Smutná zpráva nejen pro BRU. Exploze 2 bomb u přepážky AA - 11 mrtvých, 25 zraněných. http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/1 ... ve-exploze .

Terorismus a cestovní ruch

Založil ve fóru Co se nevešlo

Smutná zpráva nejen pro BRU. Exploze 2 bomb u přepážky AA - 11 mrtvých, 25 zraněných.
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/1 ... ve-exploze

0

cele zle toto.

a let teraz niekam, ked nevies, na ktorom letisku sa odpalia nabuduce ...

0 Citovat

Strašný... smiley

0 Citovat

Tak holt o tom jsou teroristi.
Od ted nikdo neví, kdy a na kterém letišti to může bouchnout. Rozsévat strach, rozvracet systém.

0 Citovat

A Evropa bude zase "jednat o hrozbě terorismu".... Bohužel jsme se díky všemu liberalismu, humanitě a lidským právům stali extrémně zranitelní a hlavně stále dokola dokazujeme jak jsme v Evropě bezmocní proti takovým lidským zrůdám, jejich zvrácené ideologii a takovýmto hrůzným činům. Nevím, co se ještě musí stát, aby se přešlo od slov k činům. Doufám, že už nic, ale nejsem si jistej....

0 Citovat

Mum deda, ktery v Bruselu pracuje, dnes přímo na Zaventemu v tom terminálu v době výbuchu byl. Dal mi zprávu, ze se mu naštěstí nic nestalo. Byli evakuováni.
Je to hrozne... smiley smiley smiley

0 Citovat

isiel by som nalepit nejake srdiecka na mesitu, ale zial este ju v meste nemame smiley

0 Citovat

Opět se nic nezmění. Opět uslyšíme pořád jen ty a samé řeči dokola.
Hranice by se měly konečně uzavřít. Aspoň trochu to riziko snížit. Jen malé procento se dokáže přizpůsobit, takže za pár dalších let to bude vypadat ještě hůře než teď.Bylo jen otázkou času, kdy přijde na řadu letiště, za chvíli to bude vlakové nádraží, autobusové atd.
Vždyť je to tak jednoduché odpálit se, nebo prostě vystřílet dav.Je moc těžké takovým útokům zabránit.

0 Citovat

A co by se jako mělo změnit? Třeba zrušit demokracii a preventivně zavírat (či rovnou střílet) podezřelé osoby? Čím afektovanější bude naše reakce, tím budou teroristi spokojenější.

0 Citovat

To jako myslíš vážně?Jak se vylučuje demokracie a válka proti teroru a Is?

0 Citovat

na zaciatok by stacilo hovorit pravdu, nezatvarat oci pred problemami. Nechcem zniet ako nejaky konspirator, ale staci si porovnat clanky z medii z leta 2015, kde nam bolo tlacene do hlavy, ze do Europy uteka len vzdelana vrstva, inzinieri a lekari, ako pomozu ekonomike a zrazu sa zistuje, ze 90% je v ekonomike nepouzitelnych. Takisto treba dosledne kontroly na schengenskych hraniciach (sorry, ale ak utekas pred vojnou, mozes par mesiacov vydrzat v tabore v Grecku, Turecku, tam vojna nie je). No ale dalsim problemom su uz rodeny radikalni Europania, ktorych su plne ghetta na zapade. A hlavne ti co sa vratia zo Syrie, kde bojovali, jedno na ktorej strane, tak ziadne sledovanie tajnymi sluzbami, ale automaticky vazenie, boj v cudzej armade je minimalne u nas trestnym cinom.

0 Citovat

Mel +1

0 Citovat

CL nechci zaplevelit politikou, takže nebudu reagovat. Ale fakt se bojím toho, že tu vzniká fašistický stát. Howgh.

0 Citovat

Přesně tak. Ten fašismus se projevuje tak, že jsou práva cizinců nadřazována právům tuzemců, práva menšin nad právem většiny, cenzuruje se internet, zakazuje se kritizovat nějaká náboženství, odposlouchávají se telefony, čtou se emaily atd. Je to trochu jiný fašismus, než byl v německu. Ten novodobý má označení neomarxismus a šíří se jak mor...

0 Citovat

souhlasim s jackbrno.. obracena diskriminace jako zde byla v podobe Romu se prenesla i do soucasne situace "cizincu"..

0 Citovat

jackbrno, 1000 internets to you sir.

0 Citovat

@jackbrno: Lépe bych to nenapsal, taky +1 smiley

0 Citovat

Takova poznamka - casto cestuji do Istanbulu - tam do letisni haly muze jen ten kdo je prisne prohlednut a zrengenovan - do letadla vam ale dovoli treba 2l limonady - zato v Praze vam vezmou i 2dcl vody ale do haly muze kazdy smoula treba s peti kufry - hodne divne co ?

0 Citovat

A co si jako představujete, že vyřeší terorismus? Padl tu jeden návrh na uzavření hranic, což bych v komunitě cestovatelů nečekal. Mel psal rozumě o imigrační politice, ale taky to terorismus nevyřeší. Fakt by mě zajímal nějaký moudrý a promyšlený návrh, jak zatočit s terorismem, aniž by byl v rozporu s evropskými hodnotami (demokracie, svoboda, lidská práva). Autora nominuji na nobelovku.

0 Citovat

Před 14 dny jsem byl v šílené frontě na security kontrole na Stansted a říkal jsem si, že by to byl masakr, kdyby někdo z čekajících byl terorista. Do příručního zavazadla by se dalo nacpat hodně trhaviny smiley Asi budou rámy a kontroly u každého vstupu na letiště smiley

0 Citovat

Absolutní souhlas s Bear a 3x bych ho podtrhnul! To je přesně můj názor, také mám leccos za sebou, ať už léta nebo cestování a neskutečně mě sejří (samozřejmě bych to napsal nejraději jinak) podobné názory, jako má třeba tady literakl. Díky podobným názorům v celoevropském měřítku je situace (bohužel) tam, kde je. Zatočit s terorismem a ohlížet se na evropské hodnoty prostě nejde, tu dobu, kdy to možná šlo, jsme bohužel prosejřili a ať se nám to líbí nebo ne.

0 Citovat

souhlas, chlapi.. Jsem rad, ze ne vsichni rozumni lide jeste vymreli.

0 Citovat

literakl - za mě souhlas!
Ani uzavření hranic by nepomohlo, když většina z nich jsou několik let občany Belgie či Paříže... ti lidé tam žijou, studují školy...

0 Citovat

Trochu se to tu zvrtlo, tak jsem vlákno úplně oddělil od původní diskuze o letišti BRU.

0 Citovat

Ano takže jejich rodiče sem migrovali. Jejich děti se dnes či před měsícem či za rok rozhodnou, že se odpálí ve jménu čehokoliv. Takže uzavřu hranice země, ve které žijí a je to vyřešené? smiley
Nezlobte se na mě za mou otázku, jsem jen sluníčko a kavárenský povaleč smiley

0