Zdravím všechny, chtěli bychom s přítelkyní vyjet o prázdninách na 2 měsíce do USA. Takové nějaké naše "požadavky" jsou, abychom zdokonalili angličtinu,viděli zajímavosti USA, trošku pronikli do jejich "vše je naprosto amazing, awesome" života a do života si odnesli zkušenost jak život chodí jinde. Samozřejmě oba víme, že nejde projet vše za dva měsíce, proto se Vás zkušenějších chci zeptat na radu. 1) Jaký stát byste doporučili pro první návštěvu USA ? Nebo co by na první návštěvu stálo za shlédnutí 2) Asi to těžko utáhneme ze studentských příjmů , tzn. budeme zřejmě potřebovat v USA nějakou práci. Chtěli bychom ale "práci" - tzn. rádi bychom se vyvarovali čištění WC atd. Nevíte o někom/něčem, co je ověřené a např se zde dá zdokonalit i ta angličtina? Vím, že kámoš co byl v USA právě ty WC čistil a jazyk neprocvičil vůbec, protože se s ním nikdo nebavil... 3) Řešit to přes agenturu v ČR nebo jet na vlastní pěst? Budu moc rád za Vaše komentáře. Děkuji moc. XaNn .

USA na 1-2 měsíce

Založil ve fóru Co se nevešlo

8 reakcí

Zdravím všechny,

chtěli bychom s přítelkyní vyjet o prázdninách na 2 měsíce do USA. Takové nějaké naše "požadavky" jsou, abychom zdokonalili angličtinu,viděli zajímavosti USA, trošku pronikli do jejich "vše je naprosto amazing, awesome" života a do života si odnesli zkušenost jak život chodí jinde.

Samozřejmě oba víme, že nejde projet vše za dva měsíce, proto se Vás zkušenějších chci zeptat na radu.

1) Jaký stát byste doporučili pro první návštěvu USA ? Nebo co by na první návštěvu stálo za shlédnutí

2) Asi to těžko utáhneme ze studentských příjmů , tzn. budeme zřejmě potřebovat v USA nějakou práci. Chtěli bychom ale "práci" - tzn. rádi bychom se vyvarovali čištění WC atd. Nevíte o někom/něčem, co je ověřené a např se zde dá zdokonalit i ta angličtina? Vím, že kámoš co byl v USA právě ty WC čistil a jazyk neprocvičil vůbec, protože se s ním nikdo nebavil...

3) Řešit to přes agenturu v ČR nebo jet na vlastní pěst?


Budu moc rád za Vaše komentáře.

Děkuji moc.
XaNn

0

A jste studenti VS? Jedina moznost jak v USA legalne pracovat je Work & Travel pro studenty VS, bez toho clovek nema legalni status a bude i rad i za ty WC. Naprosta vetsina lidi co znam a co byla v USA pracovat to mela pres zname, a ani tak to nebyly zadny glorious joby (manualni vypomoc).

Jinak Work & Travel jinak nez pres agenturu ani resit nejde smiley clovek musi mit vizoveho sponzora, ktereho zajisti prave agentura.

0 Citovat

Na vlastní pěst určitě ne.

Zkuste toto http://www.campamerica.co.uk/ nebo toto: http://www.ccusa.cz/, ale možná už bude pro letošní prázdniny pozdě.

0 Citovat

ccusa - v kempe som bol v 2006 .. celkom zabava, aj ked sa makalo, vyplata slaba ale zase dost lacna cesta ako sa dostat do USA. A este aj rustinu si precvicis s Ruskami smiley

0 Citovat

Já byla na Work and Travel přes Student Agency, ale je to už 9 let. Pracovali jsme v mega prádelně s Polákama a i jsme s nima bydleli, takže jsem se za 3 měsíce naučila akorát tak polsky. Vím, že tenkrát byl problém sehnat práci samostatně, pokud si neměl Social Security card, kterou ti přidělí jenom když máš pracovní povolení. Ale možná už je to teď jinak, přeci jen jsou moje vzpomínky už více méně archivní.

0 Citovat

Dneska uz je to trosku jinde, agentury maji vypisy pozici a clovek si muze vybrat. Muze jit treba v hotelu na front desk (ale zas tam te nevezmou pokud uz anglicky skvele neumis), ale myslim ze treba v restauraci nejaky bus boy je tak ideal, ze nemusi moc komunikovat, ale zaroven musi aspon trosku... Je dobre si volit takove pozice, kde zamestnavatel chce treba jen 2-4 studenty, ne mega hotel kde naberou 20 lidi a z toho pulku Polaku. A to plati i pro Anglii, s pritelkyni jsme byli treba v Anglii samotni dva Cesi a anglicky jsme mluvili furt, byt nam vsichni rikali, ze si tam teda aspon procvicime polstinu smiley

Co se tyka prace, tak tu clovek musi mit zajistenou predem, bez toho nedostane vizum a nikam neodjede. Jsou ale zeme, ktere se do programu muzou prihlasit s tim, ze praci si hledaji az po prijezdu (ma to tak treba Irsko, zrejme i dalsi anglicky mluvici zeme), ale minimalne Cesi to musi mit vsechno predem. Nevim co presne se stane, kdyz clovek ma vse zajistene a zamestnavatel ho vyhodi/rekne ze uz tu pozici nema, oficialne se mluvi ze musis odjet domu, prakticky jsem na blozich cetl, ze lidi si pak hledali praci na miste sami. Ale to bylo uz v dobe, kdy se do USA dostali fyzicky a meli uz i to SSN.

0 Citovat

Jel jsem se Student Agency na Work and Travel v roce 2010, veskrze pozitivní dojmy. Jediná chyba byla, že jsem si práci nechal najít od agentury, takže jsem skončil v místě, kde byla spousta sezónních pracovníků z Francie a východní Evropy, což tu americkou experience trochu ředilo. Kdybych jel znovu, hledal bych si práci až na místě (což LZE, viz stránky Student Agency http://www.pracovnipobyty.cz/work-and-travel-usa/). Na Cape Cod, kde jsem byl já, bylo sezonní práce spousta, takže všichni, kdo si pro větší výdělek hledali nějakou druhou, jí brzo našli, např. na benzínkách, v cukrárnách, supermarketech..., ale jak je to s prací v místech, kde není tolik turistů, nevím. Každopádně to chce aspoň operativní znalost angličtiny)

0 Citovat

Diky, to jsem ani nevedel ze to takto jde. smiley

0 Citovat

1) Jaký stát byste doporučili pro první návštěvu USA ? Nebo co by na první návštěvu stálo za shlédnutí

- no tak buď vás táhne východ (od Bostonu po Key West), nebo středozápad (od Yellowstonu po New Orleans), nebo západ (od Seattlu po San Diego nebo kam až ...). Tak nejdřív bych si ujasnil tohle, letenky na východ jsou levnější, středozápad je sám o sobě levnější, ale bez moře a západ je drahej, ale třeba mě osobně se líbil víc. Asi proto, že nám na Floridě vylezl z vany z hotelu (asi té cenové kategorie, co byste chtěli) pěticentimetrový krokodýlek, nebo nějaký jeho příbuzný ... smiley

ad zbývající otázky - nevyznám se, ale cestu na vlastní pěst bych zkusil, i když nevím, jestli agentura případně nedohodí i práci.

Ať to vyjde! smiley

0
8 reakcí