Prosim o radu. Na cestovani chci mit platebni karty vsechny tri - Maestro, Mastercard i Visu. Jake banky byste doporucili? Ted mam Visu od MBank a vytaci me jak jejich kurz, tak povinnost platit kartou... dokud tam ta povinnost nebyla, brala jsem tuto kartu jako zalozni a neplatila s ni. Ale Visu uz vydava snad jen Zuno a CS. Zuno na me moc dobre nepusobi, ale kdyz to chci jen kvuli karte... kurzy horsi nez MBank nebudou. Maestro mam od FIO, ta se osvedcila v Nemecku, kde se jinak pomalu platit neda, ale uz neni zadarmo, ale za 99. Zdarma jde vydat snad jen k uctu GE Money, tak nevim, jestli je lepsi zaplatit FIO nebo akceptovat kurzy GE. Hledam nejakou dalsi variantu, ale nenachazim. Mastercard - tu bych chtela od Equabank. Prijde mi, ze ma nejvyhodnejsi podminky. Nebo Unicredit. Zdarma mi ji navic vyda FIO, ktera mi jinak vyhovuje... Jaky mate nazor? .

Bankovni karty

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Ještě doplním, pro pokus o zneužití jsem měl kartu zablokovanou  ( byla vystavena nová s jiným číslem) a vrácení  peněz na původní kartu bez problémů.....

0 Citovat

Zdar cestovatele,

Dorazil mi email z mBank, že ak odporučim nového klientka, tak po založení účtu obaja získame 1000kc / 30€. Ak by ste náhodou uvažovali, tak mi napíšte spravu, pošlem Vám promo kód.

Cestovaniu zdar.

0 Citovat

Ahoj, hledání důstojného nástupce Equa Banky končí fiaskem (skončila kvůli sloučení s RB). Tu jsem si oblíbil kvůli:

  • jakž takž rozumným kurzům,
  • zdarma výběrům bez dolní částky,
  • blokování výběrů s poplatkem a DCC přímo v aplikaci.

Kvůli tomu jsem vzal na milost Max Banku, bývalou Expobank s dřívějším napojením na Rusko (nyní již prodanou), která by tyto body měla splňovat taky.

Volal jsem tam kvůli nastavení karty pro cestu do Vietnamu a Indonésie.

Tohle mi posléze přišlo. Připadá mi to značně nekorektní. Zejména ten poslední odstavec. Není náhodou i proti pravidlům samotného vydavatele karet MasterCard?

Mimoto praktické zkušenosti z lednového Uzbekistánu neukázaly jejich blokaci poplatku za výběr jako velmi účinnou.


maxbanka.jpg

0 Citovat

Já mám účet kromě Equa i u Fio, jehož karty využívám mnohem víc. Vše uvedené splňuje, kurzy trochu lepší než Equa, zdarma výběry neomezené počtem výběrů jen u karet Visa (ale i u MC se do limitu vejdu), blokování jen DCC (s poplatkem asi ne nebo o tom nevím a nepátral jsem). Nikdy jsem nemusel žádat před cestou o nějaké odblokování.

0 Citovat

Na kontaktování banky předem jsem zvyklý. Mívám obskurní destinace. Kvůli EU, Balkánu nebo SAE jsem se neobtěžoval.

Lepší než pak volat mimo EU roaming nebo přes Skype.

0 Citovat

Ten dopis ohledně platební karty je hodně vtipnej. Kdysi mi podobnou sviňárnu udělala RB, kdy mi zablokovali platební kartu v Malajsii poté, co jsem zaplatil kafe na letišti v Singapuru a následně vybral peníze z bankomatu na Borneu. A nedali mi to pro jistotu ani vědět. Žádná SMS, telefon, mail, nic. Že je karta zablokovaná jsem zjistit druhý den, kdy s ní nešlo platit. Mobilní data v té době ještě nebyly, takže jenom se dostat na správné telefonní číslo nebylo jednoduché. Banka samozřejmě plnou hubu podobných keců, jak to dělají kvůli mojí bezpečnosti a kdesi cosi. Na podobné praktiky samozřejmě nemají nárok, ale z pozice své síly to zkouší. Tak holt půjdeš k jiné bance. Žádné neštěstí. 

0 Citovat

@Michal: Vietnam a Indonésie jsou obskurní destinace? Vždyť tam jezdí kde kdo. Je fakt, že ostrůvek Banda Neira na Molukách, kde mi jediný bankomat vždy při pokusu o vybrání peněz "zamrzl", nevydal peníze, ale z účtu se odečetly, už pro bankovnictví obskurní je, ale většina lidí jede stejně do Indonésie na Bali. 

@floodland: Podobný zážitek jsem měl v roce 2009 s ČSOB. Potom, co jsem po téměř 2 měsících na Havaji s bezproblémovým užíváním karty zaplatil na pokladně v Polynesian Culture Center (jedné z hlavních atrakcí na Oahu) asi 70 USD, kartu mi zablokovali a nic nedali vědět. Zkoušel jsem několik mailů s dotazem, co se stalo, kdy odpovídali jen obecnými kecy a že mi odpovědí jedině na telefonát. Na telefonu taky plná huba obav o bezpečnost a že jim ta transakce připadala podezřelá. Od té doby jsem měl bez problémů Fio, Equa a Zuno bez nahlašování cest např. po Jižní Americe, Asii, Egyptě.

0 Citovat

No Michale obskurní destinace opravdu vypadají trochu jinak. Já žádnou banku nikdy předem nekontaktuji. Nevidím k tomu žádný důvod. Několikrát se mi stalo, že mi banka sama volala, protože měla podezření na zneužití karty. No tak to vezmu a řeknu, že jsem to já. Jednou se mi stalo, že jsem byl mimo signál, takže mi to blokla. Od toho je ale doporučení vozit víc karet různých bank a taky hotovost, i když pro mladé už je to často sprosté slovo. To odblokování bylo vyřízeno jedním mailem a jedním telefonátem. A to bylo v Thajsku, kam létá každý hňup.

0 Citovat

Max Banka blokuje jen fixní částky za výběr. Když si bankomat přihodí pár procent, tak je to za ně OK a neblokují.

Tady nešlo o ty částky, ale vědět proč ty výběry prošly navzdory blokaci poplatků. A taky by pomohlo, kdyby bankomat srozumitelně oznámil, kolik si přidá. Jestli tam bylo něco, tak "might apply fee up to 1.5%". To řekne fakt hodně.

Telefonicky ověřeno u mBank, že oni blokují oba dva typů poplatků.


screenshot-20230303-155211-adobe-acrobat.jpg

1 Citovat

mBank na výběry hotovosti rozhodně nejlepší, jen je potřeba vybrat vždy aspoň za 1 500

0 Citovat

To je trosku zavada, ted treba jsme v hotovosti ani neutratili 1500,-, zvlaste kdyz jede clovek jen na nekolik dni.

0 Citovat

Jan Vidim napsal(a):

mBank na výběry hotovosti rozhodně nejlepší, jen je potřeba vybrat vždy aspoň za 1 500

RfB je podle mě lepší - má lepší kurzy a žádný minimální výběr. Samozřejmě bez poplatku. 

0 Citovat

Co za účet / kartu má u RB dobré kurzy? Vidím RB 24,31 za euro a mkarta svět má 23,60 za euro. 

2 Citovat

Ve čtvrtek jsem jel Revolut za 23,40,- Kč. Potom převod na eurový účet do české banky.

0 Citovat

Mıchal napsal(a):

Ahoj, hledání důstojného nástupce Equa Banky končí fiaskem (skončila kvůli sloučení s RB).

Co ostatní, kam jste přešli po konci Equa? S RB je vše o 3 levly horší. Ale k odchodu jinam jsem se ještě nedostal. 

1 Citovat

Mam vic uctu, Equa mam ted v Raifce a nepouzivam. Nejvic pouzivam Erste, CSOB a Mbanku.

0 Citovat

Ja jsem celkem sberatel :) RB s nejakou zlatou debetkou a kreditkou a vstupy do salonku mam od doby, kdyz jsme tam meli firemni ucty, bez poplatku.Nejak to nechali fungovat i potom, co firma od nich odesla. Dokud je to bez poplatku, proc to rusit

Pak firma presla k CS a tam mi udelali nejaky premiovy Erste karty s dalsimi vstupy do salonku a pouzitelnym cestovnim k pojistenim (vcetne rady rizikovych aktivit, s limitem asi do 100mil)

K tomu mam historicky nejaky obyc KB ucet s kartou(zdarma, proc rusit), CZK a EUR ucet u Fio s kartami. Nedavno davala mBank asi 3000 za zalozeni uctu s kartou, tak proc ne :)

To jsme tak na 8 soukromych kartach, jestli dobre pocitam. Pak jeste po jednom az dvou kusech asi od 5 eserocek.

Ono se to ale obcas hodi. V nekterych lokalitach maji radeji MC, nekde Visu. A treba v cinskych hotelech bezne vytahnu 3 az 5 karet, nez ten jejich system nejakou akceptuje :)

Btw. v Cine je pry konecne mozne pouzivani WeChat Pay i pro cizince bez uctu v Cine. Tak jsem zvedavy kolik karet z me sbirky to vezme..cca za mesic vyzkousim. Clovek si tam driv pripadal zaostale, kdyz tim mistni platili vsude a ja musel pouzivat ty jejich casto spinavy posmrkany juany :)

0 Citovat

Můžete si přečíst recenzi na banku N26 zde: https://www.pujcimsipenize.cz/in...-promokod/ a na Revolut zde: https://www.pujcimsipenize.cz/re...t-recenze/

0 Citovat

Za mě nejvíc doporučuju kartu od https://skippay.cz/karta ,jelikož nevyužívám přímo své peníze z bankovního účtu, tudíž se ani nebojím platit na eshopech, nebo vybírat z bankomatů v zahraničí. Taky je tu výhoda odložený platby, kdy si nejdřív zboží zkontroluju, kdy dorazí domu a až pak zaplatím. 

0 Citovat

Jendo, nezapomněl si náhodou vložit affiliate odkaz?

3 Citovat

Nemá někdo zkušenost s cestovním pojištěním od Revolut Premium? Pokud jste dělali claim, proplatili vám výdaje? Stačí jejich pojištění nebo byste se raději ještě někde připojistili? Díky za odpovědi. 

0 Citovat

Jejich pojištění je na dost vysoké částky. Máme tedy jen jejich. Během cca měsíce ale budou měnit nasmlouvanou firmu, dle mailu zůstanou stejné podmínky nebo budou ještě o kapku výhodnější. Reálnou zkušenost nemáme, máme štěstí a nikdy se nic nestalo. Za reálnou zkušenost bych taky byla ráda.

1 Citovat

3 resp 4 milióny limit pojistného plnění není vysoká částka, právě naopak.

6 Citovat

Když už tu máme ve vlákně o salóncích to bankovní okénko, tak přidávám zajímavej článek o nejlepších kurzech.

https://www.mesec.cz/clanky/kurz...-usetrite/

2