Nemáte někdo nedávnou zkušenost s vyřizováním víz do Ázerbájdžánu? Na internetu nějaké informace samozřejmě jsou, ale rád bych věděl, jestli někdo nemá osobní zkušenost z poslední doby a nezná konkrétní postup, náležitosti a ceny, včetně vyřizování pozvání do země. Díky! .

Víza do Ázerbájdžánu

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

ahoj, rezervacia aspon pre evisa co funguju teraz stacila z booking com. oni si uz nieco vymysleli smiley A ked mas layover v noci, ubytko sa tak isto zide, vobec tam nie je drahe. Neviem si predstavit co by som robil 16 hodin bez ubytka cez noc v Baku, tam to celkom umre po polnoci. za tych 8 euro na osobu co by som usetril by to nestalo smiley

0 Citovat

Právě že to není přes noc. Přílet je ve 3:30 ráno a odlet 20:10 večer.

0 Citovat

tak prides o 5:00 na izbu, vyspis sa do checkoutu, nechas tam veci, pobehas mesto, veci vyzdvihnes a sup na letisko smiley

0 Citovat

Ok to zní asi rozumně. Díky za radu. smiley Chystám se právě na itinerář Bratislava - Kyjev (2 dny) - Baku (layover 5,5 hodiny tady asi nemá nějaký opouštění letiště smysl) - Teherán (týden) - Baku (16 hodin) - Tbilisi (týden) - Kutaisi - ?? Mimo letenky z Kutaisi do Evropy se to dá koupit na červenec u wizzaira a AZALu za pakatel. A to Kutaisi ještě půjde dolu určitě.

0 Citovat

Aktuálna skúsenosť s novými eVisami - všetko funguje spoľahlivo, cez oficiálnu stránku https://evisa.gov.az/en/ - stačí vyplniť pár údajov, oskenovať pas a zaplatiť 20 + 3 + 1USD (samotné víza, poplatok za spracovanie a poplatok za platbu kartou). Víza prídu do 3 pracovných dní na e-mail.

0 Citovat

Ahoj, rozumím tomu správně, že na uvedené oficiální stránce (evisa.gov.az) není nutné dokládat fotografii pasového formátu, ale stačí pouze naskenovat pas? Díky.

0 Citovat

PetrK91: Ano.


matej15: 5,5 hodiny se dá využít na objetí památek islámské architektury na Apšeronském poloostrově. Taxi jsou cenově dostupé a zbytek lze dohledat. 

0 Citovat

Ahmad Masúd napsal(a):

PetrK91: Ano.


matej15: 5,5 hodiny se dá využít na objetí památek islámské architektury na Apšeronském poloostrově. Taxi jsou cenově dostupé a zbytek lze dohledat. 

Nevím jak teď, ale tehdy bylo e vizum jen jednovstupové, takže za těch 20 USD to na 5 hodin nestálo, šetřil jsem si ho až na zpáteční cestu kdy jsem měl těch 17 hodin. Pokud by vízum bylo vícevstupové nebo ho nebylo vůbec potřeba, tak bych i na těch 5,5 hodiny z letiště ven šel, minimálně aspoň na pobřeží Kaspiku. Na tom letišti není vůbec nic, všude mrtvo a i těch 5 hodin tam čekat není nic moc, nehledě na tom, že nakonec se rozbilo letadlo a a místo 5 hodin jsem tam čekal 13, ale to už je jiný příběh.
0