Směnárna
Zdravím cestovatele zbyly mi po návratu z Nepálu hotovostní rupie v celkové hodnotě 5 275 NPR (směs běžných bankovek). Podle aktuálního kurzu je to cca 738 Kč, ale pro kupce nechám za férových 600 Kč . Peníze se vám budou skvěle hodit hned po příletu do Káthmándú na první výdaje – taxi z letiště, nákup lokální SIM karty, balenou vodu nebo drobné občerstvení bez toho, abyste museli měnit za nevýhodný kurz přímo na letišti.
- Částka: 5 275 NPR
- Cena pro vás: 600 Kč
- Předání: Pouze osobně v Brně (ideálně centrum – Česká, Hlavní nádraží, případně dle domluvy).
Telefon 704042978
Z Kolumbie mi zbyly:
- kartička na MHD Bogota - zůstatek 8050 COP
- kartička na MHD Medellín - zůstatek ~ 8000 COP
- v hotovosti: 7000 COP + pár drobných mincí jako bonus
Komplet balíček předám za 150 Kč. Předání v Praze.
Jak v Medellíně, tak v Bogotě se nedá jezdit MHD na bezkontaktní platební kartu. V Medellínu nová stála 12000 COP. V Bogotě nevím, mám putovní z CL. Jedna jízda nyní stojí něco mezi 3500 až 4000 COP, takže to je na dvě jízdy. V Cartageně šlo použít bezkontaktní Visu.
Vezmi si s sebou Eura (EUR) nebo Americké dolary (USD) v hotovosti (ideálně v dobrém stavu, směnárny často odmítají poškozené nebo staré bankovky). Vyměníš je přímo na letišti nebo ve městech ve směnárnách (např. Cash Plus nebo místní bankovní směnárny). https://www.engagepeo.com.co
Karty Tullave v Bogote se daji koupit i personalizovane a pak plati jizdenka i na prestupy delka jizdy 125 minut. Je problem je koupit pouze na letisti od 8.00 nebo Portal Eldorado od 6.00 kam jezdi z letiste zdarma autus napr. 14-16