Nemáte někdo nedávnou zkušenost s vyřizováním víz do Ázerbájdžánu? Na internetu nějaké informace samozřejmě jsou, ale rád bych věděl, jestli někdo nemá osobní zkušenost z poslední doby a nezná konkrétní postup, náležitosti a ceny, včetně vyřizování pozvání do země. Díky! .

Víza do Ázerbájdžánu

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

Nemáte někdo nedávnou zkušenost s vyřizováním víz do Ázerbájdžánu? Na internetu nějaké informace samozřejmě jsou, ale rád bych věděl, jestli někdo nemá osobní zkušenost z poslední doby a nezná konkrétní postup, náležitosti a ceny, včetně vyřizování pozvání do země.

Díky!

0

Akurat teraz vybavujem viza do Azerbajdzanu. Ale riesim e-visa cez Azerbajdzansku agenturu. Vyhoda je v tom ze nemusim vobec na ambasadu do Viedne takze usetrim dva krat za cestu a este dva dni dovolenky v praci. Cena je 80 eur a v tej cene oni zariadia aj pozivaci list aj hotel voucher. Posielam im akurat rezervacie leteniek, sken pasu, fotky a vyplneny formular. No cestujeme az v maji takze viza zatial nemame ale riesime to cez agenturu http://traveltoaze.com/ su velmi ochotny a da sa snimi v pohode dohodnut. Znamy s nimi riesil viza minuly rok a nemal problem, preto sme sa rozhodli pre tuto cestu.

0 Citovat

Potvrdenie cez booking.com nestaci. Teda aspon co mam info tak potrebujes voucher priamo od hotelu kde bude tvoje meno cislo pasu atd. aj preto to riesime takto. Ono ak si najdes hotel ktory ti ten voucher vystavy a posle napriklad naskenovany mailom tak ho mozes pouzit.

0 Citovat

Dejte vědět, do Vídně zbytečně daleko.

0 Citovat

v Azerbajdzanu jsme byli minuly rok v zari, e-viza jsme vybavili velmi pohodlne pres Geo Travel (info@geo-travel.az), cena 60 eur za osobu. Posilali jsme jim:

List of necessary documents and information:
1 Scan version Photo 3*4 in white back 300x700 in color
2 Scan version of Ticket
3 Scan version of passport
4 Confirmation from the hotel ( with signature and stamp )
5 Filled in application form (see attached files)

Hotelovou konfirmaci jsme meli od hotelu Old Baku, udelali jsme si rezervaci pres booking na tri noci, napsali jsme jim ze potrebujeme konfirmaci s podpisem a razitkem, tu nam obratem poslali a na zaklade ni nam Geo Travel vystavili viza na 2 tydny. Rezervaci v Old Baku jsme se bali uplne zrusit, i kdyz jsme mozna mohli... ale zmenili jsme ji pouze na jednu noc a dalsi noci v Baku jsme spali levneji v Caspian Hostelu.

co jsme podcenili byly permity do hor, rikali jsme si ze to nejak pujde tam a neslo to. takze jestli cestujete v kvetnu a chcete si projit vychodni Kavkaz, tak doporucuji to resit;)

0 Citovat

Vyzera to tak ze wizzair rusi vsetky lety do Baku. Takze aj nam zrusil letenky. Nastastie sme viza este nezaplatili smiley

0 Citovat

No jo, máš recht.

0 Citovat

Smůla. Přítel s kamarády už mají zajištěná ubytování (díky chybě na Booking mají dokonce jeden luxusní hotel s plnou penzí smiley ), auto i parkování na letišti v Budapešti. Tyto náklady jim asi Wizzair nevrátí, že? Myslím tím zálohy, které propadnou.

0 Citovat

Obnovuji tohle vlákno a ptám se, jestli někdo nemá nějaké čerstvé informace a osobní zkušenosti k vízům do Ázerbájdžánu?

Výše zmíněný web traveltoaze.com nefunguje, ale to e-vízum přes geo-travel.az vypadá, že by mohlo jít v pohodě. Případně jestli někdo má zkušenosti s jinou agenturou, sem s nimi. smiley Díky předem!

0 Citovat

no ten Geo-travel vyzera asi najschodnejsie , aj ked ta cena a potreba mat hotel confirmation na celu dlzku viz vie pekne nasrat, najma ked porovnam ceny hotelov oproti Gruzinsku...

0 Citovat

Vybavoval som viza do Azerbajdzanu 9/2015, priamo cez ambasadu v Prahe, je to velmi easy, staci mat fotky, potvrdenie o ubytku a letenky, proceduru popisujem tu:

http://hroch.sk/destinacie/azia/azerbajdzan/

este uvediem, ze som nemal ubytko na celu dobu pobytu, ale bol som tam kratko (len 3 dni, ubytko som mal na 2 dni).

Spiatocnu letenku som nemal z Azerbajdzanu ale z Gruzinska a povedal som , ze z Azerbajdzanu pocestujem vlakom (listok som nemal vopred).

0 Citovat

No a mě zase po požádání o confirmation poslaly toto: :

We can send you electron visa for 30 day stay permition in Azerbaijan then you DO NOT need to go embassy. Just print and fly to Azerbaijan. Visa cost is 50 usd.

smiley smiley smiley smiley smiley

0 Citovat

Nechal jsem se zlákat levnými letenkami z Budapešti do Baku, takže tady je moje aktuální zkušenost se získáním e-visa: Rezervoval jsem hotel přes booking.com, ve stejný den napsal email do hotelu s žádostí o potvrzení. Potvrzení jsem měl do dvou hodin v přijaté poště. Na stránce https://evisa.com.az/, kterou provozuje agentura turizm.az a která je oficiální prodejce e-visa jsem vyplnil potřebné údaje, stáhl si formulář, poslal naskenované potvrzení z hotelu, sken pasu, pasové fotky, rezervace letenek a vyplněného formuláře. Zaplatil jsem online 71 USD (120 AZN, cca 1900 Kč s poplatky bance) a dnes, čtyři dny po podání žádosti, jsem obdržel link na stážení e-visa. Moje postřehy a tipy: 1) Pokud se chystáte poznávat Baku a zároveň podniknout nějaký výlet do hor, bookněte si levný hotel/hostel v Baku jako základnu (rezervace hotelu na celou dobu pobytu je vyžadována) a pak se klidně vydejte poznávat. 7 dnů v hostelu nebo Guest House lze zarezervovat za cca 3000 - 6000 Kč pro 2 osoby. Při této ceně mi nebude vadit, že si během výletu v horách nebo Sheki budu platit další ubytování a pokoj v Baku zůstane na např. 4 noci nevyužitý. Na druhou stranu si tam můžu nechat věci, které nechceme tahat s sebou do hor. 2) Neprošla mi platba kartou České spořitelny, nastavení bylo v pořádku a limity povoleny. Kontroloval jsem to několikrát. Do teď jsem nepřišel na to, kde byla chyba. Dokonce jsem si vyměnil pár mailů s turizm.az, byli velmi milí a ochotní, snažili se pomoct, ale na nic jsme nepřišli. Nakonec jsme víza zaplatili půjčenou kartou od kamaráda - Air Bank. Platba proběhla bez problémů na první pokus. 3) Pokud si hotel nevyberete sami, ale zařídí vám ho turizm.az, mělo by to celé stát ještě méně (ale to nemám potvrzené, to jsem jen vyčetl na jejich stránkách), 4) Do kolonky 33 v žádosti o vízum - kdo vás pozval napište. "Turizm.az travel company, Ziverbay Ahmadbayov, Baku" a to i tehdy, pokud si ubytování zajišťujete sami. Do následující kolonky 34 napíšete hotel, kde budete bydlet. Turizm.az jako oficiální prodejce e-visa je vlastně i subjekt, který vás zve. Pokud si hotel zařizujete sami, při vkládání údajů na stránce https://evisa.com.az/ zaklikněte, že vám turizm.az nevyřídil potvrzení ubytování a do okna dopíšete, kdo vám ho vydal (v mém případě název Guest House). Tím se taky určí cena 120 AZN oproti nižší ceně s využitím služeb turizm.az., 5) Všechny nahrávané dokumenty musí být ve formátu jpeg. Do byl taky náš jediný zásek. Vše jsme měli nachystáno v pdf a tak jsme to museli předělat. 6) Myslím si, že https://evisa.com.az/ na každý víkend vypnou server, tak se nebojte, když se na něho od pátku do neděle nedostanete. Tak myslím, že z mé strany je to vyčerpávající popis, jak získat víza. Mějte se všichni hezky a v červenci v Baku na viděnou smiley

0 Citovat

Parádní informace!! velké díky smiley smiley

0 Citovat

Tak víza vyřízena online přes hotel v Baku za 50 USD na osobu do 10 dní. Pouze stačilo odeslat emailem kopii pasu, foto v jpg, adresu a telefon + 50 USD přes Western Union.
Vzhledem k ušetřenému dnu a cestě do Prahy na ambasádu mně to přijde jako ideální řešení pro mimo Pražáky. smiley smiley smiley

0 Citovat

Zdravím aktuálně z Baku! Potvrzuji taky pohodlné a rychlé vyřízení víza přes web https://evisa.com.az. Celý proces už tady popsal(i) PETRaTOM, já jen dodám, že mi platba debetkou VISA od ČS normálně prošla.

Jinak pokud máte jako já v pase razítko z Arménie, očekávejte dotaz imigračního úředníka. Ale když jsem mu řekl, že jsem byl pouze v Jerevanu, bylo to OK. Kdybych se pohyboval někde u hranic, jak mají ta sporná území, asi by byli mnohem zvědavější. Tuším, že v případě předchozí náštěvy Náhorního Karabachu by dokonce vstup do Ázerbájdžánu vůbec nepovolili.

0 Citovat

http://eurasnews.ru/iran/asan-visa-%D0% ... 5%D1%80-2/

Dle pšonků bude od 1.9. dostupné e-vízum za 15 €...

0 Citovat

To by bolo velmi fajn

0 Citovat

Prosím Vás,
nemáte někdo zkušenosti s transferem na letišti v Baku? Chci letět Izmir - Baku - Tehrán, ale nemohu nikde najít informace, zda jsou potřeba víza na transfer či ne, na letišti bych měla čekat pouze 6 hodin.

Děkuji!

0 Citovat

Vramci terminalu netreba. Predpokladám ze mas vsetko na jednej letenkebs AZAL.

0 Citovat

Dobry den,

resil nekdo viza do Azerbadzanu primo pres prazsky konzulat?jak dlouho to trva a je nutne mit pozvani?:))

dekuji:)

0 Citovat

dekuji za odpoved:)
jak je to s tim hotelem? staci rezervace ci primo zaplaceni?:)

dekuji Jirka

0 Citovat

takze posledna skusenost s vizami do azerbajdzanu. v Baku budeme mat o 2 tyzdne stopover 13 hodin, tak som dufal, ze sa objavia online visa ako bolo v juni oznamene. Neobjavili sa. Urobil som teda maly prieskum, tranzitne viza sa nevydavaju v nasich koncinach, do viedne na ambasadu sa mi nechce ist a tak som sa ozval asi 20 agenturam, ktore oficialne sprostredkuvavaju e-visa, aby mi vyhotovili cenovu ponuku s tymito parametrami: e-visa pre dve osoby, hotel nie je treba a na jeden den. Tak nakoniec z toho vysiel najlepsie http://www.e-travel.az/, ktori mi najprv ponuli 55 USD osoba, ale o par dni neskor prisiel mail s ponukou 45 USD. 90 USD za dve osoby s dokumentami som im poslal cez westernunion (cca 5 euro poplatok) spolu s fotkami, scanom pasu a vyplnenym tlacivom minuly stvrtok a dnes mi v maili pristali evisa.
Vela agentur ponuka lacnejsie evisa (20 USD) ak si cez nich kupite aj ubytko, ale zvycajne su to predrazene hotely typu 2* za 88 USD na noc (napr. stranka co vyzera najdoveryhodnejsie - evisa.com.az). V Baku sa da kludne okolo 20-30 USD v hoteli bez problemov a hostel je za par euro.
Jedna agentura (SWTRAVEL.az) mi dala ponuku 90 euro aj s 3* hotelom v centre pre dve osoby, ale ked uz islo na platenie, tak zrazu si chceli zauctovat 30 euro "bank fee". O Paypal, alebo Westernunion pocut nechceli pocut, tak som ich poslal kade lahsie.

0 Citovat

takze ASAN portal by mal byt online od 10. januara 2017, cena online viz 20 USD. nechame sa prekvapit

0 Citovat

Super a rezervace ubytovaní už nebude potřeba? Budu mít v Baku stopover na 16 hodin bez přenocování, pouze přes den a chtěl bych se podívat do města. Teoreticky by se na mě mělo vztahovat tranzitní vízum za 20 USD, ale ani nevím jestli mi ho v Praze na ambasádě vydají a nejspíš s tím i bude víc vyřizování než ds tím elektronickým.

0