Zdravím, v červnu se vydáváme na západ USA a samozřejmě se pečlivě připravuji. Prostudoval jsem spoustu informací a dočetl jsem se, že s debetní kartou (MasterCard od ČSOB, embosovaná) by neměl být problém. Přesto se občas objevují varování, že například některé autopůjčovny nechtějí debetní akceptovat. Máte někdo zkušenosti s tím, že by byl s debetní kartou problém? .

Debetní karta USA

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

7 reakcí

Zdravím,

v červnu se vydáváme na západ USA a samozřejmě se pečlivě připravuji. Prostudoval jsem spoustu informací a dočetl jsem se, že s debetní kartou (MasterCard od ČSOB, embosovaná) by neměl být problém. Přesto se občas objevují varování, že například některé autopůjčovny nechtějí debetní akceptovat. Máte někdo zkušenosti s tím, že by byl s debetní kartou problém?

0

Ano, problémy mohou nastat s jakoukoli kartou. Pořiď si kreditní kartu u jiné banky než máš kartu.debetní.

0 Citovat

Ahoj, byli jsme v Californii v listopadu 2013, auto jsme si půjčovali na normální embosovanou kartu (GEmoney) a žádný problém. Měli jsme s sebou každý ještě jednu "rezervní" kreditku, kdybychom potřebovali větší obnos, ale ani jsme ji nepoužili. Platili jsme téměř všude a všechno kartou debetní. Jen jsme při placení říkali, že je kredit. Pokaždé se Tě totiž ptají, jestli máš debit or kredit. Když jsme řekli debit, platba se nepovolila, takže jsme pak už automaticky hlásili, že karta je kredit(i když byla debit:) a platili jsme úplně v poho.

0 Citovat

Moje zkušenost s půjčovnou Budget: debetní kartu od Bank of America mi nevzali, ale embosovanou debetní kartu od KB jo smiley

0 Citovat

Taky jsem neměl problém s klasickou embosovanou debetkou MC, jen bych ještě upozornil na všeobecně známou praktiku převalutování, se kterou se můžete setkat i v USA. Při placení v Century 21 mi platební terminál dal na výběr jako první možnost platit přímo v CZK, jejich přepočet z USD na CZK s nevýhodným kurzem nebo jako druhou možnost platit původní částku v USD. Dávejte si na to pozor, protože člověk je zvyklý na -> OK -> OK -> OK a pak se diví.

0 Citovat

Tak díky za rady, jsem trošku klidnější. Paradoxně, zrovna včera jsem řešil menší problém. Objednal jsem si přes booking.com tři pokoje, hotel zablokoval třikrát totožnou částku a ČSOB mi zablokovala kartu kvůli "podezřelým transakcím" smiley).

0 Citovat

Já mám pro jistotu jak MC, tak Visu, ale neměl jsem v USA problém ani s jednou. A to ani v půjčovně. Problém může být, že si berou zálohu za půjčku (pre-autorizaci platby v řádech stovek dolarů), peníze se ti nestrhnou, jenom "zablokujou" a záleží na bance, kdy ti je vrátí zpět. U ČS to bylo dokonce 7 dní.

0 Citovat

To už se mi zřejmě stalo s rezervovaným hotelem. Blokuje mi peníze za pokoj. I když se musím přiznat, že dost zvláštní částku. Pokoj by měl stát 27.99 dolarů, ale blokováno mám 809 korun. Přepokládal jsem, že je to tedy i s daní 12 %, ale v souhrnu rezervaci je, že výše daně je 5,52 dolarů, takže mi to nějak nevychází smiley. Pokud v tom daň není, tak mi banka dala roztomilý kurz 28,9 korun za dolar smiley. A pokud v tom daň je, tak je to zase 24,12 a to mi přijde nějak málo smiley smiley.

0
7 reakcí