ahoj, rád bych zde posbíral nějáké tipy na Jižní Koreu. Jsem jeden z těch co si koupil super levnou letenku do Soulu, ale teď pátrám co zajímavého zde budeme dělat  .

Soul - Jižní Korea

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

ahoj,

rád bych zde posbíral nějáké tipy na Jižní Koreu.
Jsem jeden z těch co si koupil super levnou letenku do Soulu, ale teď pátrám co zajímavého zde budeme dělat smiley
Co ostatní, jaké máte plány?
Uvažuji ještě o přeletu dále do Osaky, zde je odkaz: http://www.flypeach.com/home.aspx
Máte tip na levnější (pod 5 000,-) letenky do Japonska?
Případně odkaz na loď, která jezdí z Busanu na japonské ostrovy?
Výlet do demilitarizovaného pásma si máme zajistit přímo na letišti nebo je to levnější přes nějáký web (cestovku)?
Preferujeme spíše přírodu, možná nějáké pěkné koupání a poznávání místní kultury.
Za další tipy budu moc rád.

0

http://byferryfrom2japan.com/en/japan-korea

0 Citovat

Z Busanu plánuju přeletět s Jejuair do Fukuoky, dá se pod 3.300 Kč, jinak lze letět např. i do Oceánie na Guam pod 6.000 Kč:

http://www.jejuair.net/jejuair/main.jsp

Je to sice nízkonákladovka, ale její standartní služby jsou vysoce nad parametry těch evropských.

0 Citovat

Na Japonsko se vyprdněte, pokud nemáte letenku na měsíc.. S Prokym máme v plánu 2 dny Soul, Jeju, Busan a 1 den DMZ. To jen jako první nadhoz, ještě to budeme ladit smiley

0 Citovat

Diky, co je zajimaveho naJeju? Odkud pojedete na tento ostrov lodi?

0 Citovat

Dave: Jak si to myslel, s tim ''pokud nemate letenku na mesic'' ? smiley

0 Citovat

Máte již letenky? Poletíte s Jeju Air nebo máte tip ještě na jinou nízkonákladovku?

0 Citovat

Letenky ještě nemáme. Dave na něco koukal, ale pak jel do Polska a já jsem teď ve Švédsku, takže jsme to na chvíli odložili a teprve to budeme v nejbližších dnech/týdnech řešit.

0 Citovat

Kedy letite? my ideme 10.6 smiley tiez mame v plane seoul, busan, DMZ a neviem poradte nieco este smiley

0 Citovat

Koreu mam celkem procestovanou,byl jsem tam opakovane..je to hodne zajimava zeme ale prave Jeju me celkem zklamalo..na to jak se o nem basni..rozhodne je tam videt hodne veci na male plose,ale nejsou to zadne bomby..smileyjinak lette normalne letadlem,trajekt je dobry jen kdyz chcete si dat zajimavosti na trase Soul - Mokpo ci Wando.

0 Citovat

ahoj,
dnes jsem se tomu trochu věnoval a vzešlo z toho:
Přiletíme do Soulu v neděli ráno 7.6. a přesouváme se na letiště Gimpo kde letíme s Jeju Air na ostrov Jeju (zpáteční letenka za cca 90.000 KRW/os.) kde si přes rentalcars.com půjčíme auto. Zpět do Soulu se vracíme ve středu odpoledne a v pátek letíme domů, tj. prohlídka Soulu a nic jiného nestíháme smiley
P.S. přelet na Jeju dle dnešních načtených informací určitě doporučuji

0 Citovat

Ahoj,

ako ste si kupovali letenku na jeju ostrov? Po mne to chce nejaku 3D verification a tym padom mi to nechce akceptovat platbu, skusal som aj cez jejuair aj airbusan. Diky za info.

0 Citovat

Souhlasil jsem s 3D verifikaci, zatrhl policko a platba probehla. Jen jsem mel problem v Chromu s blokovanin techto stranek, musel jsem si je odblokovat.

0 Citovat

nakoniec mi ta platba presla, vdaka:)...my ideme 3 dni soul (1 den vylet do NP Seoraksan busom tam Gwongeumseong Fortress, mozno Ulsanbawi rock, 1/2 dna Baegundae peak, 1 1/2 dna cislo na mesto) potom 3ti den vecer lietadlom na Jeju tam 2 1/2 dna (pozicat auto prejst ostrov) odtial naobed prelet do Busan tam 1 1/2 dna, posledny den rano presun Busan to Incheon by KTX.

0 Citovat

ahojte cestuje niekto 10-22.6.? som zatial sama a rada by som sa s niekym dala dokopy a spravila ako taky program, s tym ze chcem nasvstivit dmz, ist letecky na jeju a urcite toho vidiet co najviac;)

0 Citovat

Tak to my na Jeju letime 9. brzo rano, 11. pozde vecer letime zpatky do Soulu. Na Jeju letime rano a vracime se vecer aby jsme usetrili nocleh - mame totiz na celou dobu nejake Airbnb v Soulu (takze velke zavazadla nemusime tahat na Jeju).
Mate uz nejaky plan na Jeju? U nas to predbezne vypada asi nejak takhle:
- 9. pujcit auto na letisti, neco malo prohlednout v Jeju-si, pak "zapadni cestou pres horu" Jungmun (vodopad, nejake koupani), chram Yakcheon-sa, Ubytovani se v Seogwipo, podle casu mozna nejakap rochazka tam k vodopadu....
- 10. dojet cca 45km k Seongsan Ilchulbong Peak, Jeju Haenyeo Museum, mozna nejaky relax, koupani, kdo vi
- 11. Jeju stone park, jeskyne Manjanggul, zbytek se uvuidu. Odpo vratti auto a preletet zpet do Soulu
UZ vidim jak z chozeni po meste budu cely uslapany, takze Jeju chceme trosku vic na odpocinek a prirodu.
Budeme tam v podstate ve stejen dny jako vy, klidne se muzeme potkat uz nekde drive nebo...

Busan jsme vypustili - usoudil jsem, ze dalsi mesto uz videt nepotrebujeme a poradne by jsme nestihli Soul.

Kdy mate lety z/do Evropy? - my 3. z Budapest-Rim, 4. Rim-Soul, ze soulu pak 15.

0 Citovat

Ahoj,
s kamarádem letíme 6. 6. z Budapeště a vracíme se 16. 6. do Mnichova. Akorát máme problém, že na stránkách Alitalia nejde najít v sekci Manage my booking náš let. V sekci check-in jsou zas pouze lety Budapešť - Řím a Řím - Mnichov. Na Checkmytrip je ale vše tak jak má být. Jinak pokud by někdo letěl ve stejný termín buď tam a nebo zpět, rádi se přidáme.

0 Citovat

Máme podobné data, v CHECK-IN ty lety taky nevidím


V manage my booking je ale vidím.


Mě ale trápí jiná věc - na všechny lety kromě letu FCO-ICN jsem dokázal předrezervovat sedadla, ale ve zmiňovaném letu (máme ho v Premium Economy) na nás prostě nezývá místo - je tam jen jedno volné smiley


Vidím tam taky dva vstupy do salónku

0 Citovat

maju to pekne do*ebane, tiez som mal problem s rezervaciou, zarezervovali sme si miesta a po chvili to zmizlo ale sedacky ostali zarezervovane tak som vybral ine miesta a tie stare ostali zablokovane smiley

0 Citovat

Tak to jsi mi tz do**bal smiley A ja se tesil, ze nas prehodi do FIRST

0 Citovat

my letime 10teho smiley prinajhorsom skoncime v economy smiley

0 Citovat

Jak budete řešit výměnu jihokorejských wonů? Povezete EURa nebo Dolary?
Respektive jak třeba výběr z bankomatu, mám KB a mám obavu, že by tam byl nevýhodný kurz a ještě velké poplatky za výběr?
Děkuji za rady!

0 Citovat

Myslel jsem si, že v okolí Frýdku-Místku, kde je fabrika plná korejců WONy seženu, nesehnal jsem. Takže jsem plánoval EURa. Nakonec jsem ale našel směnárnu Eurochange v Praze a nějaký obnos mi tam kamarád vyměnil. Dokonce je teď ještě lepší kurz (bylo 0.024 a teď je 0.023). Takže jsem "skoro milionář";-)

0 Citovat

Kdo letíte na Jeju? My tam budeme okolo 10. 6. (datum můžeme ještě změnit). Napadlo nás, jestli by nebylo fajn si třeba společně půjčit auto. Nebo aspoň společně něco naplánovat. Je toho tam tolik, že nevíme co si vybrat smiley btw. 6. 6. v 7:05 odlétáme z Budapeště. Nejede tam někdo z Prahy?

0 Citovat

tak my berieme Eura samozrejme a ved z bankomatu vyberieme ak bude treba... v dnesnom svete je vela moznosti ako mat aj druhy ucet zadarmo, kde je aspon jeden vyber v zahranici zdarma (prip. za euro) .. na SLovensku miimalne Zuno, Fio, mBank...

0