Prosim o radu. Na cestovani chci mit platebni karty vsechny tri - Maestro, Mastercard i Visu. Jake banky byste doporucili? Ted mam Visu od MBank a vytaci me jak jejich kurz, tak povinnost platit kartou... dokud tam ta povinnost nebyla, brala jsem tuto kartu jako zalozni a neplatila s ni. Ale Visu uz vydava snad jen Zuno a CS. Zuno na me moc dobre nepusobi, ale kdyz to chci jen kvuli karte... kurzy horsi nez MBank nebudou. Maestro mam od FIO, ta se osvedcila v Nemecku, kde se jinak pomalu platit neda, ale uz neni zadarmo, ale za 99. Zdarma jde vydat snad jen k uctu GE Money, tak nevim, jestli je lepsi zaplatit FIO nebo akceptovat kurzy GE. Hledam nejakou dalsi variantu, ale nenachazim. Mastercard - tu bych chtela od Equabank. Prijde mi, ze ma nejvyhodnejsi podminky. Nebo Unicredit. Zdarma mi ji navic vyda FIO, ktera mi jinak vyhovuje... Jaky mate nazor? .

Bankovni karty

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Tak znova otvorim tuto temu, rozhodujem sa aku kreditku si zaobstarat. Aktualne mam mastercard debit v ceskych korunach a Visa Electron v Eurach.
Obycajne kreditky je dnes jednoduche zohnat aj zadarmo, tentokrat by som ale chcel nejaku s cestovnym poistenim a inymi vyhodami. Rozmyslal som nad Diners, poplatky su OK, ale VISA a MasterCard su urcite viac akceptovane. Druha volba je Zuno Platinova kreditka, ale ten mesacny poplatok je celkom dost. Existuju lepsie volby?

0 Citovat

Tak ono dost bank má cestovní pojištění třeba ke standardní debitní kartě zdarma, tak spíš se zkus podívat na to, které banky nabízejí tohle (např. KB, GE co vím) a kreditku si vyber jaká Ti bude vyhovovat zadarmo.

0 Citovat

Mám info trochu mimo aktuálně rozjeté téma, ale může se někomu hodit. Dnes se mi v internetovém bankovnictví České spořitelny objevila tato zpráva týkající se kreditních karet u ČS. ČS tedy přestane vracet procento z platby provedené kreditkou. O ostatních bankách nevím. Pro někoho to může hrát roli při rozhodování o kreditních kartách.

„Vážená paní, vážený pane, děkujeme, že využíváte produkty a služby České spořitelny. Nová evropská regulace nám bohužel výrazně ztížila poskytování peněžních odměn klientům za používání kreditních karet. Proto od 1. srpna 2016 již nebudeme k našim kartám dále poskytovat službu Odměna za platbu kreditní kartou.“

0 Citovat

To bude podobne u dalsich bank. Posud byl bezny poplatek obchodniku v Evrope skoro 2%, narizeni EU umoznuje max. O,3% u kreditek. Proste neni kde brat... Visa a EC/MC jsou v tom uz ted, Diners a Amex maji cas jeste neco pres 2 roky.

0 Citovat

Tak KB (kreditka MC) zatím o tom nic nepíše, ale moc nečekám, že když s tím začne jeden, že by to čase neudělali všichni. Díky za zajímavé, i když ne přiliš pozitivní info.

0 Citovat

Raiffaisen Bank a Cetelem stále vracejí 2% a netváří se, že by to mělo být jinak. Naopak, ještě v květnu jsem dostal zprávu od RF, které přebírala veškerou agendu platebních karet od Citi Bank, že veškerá nastavení, podmínky atd. zůstávají zachována, nic se nemění.

0 Citovat

Protoze nemas insider informations... Jen pockej:-)

0 Citovat

Tak tak, banky Ti naslibují cokoliv a podmínky klidně změní za týden, takže to, že Tě o něčem ubezpečí neznamená vůbec nic.

0 Citovat

To jim ale rozhodně nezabrání tím argumentovat, když chtějí očesávat výhody pro klienty smiley

0 Citovat

Presne tak. CSAS uz nema acquiring, viz http://www.csas.cz/banka/content/inet/i ... e_2485.xml

0 Citovat

Tady přidávám odkaz na banku, kterou používá i partner od mé kamarádky je prý spokojen http://www.ipropagace.cz/mkonto/?a_box=nre8hc9w

0 Citovat

turt, seš vyčáchlej vole píčo smiley

0 Citovat

Nevíte někdo za jak dlouho přijde balíček s Diners kreditkou po zažádání?

0 Citovat

LukasH9 napsal(a):

Nevíte někdo za jak dlouho přijde balíček s Diners kreditkou po zažádání?


Mě dorazil do týdne. 

0 Citovat

Mě za dva dny, ale aktivace trvala další týden. Nejdříve dojde jen karta s formulářem na vyplnění, který je potřeba odeslat poštou.

0 Citovat

Díky. Já si řikal, že to trvá nějak dlouho a teď jsem objevil ověřovací email ve spamu.

0 Citovat

Za sebe jednoznačně doporučuju Revolut kartu, která nabízí nejlepší možné kurzy pro platby a výběry v zahraničí, ale také možnost kartu kdykoli zablokovat.


Nabití peněz na Revolutku trvá v řádu několika sekund, takže se rozhodně nemusíte bát, že byste zůstali bez prostředků :).
0 Citovat

Otázka o kreditke Diners, odpoveď o Revolut :)

0 Citovat

Jak už tu psal někdo v jiném vlákně, Pepa se zaregistroval a vypadá to, jako by honil příspěvky :)

0 Citovat

Aha, už som si všimol. Tak ešte keby bol Revolut novinka na tomto fóre:)

0 Citovat

Možná nejen příspěvky...

0 Citovat

Cali Cali! Ty jsi dnes nějaký rozjetý. Už dopoledne ta přidaná hodnota u Anči a ted toto. Ale možná že Pepa je jen na svatební cestě, tak je maličko mimo. Až se vrátí do reality, tak se třeba hodí zpět do klidu :) Nebo vypil příliš thajského rumu

0 Citovat

no ked musi honit (prispevky samozrejme) na svadobnej ceste, tak toho rumu bude vela

0 Citovat

Abych sem hodil info k té Diners, tak po tom, co jsem ověřil mail přišla karta za 2 pracovní dny a po odeslání všech papírů poštou jí do dalších 2 pracovních dnů aktivovali. Za mě dobrý.

0 Citovat

Ak ešte niekto nemá Revolut tak booking má nejaké promo - https://www.revolut.com/sk/booking - karta & doprava zadarmo.

0