Zdravím, v září se chystám do Hong Kongu a do Thajska. Snažím se dohledat, zdali je nutné očkování, či se to dá zvládnout v klidu bez něho. Mluvím o žloutence A+B a břišním tyfu. Prošel jsem mnoho článků, doporučení apod. a názory se liší. Jedni říkají že ano, že bez očkování rozhodně nejezdit, druzí zase že je to naprostá zbytečnost, že hygienické podmínky jsou na slušné úrovni. Co si o tom myslíte vy? Díky za každý názor. Jiří .

Očkování do Thajska

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

5 reakcí

Zdravím,
v září se chystám do Hong Kongu a do Thajska. Snažím se dohledat, zdali je nutné očkování, či se to dá zvládnout v klidu bez něho. Mluvím o žloutence A+B a břišním tyfu.

Prošel jsem mnoho článků, doporučení apod. a názory se liší. Jedni říkají že ano, že bez očkování rozhodně nejezdit, druzí zase že je to naprostá zbytečnost, že hygienické podmínky jsou na slušné úrovni.

Co si o tom myslíte vy? Díky za každý názor.

Jiří

0

Žloutenka A+B, břišní tyfus - to je základ, bez které bych nejel ani do Prahy smiley

0 Citovat

My procestovali Singapur, Malajsii a Thajsko bez očkování. Rozhodně jsme nebydleli a nejedli v žádným luxusu. A nic mám nebylo, všechno v pohodě.
Ale rozumím, že někdo by do toho nešel. Je to asi jako s pojištěním, nikdy nevíš, co se může stát.

0 Citovat

Pozor na tyfus, imunita rychle klesá a je potřeba přeočkování á 2 roky. Kamarád se vrátil z Indie 3 roky po vakcíně a strávil na Bulovce 3 týdny s nejhorším možným průjmem.

Žloutenka A+B je základ, který vydrží celý život

0 Citovat

Právě průjem není nejběžnějším projevem břišního tyfu!

Inkubační doba (od nakažení k projevení se prvních příznaků onemocnění) je u břišního tyfu 7–21 dní, obvykle 14. Při neléčení trvá nemoc 4 týdny. Břišní tyfus se začíná projevovat náhlým nástupem vysoké horečky (39–40˚C) se zimnicí, nechutenstvím, nevolností, kašlem, pacient postupně chátrá. Pacient může být v horečce agresivní, snaží se utéct z postele, nebo naopak, je schvácen a podřimuje. K horečce se přidá trvalá bolest hlavy (od toho vznikl také starý český název pro onemocnění – hlavnička). Při pohledu na pacienta vidíme, že má suchou bledou kůži, oschlý jazyk pokrytý hnědým povlakem, který se čistí od hrotu ve tvaru písmena V nebo W. Také na dásních a zubech má pacient hlenový povlak. Jelikož se bakterie množí ve střevech pacienta, jeho břicho je lehce vzedmuté, může být citlivé na dotek, hlavně v pravém podbřišku. Asi u poloviny nemocných dochází také ke zvětšení jater a sleziny, také v důsledku množení se bakterií. Některým nemocným se na kůži břicha objeví začátkem druhého týdne onemocnění růžové skvrnky (tyfová rozeola). Průjem nebývá většinou přítomen, spíš zácpa, je také přítomna nízká frekvence srdeční akce. Ve čtvrtém týdnu vysoké horečky poklesnou, pacient se ,,probouzí“, má hlad a žízeň a nový zájem o okolí.

0 Citovat

Mé malé zamyšlení o očkování, průjmech a trochu i lécích. Sice je to psané pro Vietnam, ale obecně to platí na celou JV Asii.

Vietnam a očkování, má to smysl nebo ne?

Stále však platí, že když se někdo cítí bezpečněji s očkováním, ať ho má. Není to dogma.

0
5 reakcí