou při více pobytech za rok přidávat jako 2.-4. osoba různí lidé, protože ty nikdo nekontroluje (jen počet při vstupu). Ale majitel nahlášený při koupi tam musí být vždy. Teoreticky se to může stát, že během jednoho roku třeba poletím s různými lidmi a pak je důležité předem odhadnout, kdo je ten, kdo lítá opakovaně :-) Ale zase abychom to nepřeháněli, bavíme se o 250 dolarech dělených třeba 1-4 lidmi, takže nic co by položilo běžného cestovatele, abychom kvůli tomu museli dělat věci na hraně průšvihu. 

1 Citovat

Kontrolovali vám někdy počet lidí v autě? Já tam jezdil vždycky s víc než 4 lidmi v autě a nikdy to na bráně neřešili. 

0
13 reakcí