Prosim o radu. Na cestovani chci mit platebni karty vsechny tri - Maestro, Mastercard i Visu. Jake banky byste doporucili? Ted mam Visu od MBank a vytaci me jak jejich kurz, tak povinnost platit kartou... dokud tam ta povinnost nebyla, brala jsem tuto kartu jako zalozni a neplatila s ni. Ale Visu uz vydava snad jen Zuno a CS. Zuno na me moc dobre nepusobi, ale kdyz to chci jen kvuli karte... kurzy horsi nez MBank nebudou. Maestro mam od FIO, ta se osvedcila v Nemecku, kde se jinak pomalu platit neda, ale uz neni zadarmo, ale za 99. Zdarma jde vydat snad jen k uctu GE Money, tak nevim, jestli je lepsi zaplatit FIO nebo akceptovat kurzy GE. Hledam nejakou dalsi variantu, ale nenachazim. Mastercard - tu bych chtela od Equabank. Prijde mi, ze ma nejvyhodnejsi podminky. Nebo Unicredit. Zdarma mi ji navic vyda FIO, ktera mi jinak vyhovuje... Jaky mate nazor? .

Bankovni karty

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Sleduju to tu, vyjadřovat jsem se nechtěl, ale už mi to nedá. Michale pod pojmem Čecháček si představím zrovna Tebe. Uvědom si taky, že je rozdíl šetřit a být škrt a šetřit na nepravých místech. Zaprvé, jsem si téměř jistý, že info o poplatku někde bylo. Zadruhé, co vlastně bys po nich vlastně chtěl, víš to sám? Aby někoho poslali do Indie to zkontrolovat, aby jim napsali a oni odpověděli, že je to dle sazebníku a že sis toho akorát nevšiml? Nebo jak by to mělo probíhat, aby jsi byl spokojen?

Myslím, že máš problém pochopit fungování světa. Pořád očekáváš perfektní, pětihvězdičkové služby tam, kde čekat prostě logicky nejdou. Proč si myslíš, že Revolut je výhodnější oproti jiným bankám? Protože fungujou s minimálními náklady oproti klasickým bankám a z tohoto důvodu jejich služby nikdy nemůžou bý srovnatelné. Stejně jako jsi tady už kolikrát řešil, že něco nebylo naprosto top třeba u low cost aerolinky atd. Není a nebude, pokud chceš špičkové služby, tak si je musíš taky zaplatit a pak si můžeš stěžovat a stěžovat, je dost pravděpodobné, že to bude mít i nějaký efekt, do té doby, než Tě budou mít i tam plný zuby. Ale když chceš škrtit, tak počítej s tím, že top služby se konat nebudou.
0 Citovat

niemandos napsal(a):

Víš co. Ono nic není tak skvělé, jak na první pohled vypadá. 


PS: Kdybys to tak neřešil, ušetřil by jsi si spoustu nervů. Já taky v Indii vybíral z bankomatu a nikdy jsem nepátral, jestli jsem nějaký poplatek za výběr platil, nebo ne. Vzhledem k ceně točeného piva v hotelu to byl nepodstatný výdaj. Třeba v Thajsku jsem vybral 3x za sebou před cestou na ostrovy,  tehdy ještě 150 THB za výběr, a že by mi to trhalo žíly se říct nedá. Prostě záleží na přístupu. Ale chápu, že ty to máš jinak :-)

A největší sranda je, že podobný kolenovrti pak v klidu někde zaplatí stonásobně více za něco, jehož cenu nemají šanci zjistit.


0 Citovat

Standa napsal(a):

Chapu Michala. Nejde tak o castku, ale o princip. Taky by me to prekvapilo.

Troufam si rict zetsina ceskych bank by se zachovala jinak nez Revolut, reklamaci by sepsali, predali sami do Indie. Klidne i stara baba, sepsala by co ji klient nadiktuje a stejne by to resily odpovedme osoby. Vidim to tak ze by po urgenci treba az trech mesicih by prisla odpoved ze bylo vse v poradku, dle jejicj platmeho ceniku. Ale resily by to, neodmitly by zadat reklamaci.

Spekuluji, ze problem plyne z toho, ze Revolut roste rychleji nez klientska baze. Pak nestihaji kvalitni servis a maji i jine prubezne potize. Paradoxne nestihaji zavazky vuci investorum. Druha vec je jestli podobny zakaznicky servis nema byt standardem ve stylu nizkonaklafovych aerolinek..

Jenže tenhle princip ve velký části světa vůbec nefuguje a proto je naivní a zbytečný ho očekávat nebo zkoušet uplatňovat.


0 Citovat

cali napsal(a):

Jasně, u měn mimo kurzovní lístek to je šul nul nebo malinko horší u Revolutu, ale u měn dle lístku to je jinak, rozdíl u EUR dnes byl 0,75 Kč, kupoval jsem vína v Portugalsku a v podstatě to byla láhev navíc:-) Zase jsem platil ubytování v Oděse a tam to bylo lepší poslat z RB kredit před paysend. Výhody Revolutu nejsou ale jen  kurz.


Takze hlavni ma byt uspora u "hlavnich men" jako USD nebo EUR.  Tyhle meny mam na multimenovym uctu u RB, kam je muzu za stred koupit od zamestnavatele a kde jsou celosvetove vybery z ATM zdarma(mimo poplatky navic, ktere si uctuje obcas mistni banka, ale tomu se nevyhnes ani s Revolutem). Takze nic pro me  - myslel jsem ze by tom mohlo byt reseni pro exotictejsi meny, ale tam tedy asi Revolut usporu nenabizi.

0 Citovat

V tvém případě je úspora u všech měn, které má RB na kurzovním lístku viz https://www.rb.cz/informacni-ser...vni-listek

  Jak tu bylo zmiňováno, ty výhody Revolutu nejsou kurzy měn...
0 Citovat

Ahmad Masúd napsal(a):

Jenže tenhle princip ve velký části světa vůbec nefuguje a proto je naivní a zbytečný ho očekávat nebo zkoušet uplatňovat.



Ale Revolut je ambiciozni startup z EU a ne Indie.

0 Citovat

Když už je řeč o Indii, Revolut mi vrátil po reklamaci 2x poplatek za registraci na webu IRCTC, po jehož zaplacení se registrace stejně nepovedla a Indové se mě rozhodli po pár mailech a jednom slibu ignorovat. Je to sice mizivá částka a vrátili mi to zatím jenom podmíněně, než bude reklamace uzavřena, ale IRCTC potřebuje co nejvíc a nejčastěji přes hubu, aby se vzpamatovali. Tím bych taky chtěl apelovat na lidi, kteří sem psali, že jim po koupi jízdenky na IRCTC Revolutem ukradli z karty prachy, aby to nehodili za hlavu nehledě na mizivost částky. 😊

0 Citovat

Standa napsal(a):


Ale Revolut je ambiciozni startup z EU a ne Indie.

A majitel karty cestuje do Indie a ne do EU. No a? 

Dále jsem tedy přesvědčen, že by si lidé měli cosi pamatovat i z matematiky, například vědět, že součet malých čísel bude za nějakou dobu, co stráví v životě na cestách, zase malý číslo. 

Čili reálně ušetří nula nula prd, mentálně se z nich stanou kolenovrti, v celkovým rozpočtu jejich života to bude zanedbatelný a žít budou stejně jako, jako bez podobných excesů. 

Samozřejmě se to netýká lidí s opravdu malými příjmy, studentů, důchodců apod., to vše dokážu pochopit, ale když někdo lítá kolem světa a pak si nedá pivo za 3 nebo 5 euro nebo obejde 10 směnáren kvůli kurzu, tak to je opravdu spíš pro nějaké psychiatrické vyšetření. 



0 Citovat

Precti si to prosim jeste jednou poradne..

Je logicke, ze kdyz zadava reklamaci u sveho smluvniho partnera, Revolutu, tak reklamace ma byt dle standardu v EU a ne dle zvyku v Indii.. 

0 Citovat

Já bych se Michala zastal. Někteří ho mají zapsaného jako spořivce a podle toho soudí jeho příspěvky.

Ale on na začátku jen upozornil, že mu při výběru z bankomatu strhli nikde neuvedený poplatek a neměl proti tomu u Revolutu zastání.

Je to tak, nic moc s tím pravděpodobně nikdo z nás nenadělá. Přesto je fajn o tom vědět. Uživatelé Revolutu jsou na poplatky určitě citlivější než jiní, je to jeden z motivů, proč tu kartu mají. 

A není potřeba Michala pranýřovat za jeho styl cestování a plnit několik stran fóra OT. 

1 Citovat

A četl jsi tu korespondenci, co posílal na support Revolutu??? Si to přečti, možná to pak uvidíš v jiných barvách. Jak pořád neuvedený poplatek? PNB to má jasně uvedené v ceníku na webu, vsadím boty, že to tam někde na ATM v hindi nebo punjabi bylo.  A i kdyby nebylo, tohle přece není vina Revolutu, ten zaúčtoval výběr dle dispozic ATM PNB. A o plnění fóra se obě strany tak nějak snažíme myslím vzájemně. Ale howgh končím...

0 Citovat

Osobne take v Michalove zprave vidim prinos. Nenapadlo me, ze muze byt bezne ze samotne bankomaty neinformuji o poplatku. A to podle me byl hlavni smysl jeho prizpevku, snad to tu i primo zminil. Myslim ze ani nerozporuje, ze indicka banka splnila svou informacni povinnost na webu nebo letaku, porad to pro nej a pro nektere dalsi je prekvapeni. Revolut je v tomto vedlejsi. A pokud mel na to casovou kapacitu a chtel si to overit, proc by nezkusil zadat reklamaci..

0 Citovat

Kdo si toho ještě nevšiml, tak Revolut už konečně podporuje Apple Pay ✌️

0 Citovat

To se tak velcí kluci v Raiffeisen zamysleli, jak  nám klientům zpříjemnit svoje bankovní služby a vymysleli pár vylepšení od 1.1.2020. Mimo jiné zjistili, že klienti kartou často platí v zahraničí a to i v měnách, které nemají v bankovním kurzovním lístku s nekřesťanským kurzem. A tak nám od 1.1.2020  ke směnnému kurzu Mastercard šoupli kurzovní přirážku 2,5%... S tím RB ztrácí jednu z posledních výhod, co měli.

0 Citovat

RB bude mit take k nekterym svym kartam Loungekey.


A jinak jeste samotny Mastercard bude nejspis nekdy od unora menit podminky pro vstupy do svych smluvnich salonku..

0 Citovat

Takže ty jsi nabil a následně nabyl...;-)

0 Citovat

Libor ve škole evidentně nenabyl, nebo asi vůbec nebyl;-) Ovšem chudák čeština dostala pěkně nabito...

0 Citovat

Nic moc:

,,Nový ceník Raiffeisenbank přináší od 1. září i další změny. K nejvýraznějším patří zvýšení směnné přirážky při platbě kartou v zahraničí: Nově půjde o 0,49 % místo 0,2 % (z hodnoty směnného kurzu střed pro příslušnou měnu transakce podle kurzovního lístku banky). V praxi to bude znamenat horší kurz než doteď.

Na druhou stranu Raiffka nabídne bezplatné výběry eur z bankomatů v Evropské unii (a dalších zemí Evropského hospodářského prostoru) i pro uživatele Chytrého účtu. Ti dosud museli za takový výběr platit 100 korun plus 0,5 procenta z vybírané částky, což bylo výrazně víc než u většiny konkurentů"

Zdroj: https://www.penize.cz/internetba....sznhp.box

0 Citovat

Wirecard má pozastavenou licenci - Curve nefunguje do doby, než přeimplementují vlastní payment procesor, Twisto radši mlčí. Zbývá tu Revolut se svým omezením 25 kKč/měsíc na bezplatnou konverzi měn. 

0 Citovat

Já osobně můžu jen doporučit při cestování používat platební kartu od Mall Pay, není to klasická kreditní karta, takže když vám ji na cestách někdo ukradne, nedostane se k vašim penězům, kurzy jsou podle ČSOB, takže ok. Tady najdete kdyžtak více info https://mallpay.cz/karta

 

0 Citovat

Alžbětko, chybí ti tam "D". Jinak neznám nikoho, kdo by měl na kreditce své úspory. Ale díky za tip, aspoň vím, co si nepořídit :)

0 Citovat

Tak kdyby ti patřila banka, která tu kreditku vydala, tak by ses k tomu mít na ní své úspory aspoň trochu přiblížil, ne?

0 Citovat

Urcite sa to tu uz niekde riesilo, ale neviem to uz najst. Planujem kupovat letenky na leto - teda 07/22, ale karta je platna do 03/22. Ako prebieha vratenie penazi v pripade, ze by doslo k zmene letu ale karta uz bude neplatna? Predpokladam, ze to vedia spracovat aj v tomto pripade a peniaze sa normalne vratia je to tak? 

A este pre zaujimavost, moze predajca zamietnut platbu v pripade, ze karta je platna do 03/22 a let bude 07/22?

0 Citovat

Peníze se dají v klidu vrátit. Karta je vázaná na účet, který pokud nezrušíš, není problém s vrácením peněz.

Prodejci letenek je přece úplně jedno, kdy tobě končí karta. On si peníze stáhne v den nákupu. Tento problém by byl třeba při rezervaci ubytování při platbě až pár dní před příjezdem, kdy se zaručuješ kartou, která v tu dobu už nebude platit. Tam by s tím problém být mohl.

0 Citovat

Presne ako pise Niemandos. Nedavno mi FR vracali peniaze za letenky platene uz pol roka neplatnou kartou. To iste som raz v minulosti  riesil s Air BNB a taktiez to prebehlo bez problemov

0