Ahoj, zajímalo by mě, jakou platební kartu používáte (u které banky) pro výběr hotovosti v zahraničí a platby kartou. Vždy jsem používala M-Bank, ale četla jsem, že prý mají zdaleka nejhorší kurzy, ač jsou nad 2500 Kč bez poplatků. Má to smysl vůbec řešit, když člověk jede max. párkrát ročně na dovolenou? .

Jakou kartu používáte?

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

17 reakcí

Ahoj, zajímalo by mě, jakou platební kartu používáte (u které banky) pro výběr hotovosti v zahraničí a platby kartou. Vždy jsem používala M-Bank, ale četla jsem, že prý mají zdaleka nejhorší kurzy, ač jsou nad 2500 Kč bez poplatků. Má to smysl vůbec řešit, když člověk jede max. párkrát ročně na dovolenou?

0

No vždy se to dá obejít tak, že máš hotovost, jinak to na těch pár výběrů do roka fakt není potřeba řešit. Člověk víc ušetří na různých poplatcích nebo získá na úrocích, než aby řešil pár kaček na kurzovým rozdílu.

0 Citovat

Asi jo, jen tu hotovost se mi fakt moc tahat nechce, bojím se krádeží...Beru jen nejnutnější základ na začátek. smiley

0 Citovat

Nejenom nevýhodný kurz, ale i poplatky za výběr hotovosti banky většinou účtují. Mbank je se svými kurzy valut na tom opravdu špatně, ale to je daň za vedení účtu zdarma. Osobně jsem si pořídil předplacenou kartu. Výběr hotovosti kdekoliv na světě 30 CZK, ale to nejzajímavější je, že veškeré transakce se převádí v kurzu mastercard, vychází obdobně jako kurz ČNB, záleží na měně, ale většinou lip. Měsíčně stoji 150 CZK pokud ji využíváš.

Na dovolenou sice jezdiš párkrát za rok, ale už jen nákupem letenek se dá ušetřit zajímavá částka smiley když jsme byli ted v Gambii, tak tam vydávají bankomaty omezenou hotovost, standardní výběr jsme prováděli na 5x, u mojí banky si za výběr účtují 100 + nějaký %, byl jsem docela rád že ji mám:)

0 Citovat

Jakou banku teda kdo využíváte?
Přemýšlím, že změním banku tak ať jdu do lepšího. Zajímá mě to především co se týče cestovaní..kolik platíte za výběr v zahraničí a jaký kurz ta dotyčná banka používá (nemyslím přesně, jen jestli to je výrazně vyšší nebo celkem stejný kurz jako udává ČNB) smiley teď mám Citi bank a je to katastrofa docela.. smiley

0 Citovat

To Nika: Tu kartu máš od které banky? A co znamená 150Kč měsíčně pokud ji využíváš? Jako když nevyužíváš, neplatíš??

0 Citovat

Tato karta není vázána k žádnému účtu, jsou na ní pouze ty peníze, které si na ni pošlete, tudíž nehrozí, že vám někdo vybere celé konto, jak se to bohužel stalo našemu známému při platbě v Egyptě smiley ke zřízení této karty je potřeba IČ..

0 Citovat

Raiffka má výběry zdarma po celém světě.

0 Citovat

Výběry zdarma u nás i v zahraničí má i Unicredit.

0 Citovat

Já jsem spokojený s kartou od Raiffeisenbank.
Mám výběry všude neomezeně zdarma a na cestování mám pro sebe a přítelkyni cestovní pojištění také "zdarma" smiley

0 Citovat

Ahoj,
tu je celkom dobry prehlad roznych typov kariet a poplatkov v jednotlivych bankach : http://www.mesec.cz/clanky/velky-realit ... aret-2014/

0 Citovat

Za sebe muzu doporucit Equa Bank! Ucet zdarma, navic i EURovy ucet. K obema mate jednu multimenovou kartu (pri platbe c CZK se odecitaji CZK, pri platbe v EUR se odecitaji eura). Jen je treba obcas nejaka ty eura na ucet dostat. Idealne treba nakoupit EUR pres devizovy obchod pri nizkem kurzu (jako napr. pred 2 dny). Ja kupuju pres Exchange (http://www.exchange.cz/deviza.php). Protoze hodne cestuju po Evrope, tak se mi to vyplati. Vybery z bankomatu vsude zdarma, navic z toho euroveho uctu, takze neresim kurz. Mimo eurozonu uz ale vyber v mistni mene prepocitavaji a berou z CZK uctu. Ale vybery mimo eurozonu jsou take zdarma (myslim). Ale na tech par dni je fajn si menu cilove destinace koupit predem (opet pres Exchange Valuty VIP) http://www.exchange.cz/

EDIT: beru zpet, vyber v zahranici za 9 CZK (skoro zdarma), ale navic muzete mit ucet v CZK, a EUR nebo USD! Prichozi Europlatba take za 9 CZK.

0 Citovat

Souhlas s Equa Bank. Výběry po světe za 9 kč. Otestováno v rámci EU, Kolumbie a na Hawaii(tady hlásily bankomaty, že mi navíc naúčtují 1,75$-2,75$, ale nestalo a strhli opravdu jen 9 kč). Dříve byla podmínka pro účet zdarma, že muselo dorazit na účet minimálně 10.000 kč. Teď tuto podmínku myslím zrušili.

0 Citovat

Teď jsem provedl 2 stejné platby. 29,67USD. Jedna placena pomocí VISA mBANK strženo 730,93 Kč, druhá placena pomocí MasterCard FIO strženo 715,61 Kč. Což je teda celkem rozdíl. Nevím jesti by to stejně dopadlo u větších částek, ale jen rozdíl kurzu v tom nebude. Kurzy prodej USD dle vebů bank: FIO 24,58 Kč a mBANK 24,84. Tak nevím jak to počítají. Podle kurzu mi to vychází na 729,30 a 737.

Ta Equabank vypadá celkem dobře. Kurz uvádí 24,53

0 Citovat

Jak už někteří zmiňovali tu Raiffku, za mě není lepší volby, eKonto Komplet za 129 Kč měsíčně, výběry z bankomatů po celém světě bez poplatku. Kurzy sice nedosahují na ty směnárenské, ale rozdíly jsou fakt v řádech korun. Rozhodně je to lepší volba, než s sebou vozit hotovost. Jako bonus k eKontu Komplet je kreditka MC, která je zdarma a může se s ní bezplatně do salónku MC Lounge na T1 na Ruzyni a ve na vídeňském letišti do SKY Lounge a Jet Lounge, dodatkové karty jsou taktéž zdarma.

0 Citovat

Equa bank mám taky a taky velká spokojenost, ale cestovní pojištění online mám toto https://online.ervpojistovna.cz/cestovn ... eni.html?0, přeci jen mám pocit, že banka nemůže zastat všechny služby tak kvalitně jako pojišťovna. smiley

0 Citovat

Tak mi včera večer někdo přes bankomat v USA vybílil účet... mBank to vyhodnotila jako podezřelou transakci a hned ráno mi volali, aby to ověřili. Zřejmě místním filutům stačilo, že jsem tam sám cca před měsícem provedl výběr...

0 Citovat

Kartu mně už zkopírovali několikrát a poté s jejím klonem platili v obchodech různě po světě. Ke cti Erste a Unicredit, jejichž karet se to týkalo, musím říci, že bylo vždy vše po reklamaci vráceno do 2-3 týdnů.

0
17 reakcí