Potřeboval bych radu, 17.3. jsem kupoval letenku do USA (7.6. odlet, návrat 25.6.) a nepřiplatil jsem si pojištění storna letenky, které mi bylo automaticky nabídnuto (cena nebyla zrovna lidová) a řekl jsem si, že si ho dodatečně zajistím za pár dnů. To jsem samozřejmě netušil, že pojišťovny většinou chtějí uzavření smlouvy maximálně 3 dny (ale spíše do 24 hodin) od zaplacení. Mám v plánu odletět, ale člověk nikdy neví, co se stane, takže bych byl rád klidnější a zaplatil si storno letenky dodatečně. Nevíte o nějaké pojišťovně, která by to umožňovala? .

Dodatečné pojištění storna letenky

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

4 reakce

Potřeboval bych radu, 17.3. jsem kupoval letenku do USA (7.6. odlet, návrat 25.6.) a nepřiplatil jsem si pojištění storna letenky, které mi bylo automaticky nabídnuto (cena nebyla zrovna lidová) a řekl jsem si, že si ho dodatečně zajistím za pár dnů. To jsem samozřejmě netušil, že pojišťovny většinou chtějí uzavření smlouvy maximálně 3 dny (ale spíše do 24 hodin) od zaplacení. Mám v plánu odletět, ale člověk nikdy neví, co se stane, takže bych byl rád klidnější a zaplatil si storno letenky dodatečně. Nevíte o nějaké pojišťovně, která by to umožňovala?

0

Ne, účinnost pojištění je vázána na platbu letenky nebo zájezdu. Tedy pojištění na toto riziko nelze uzavřít ex post. Maximálně možná v horizontu 24h. PS: Pokud by to tak nebylo, zvláště u nás by byli lidé hodně vynalézaví smiley

0 Citovat

No, došlo mi, že ten limit je kvůli tomu, aby to někdo "neočůral" smiley. Ale doufal jsem, že je nějaká pojišťovna, co to umožňuje smiley. Byl bych klidnější, ale tak budu doufat, že se mi nic nepřihodí smiley.

0 Citovat

Umožňuje sjednat pojištění AIG a ještě jedna pojišťovna, nezávisle na čase nákupu.. smiley

0 Citovat

Ceska pojistovna to dela - koupis letenku a muzes pojistit třeba za tyden mesic - při onemocneni pojisovna ale plni az za 9 dni po vzniku pojistky - takze uzavirat pojistku třeba tyden před odletem je k nicemu-

0
4 reakce