Chystáme se letos na dovolenou někam na jih, místo zatím vybíráme, favority jsou Řecko a Španělsko. Včera jsem narazil na netu na článek http://www.novinky.cz/cestovani/370753-tisice-uprchliku-meni-malebny-turisticky-ostrov-kos-k-nepoznani.html a ten mne znepokojil. Je více takových turistických destinací, kde uprchlíci změnili jejich ráz a turisty tam nečeká už žádná idylka? Nechtěl bych za hromadu peněz na takové místo narazit a procházet se ulicemi, kde je odpadků jako po silvestru na Václaváku. Jakým dalším destinacím se letos raději vyhnout? .

Uprchlíci v turistických destinacích

Založil ve fóru Co se nevešlo

Novodobé stěhování národů .. Uprchlíkům rozumím. Neumíme si představit, co prožívají v Africe za peklo..

Rozhovor s jedním z uprchlíků, který zaplatil 2200 Euro, za to aby se mohl dostat do Evropy: http://www.bbc.com/news/world-europe-32396037
Doporučuji i ostatní videa.

0 Citovat

Baruse: no mně by zajímalo, kde třeba takový eritrejec vezme 2t EUR, když Eritrea patří mezi nejchudší země světa, a proč z válkou zmítané země odjede on, ale nechá tam ženu a děti. Ano, určitě tam prožívají peklo, ale přijímáním uprchlíku řešíme jen následek, nikoliv příčinu.

0 Citovat

Na uprchlíky bude mít asi každý jiný názor, já hlavně ocením postřehy lidí, co momentálně na Kosu jsou a mohli by nám situaci přiblížit...a taky jsem zvědavá na možný pád cen smiley

0 Citovat

Dave shodou okolností sdílel můj komentář z jiných stránek:) O víkendu jsme se vrátili z Kosu a jsme vážně ohroměni těmi nesmysly, co tu proběhly a probíhají v médiích a diskusích. Vážně se tam vůbec nic neobvyklého neděje. Jasně, situace s uprchlíky není jednoduchá, ale to je dlouhodobý problém, hlavně pro jižní státy, ale rozhodně se nedá mluvit o něčem náhle dramatickém. Dozvěděli jsme se, že každý den připlouvá jedna uprchlická loď, ale některé mají třeba jen 5 pasažérů. Opravdu tam v době, kdy se tady psalo o ohromném přívalu uprchlíků (ten týden jsme tam byli), vůbec nic nezměnilo a nedělo. Několikrát jsme projezdili město Kos na kolech a jediné místo, kde je vidět uprchlíky je před policejní stanicí, kde spořádaně čekají na to až na ně přijde řada. Z tohoto místa před stanicí je taky valná většina fotek, co proběhly médii, takže asi 10fotek z různých úhlů zabírající plochu 40m2...to mě jen utvrzuje v tom, že se jedná o hon na senzaci, která prostě reálně neexistuje a taky mě to utvrdilo v tom, že věřit zprávám odkudkoliv se fakt nedá. Že o tom dramaticky píše Blesk je pochopitelné, ale co z toho udelala "seriózní" média mě překvapuje. Obecně mi to přijde jako podivný konkurenční boj těsně před sezónou, jinak si to neumím vysvětlit. A vypadá to, že celá ta sranda vznikla na základě jedné stížnosti od jedné angličanky..pak to všechna média převzala a je hotovo..zpráva zadarmo a kde je pravda je šumák.
Co se týče zbytku ostrova, tak jsme snad ani žádné uprchlíky nezaznamenali. Je spousta úplně opuštěných nebo poloprázdných pláží, kde rozhodně nikdo nestanuje a na těch veřejných je taky klid. Takže opravdu nemějte strach tam jet, žádné novinářsky vytoužené drama se nekoná!

0 Citovat

Takze je to asi stejny poplach jako ze na vas v Izraeli padaji rakety, v Maroku je Ebola, nebo ze vam v Jordansku uriznou hlavu. Lidi jsou cvoci co potrebujou vzdycky nejaky skandal, aby byli chytry..

0 Citovat

Je absurdní srovnávat (e)migraci ze socialistického koncentráku v 50.-80. letech minulého století, kdy to byl krok ze kterého nebylo návratu, dotyčný se musel smířit s tím že už neuvidí rodiče, přátele a známé a odcházel s tím, že venku začne nový život. A odcházeli v rámci stejného civilizačního okruhu. Nebyla to vysoce organizovaná činnost jako dnes, kdy odejde jeden a díky idiotskému konceptu slučování "rodin" se na nej nabalí příbuzenstvo a půl rodné vesnice a navrch si ještě přiveze pologramotnou sestřenici z Anatolie se kterou se ožení (a k velkému "překvapení" mají debilní děti). A díky globalizovanému všemu pak vedou paralelní existence i tam odkud odešli, ostatně je to principiálně to samé co provozují v rámci EU cikáni.
Jestli máme nějaký morální dluh, pak je to vůči západní Evropě a Severní Americe. Ne vůči Somálsku nebo Pákistánu, který pro zajímavost měl v roce 1960 stejné HDP jako Jižní Korea. Kde je Korea dnes a kde Pákistán... smiley

0 Citovat

Petr76: +1

0 Citovat

Tohle je tema na nekolik hodin pokecu a ne par prispevku na foru. Neda mne to ale...
Evropa je na tohle kratka, tady ten socialni mor lidem uplne zatemnil mozky. Pripada mne, ze kazdy druhy tu natahuje ke statu pro neco ruku a lidi uz si na to tak zvykli, ze vsechno berou automaticky a nedokazou se o sebe postarat sami. Vsechno to prerozdelovani, dotace (brani tem co tvrde makaji a davani tem, co nic nedelaji)...je mne z toho nanic. Nekde jsem cetl, ze ve Svedsku je snad 10% pristehovalcu ale spolknou 75% verejnych prostredku. Rika se mne to tezko, ale Evropa asi vazne potrebuje lecbu sokem...vic nefakcenku, Romu a pristehovalcu, aby na vsechny tyto "vymozenosti" dosly penize, ti nahore konecne dostali rozum a zacalo se pekne od zacatku s pristupem, kdy lidi, co se snazi a jsou spolecnosti prinosem se budou mit dobre a budou za to ocenovani a ne trestani jako ted. Nedivim se, ze se sem migranti hrnou, kdyz jim to umoznujeme. Ruku na srdce, kdo z nas by nesel, kdyby se nekde mohl mit 10x lip? A uprchlici? Tomu se musi clovek smat...vzdyt tam vidi clovek same chlapy z rovnikove Afriky. A proc tam je spousta lidi z Eritreje a Somalska? Pokud vim, tak ani v jedne zemi valka nezacala arabskym jarem (coz je pry dusledek tohoto stehovani narodu). V Somalsku a Eritreji jsou ty spory vleklejsi...uz desitky let, uz v roce 2003 jsem potkaval spoustu lidi techto 2 narodu v USA. Podle me to jsou akorat oportunisti, kteri se svezli na momentalni vlne ekonomickeho pristehovalectvi. A kde berou prachy? Ze by byli vsichni doktori a ucitele, jak tu zminujete (teda nevim kde si ucitele vydalavaji hodne, ze jsou tu zrovna brani jako priklad)? Skoro urcite se jim spis skladaji cele rodiny, aby tu "uprchlici" pak mohli vydelat penize a dostat sem (popr. splatit) celou rodinu.
V Americe se to multikulti podarilo docela zvladnout, ale asi to bude tim, ze tam je na vsechny pohlizeno stejne a na praci je pohlizeno uplne jinak (treba "prescas" tam neni sproste slovo jak tady). Taky jsou hrdi na to, ze jsou Americani, vsude vlajou americke vlajky, na autech nalepky "united we stand" atd. Ten pocit sounalezitosti je tam mnohem vetsi. Evropa v momentalnim stavu sebou skoro pohrda, a to je velice spatne smiley

0 Citovat

diferenc: Bez laskave plevelit nejaky slunickovy server, kde se muzes s ostatnimi ujistovat, jak mate tu spravnou pravdu a nazor na vec. Lidi v drtive vetsine neciti zodpovednost za v drtive vetsine ekonomicke uprchliky (jen asi 20% je z valkou rozvracenych zemi - ktere ostatne CR nerozvratila). Kdyz jsem videl ty tisice dobre vykrmenych mladych emigrantu (vetsinou muzu) na jihu Evropy a rychlost, s jakou se do Evropy v poslednich tydnech vali, nakopal bych lidi s temito slunickovymi nazory do jistych mist. Opravdu tem statnym mladym muzum neminim pomahat, pokud nekomu ano, tak v zemi jejich puvodu. Z pseudohumanity, kterou tady prezentujes se mi dela soufl.
Admin by to tady mel uzavrit.

0 Citovat

My ze neco dluzime EU? To si snad delas srandu. EU (potazmo Nemecko) neni zadny dobrodej. Ono to papirove a na oko z medii vypada dobre, ale myslim, ze bysme se bez EU meli minimalne stejne dobre, mozna lip a ze oni nas potrebuji vic nez my. To jak se tu porad mluvi o dohaneni Rakouska, nebo Nemecka tak to je jenom takove pozlatko pro lidi. Pravda je takova, ze zapadni Evropu nikdy nedozeneme, protoze to neni v jejim zajmu. Kazda bohata zeme totiz potrebuje levnou pracovni silu a tretina Cechu dela na duchody Nemcu. Pokud by tu zacali zvedat moc platy, tak pujdou o dum dal na vychod. USA ma Mexiko a Nemci maji nas...tak to bylo a bude a my na tom nic nezmenime (ne nejsem pesimista, ale realista).
Paradoxne kvot pro uprchliky se diky tomu CR bat asi nemusi. At mne nikdo netvrdi, ze migranti cestujou pres pul sveta, aby nakonec skoncili v CR, nebo nedej boze Bulharsku/Rumunsku. Politici, kteri si mysli, ze je tady udrzi, jsou prinejmensim trochu naivni, pac si chytnou prvni vlak do Nemecka/UK. Aspon k necemu ta nase "zaostalost" je smiley
Jo a Diferenci, kdysi na skole a cerstve po skole jsem mel stejny nazor jako ty, nebo velice podobny. Po deviti letech v multikulti zemi, kde jsem mel moznost pracovat i v ghettech se muj nazor dost zmenil a vim, ze tu pristehovalce tohoto typu nechci uz jen kvuli svym detem. Jo a jinak nejsem zadny rasista ani xenofob, i ted tu se mnou delaji 4 muslimove a lidi ruznych narodnosti, kteri jsou bez problemu. U nich je ale rozdil v tom, ze jsou vzdelani a prijeli sem za predem dojednanou, nadprumerne placenou praci, coz se o tech pologramotnych hordach z jihu bohuzel rict neda smiley

0 Citovat

Ahoj, neviete ako to vyzera na ostrove Korfu s uprchlikmi?

0 Citovat

Miroslava napsal(a):

Ahoj, neviete ako to vyzera na ostrove Korfu s uprchlikmi?


Byl jsem tam před týdnem a v Agios Georgios na jihu a nikoho jsem neviděl, kdo by vypadal jako uprchlík. Vlastně ani turisti tam moc nebyli. Prostě klid a pohoda.

0 Citovat

Zmŕtvychvstanie vlákna po 5 rokoch:) 

0 Citovat

Náhoda? Nebo začalo fungovat vyhledávání? :-D

0 Citovat

Čitatelia aeronetu chcú cestovať levne

0 Citovat

Liberálny fašista, havloid, mudrosrac, lepsolidi, slnieckar... Ale kozmopolita.. ďakujem za rozšírenie obzorov

0 Citovat

No a trafená hus hneď z Anglicka zagágala

0 Citovat

navrat do domoviny?

0