Prosim o radu. Na cestovani chci mit platebni karty vsechny tri - Maestro, Mastercard i Visu. Jake banky byste doporucili? Ted mam Visu od MBank a vytaci me jak jejich kurz, tak povinnost platit kartou... dokud tam ta povinnost nebyla, brala jsem tuto kartu jako zalozni a neplatila s ni. Ale Visu uz vydava snad jen Zuno a CS. Zuno na me moc dobre nepusobi, ale kdyz to chci jen kvuli karte... kurzy horsi nez MBank nebudou. Maestro mam od FIO, ta se osvedcila v Nemecku, kde se jinak pomalu platit neda, ale uz neni zadarmo, ale za 99. Zdarma jde vydat snad jen k uctu GE Money, tak nevim, jestli je lepsi zaplatit FIO nebo akceptovat kurzy GE. Hledam nejakou dalsi variantu, ale nenachazim. Mastercard - tu bych chtela od Equabank. Prijde mi, ze ma nejvyhodnejsi podminky. Nebo Unicredit. Zdarma mi ji navic vyda FIO, ktera mi jinak vyhovuje... Jaky mate nazor? .

Bankovni karty

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Hodila by se mi druhá / ta současná mi končí za rok. Nějaký workaround?

0 Citovat

:) aj keď predpokladám, že ty chceš nejaký travelhack a ušetriť 5.99e 


screenshot-2018-07-23-18-30-06-317-com-revolut-revolut.png

0 Citovat

Co si poslat druhou na přítelkyni/někoho z rodiny?

0 Citovat

Michal napsal(a):

Hodila by se mi druhá / ta současná mi končí za rok. Nějaký workaround?

Před koncem platnosti ti Revolut pošle novou zdarma. Nové karty už se vydávají jenom jako karty Visa místo stávajících MasterCard. Pokud tedy nechceš druhou kartu abys měl limit na výběr 2x4500 Kč. V tom případě potřebuješ nový účet jak píše Ridder.
0 Citovat

mne napr. Revolut poslal spravu ci chcem dalsiu kartu zdarma, ze ako verny zakaznik staci ak potvrdim adresu kam to maju poslat tak mam MasterCard, a druhu Visu.

0 Citovat

Revolut má prý KOVOVOU platební kartu. Jak to bude s rizikem odebrání na bezpečnostní kontrole?

Ze slitin drahých kovů má prý i česká Creditas.

0 Citovat

asi take ako odoberanie sucasnych :) to nejde ani tak o material ako napr. o ostrost. tiez by ti zobrali aj umelohmotny nozik. to by ptoom nemohli prechadzat ani kovove fotaky, ale napr. kovove nalepky na telefon (na magneticky drziak v aute napr.)

0 Citovat

Standa napsal(a):

Revolut má prý KOVOVOU platební kartu. Jak to bude s rizikem odebrání na bezpečnostní kontrole?

Ze slitin drahých kovů má prý i česká Creditas.


Vidis a to s ni litam rok a nikdo nic nenamital na kartu 😃

0 Citovat

Roiman4 napsal(a):


Vidis a to s ni litam rok a nikdo nic nenamital na kartu 😃


Mas kovovou?


Zjistoval jsem jak to je treba u te Creditas, pry tam krom jineho maji 20g zlata a to neni malo.


Ale asi je jasny, ze maluji certa na zed, to by pak zabavovali i klice atd..


Ale od toho revolutu si tu jartu sikovne zbrousit,.. :-D

Maji ji v balicku s dalsimi sluzbami za asi 13€/mesic.

0 Citovat

Standa napsal(a): pry tam krom jineho maji 20g zlata a to neni malo.

Nespletl jsi si náhodou jednotky?

0 Citovat

:-) twl  20g zlata.... Máš tuchu, kolik stojí 20 g zlata? To by ta karta stála 17 tyček.

0 Citovat

Je tam cca 14 g zlata, banka si za to nechá zaplatit a měla by ji dávat jen vybraným klientům. Oficiální stránky tu: https://www.creditas.cz/real-gold a více o tom i o nevýhodách kovové karty psali nedávno na Měšci. 

0 Citovat

cali napsal(a):

:-) twl  20g zlata.... Máš tuchu, kolik stojí 20 g zlata? To by ta karta stála 17 tyček.


a ona stojí 250 tyček :D 

0 Citovat

Je je to 10 karátové zlato, tedy cena 7 tyček https://zpravy.aktualne.cz/finan...acum-kar/r~045731f668de11e8a8720cc47ab5f122/?redirected=1535737516

0 Citovat

Vlastnictví Real Gold je a bude zárukou, že její držitel je úspěšný člověk s vysokým morálním kreditem.

no to musim nasharovat este vela motivacnych citatov, aby som dosiahol vysoky moralny kredit :D



40436294-2411824792182273-8884938960506191872-n-1.jpg

0 Citovat

Tak o morálním kreditu držitelů těchto karet vůbec nepochybuji. Troufám si tvrdit, že v některých z nich bude dobroty, jakv prde.li medu.

0 Citovat

tonic napsal(a):

Vlastnictví Real Gold je a bude zárukou, že její držitel je úspěšný člověk s vysokým morálním kreditem.

Tvl jako... to je perla jak z éry fialových sak. 

0 Citovat

Idealni tema pro server Cestuj Levne:-D

0 Citovat

K úplně původnímu tématu - celkem schopná karta na cestování je běžně dostupná KK od Hello Bank. Minulý týden otestováno v Kanadě. Během 30min placeno 1x KK od HelloBank (kurz 17,086) a 1x KK od ČSOB (kurz 17,404).

Téměř 32hal na 1CAD už je docela rozdíl. :-)

0 Citovat

Mam vcelku slusnou sbirku karet, dosud vsechno debetni - soukrome a nekolik firmenich uctu u Fio a Raifky a pak jeste firemni u polske ING v PLN.

Na cesty po EU mam u Fio EUR ucet, vedeny i s kartou zdarma. EUR si podle potreby koupim od sveho zamestnavatele EURa za aktualni kurz CNB(ma eshop prodavajici do EU a ucet u Fio, EUR ma vzdy vic nez potrebuje). Mimo vyberu z bankomatu se neplati za sluzby nic.

Na ostatni cesty je celkem dobry produkt ekonto komplet od Raifky.

https://www.rb.cz/osobni/ucty/be...to-komplet


Nevim co to normalne stoji, vzhledem k tomu ze tam mame firemni ucty, mam to bez poplatku.  Jedna z vyhod jsou vybery z bankomatu po celem svete zdarma(neni to tak uplne vsude, napr. v USA si bankomaty casto chteji strhnout svuj poplatek navic, ale i tam se da najit "ferovy" bankomat co to nedela). Je to samozrejme za standartnich podminek vykoupeno ne prilis dobrym kurzem. Ale i to se da vyresit vcelku elegantne.

Raifka umoznuje vedeni toho uctu v 19 ruznych nejrozsirenejsich menach, vse je jeden ucet s jednim cislem a jednou debetni kartou. Chova se to tak, ze kdyz platim treba v USA a mam dostatek USD na uctu, strhavaji se platby z USD zustatku. Kdyz USD dojdou, strhne se zbytek platby v CZK jakozto hlavni mene uctu podle aktualniho kurzu RB.

No a cizi meny se daji nakoupit treba tak, ze si sjednate u RB na firmu dealing men, kde pak podle domluvenych podminek pres jejcih aplikaci muzete nakupovat za vyrazne lepsi kurzy, nez jeten pouzivany pro konverzi pri platbe kartou primo.

Pripadne si zalozit firmeni ucet u Western Union Business solutions(dalsi alternativa je treba SAB Finance), kde bude kurz jeste o neco vyhodnejsi - zalezi co si vyhadate s jejich obchodakem pri sjednavani smlouvy. Tam to funguje tak, ze se tam zavola kolik chcete treba USD,  obchodnik sdeli aktualni kurz, ktery akceptujete, prijde Vam mail, poslete CZK a do dvou dnu Vam prijdou zpet na ucet USD.


Samozrejme je to trochu slozitejsi a vyplati se to asi jen pri castem pouzivani, ja tezim z toho, ze to mame kvuli zahranicnim platbam uz vse zrizene :)


Jen jsem ted na jare na Sicilii narazil s tim, ze autopujcovna chtela vyhradne kreditni kartu. Predem zaplacene auto pres RentalCars jsme z nich proste nedostali ani po nekolika hodinach dohadovani - debtka nejde, hotovost taky ne. Takze mi zbyva si jeste preventivne poridit do sbirky nejakou tu kreditku :)

0 Citovat

Já nedám dopustit na kombo Hello kreditky (žádnej měsíční poplatek ani podmínka, 1% cashback, MC kurzy) a Revolutu. Jediná nevýhoda Hello KK je to, že není embos a už se mi stalo, že mi půjčení auta prošlo tak tak. Pro jistotu jsem založil další kreditku jen kvůli předkládání, že je embosovaná :D

Štve mě, že v ČR (pravděpodobně ani nikde jinde) není banka, která má top služby od bankovních účtů, přes kreditky po hypotéky. Pomalu kvůli každýmu finančnímu produktu mám jinou kartu/banku.

0 Citovat

Ridder napsal(a): Štve mě, že v ČR (pravděpodobně ani nikde jinde) není banka, která má top služby od bankovních účtů, přes kreditky po hypotéky. Pomalu kvůli každýmu finančnímu produktu mám jinou kartu/banku.

Taká banka by raz dva skrachovala. Musí predsa na niečom zarobiť.
0 Citovat

Revolut bude pro nas jeste atraktivnejsi - planuje mit cesky iban, tzn bude pro nas pouzitelny i pro bezny platebni styk.

0 Citovat

Tak já myslím, že hlavně potřebuje získat Evropskou bankovní licenci, protože pokud to nebude banka, využitelnost bude taková jaká je.

Apropos, také používají Revolut zdejší rusobijci? Pecunia non olet:-)

0 Citovat

To si myslim pro ne nebude tezke s kapitalem, kterej za nima asi bude stat.. Pred nejakou dobou sem cetl, ze o ni nekde zadaji..

0