Jak moc predem to chce byt na letisti? A smer zpatky - ten samy dotaz. Plus dotaz pro ridice: jeli jste autem z Tel Avivu na Ben Gurion? Jak dlouho to trvalo? Odlet mame tusim v 11. .

Izrael 2015 - par dotazu k doprave a jine

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

Jak moc predem to chce byt na letisti?

A smer zpatky - ten samy dotaz.
Plus dotaz pro ridice: jeli jste autem z Tel Avivu na Ben Gurion? Jak dlouho to trvalo? Odlet mame tusim v 11.

0

Takhle z rána to chce alespoň 1,5h.. Izrael má otravnější security.

0 Citovat

Mám vícenásobnou zkušenost a z Tel-Avivu to chce být alespoň 3 hodiny předem a bylo to jednou i docela na knap. Nevím jak takhle ráno, možná to půjde svížněji. Buďte připraveni ,že vás možná rozeberou na prvočinitele a spoustu otázek.

0 Citovat

Začnu od konce, jeli jsme z Nes Ziona (kousek za Tel Avivem) a na letiště to bylo tak 20 min. S odbavením jsme měli štěstí, měli jsme s sebou male dítě a všichni na nás byli v obou směrech milí a šlo to jako pomásle. Hodinu dopředu nám stačilo. Ale v tomhle případě bych řekla better safe than sorry

0 Citovat

Diky za info smiley

Dalsi dotaz: zrejme mi nestihznou navysit limit na kreditce, ktery je aktualne 3000 CZK. Mam hafo debitek.
Pujcej mi vubec v pujjcovne auto? :-/

A: kdyz si auto dopredu zamluvim a zaplatim, mam jistotu, ze auto z tyhle tridy (mini) bude na miste pro me pripravene?

0 Citovat

ahoj, můžu se zeptat kdy letíte? My letíme s kamarádkou příští pátek 27.11. - 30.11. rády bychom se třeba k někomu přidali, složily se na auto apod.

0 Citovat

Tak to mam potvrzene - kna kreditce mi kvuli zmene prace nenavysi. Prosim nejake rady, jak postupovat?

0 Citovat

To je přeci nesmysl. Pokud dostanu vyšší třídu než jsem si rezervoval, tak je to za cenu rezervované třídy. I můj případ v Izraeli a všude jinde. Izraelci jsou sice hrozný židi , natáhnou vás kde můžou, ale tohle je už moc.

Šekely tady asi neseženeš. Peníze si vem jaký chceš a vyměň kde chceš, je jedno jestli USD, EUR, GBP. Na letišti bývá jako všude kurz horší tak třeba ne hned všechno tam. Zjisti si kurz mezi tvou měnou a šekelem a u směnárny to porovnej. Zeptej se vždy kolik ti za to dají než vyměníš! Parkování na prd, počítej 30 šekelů.

Jinak to moc řešíš..Je to normální země kde vše funguje

0 Citovat

Pokud není daná kategorie dostupná, tak ti dají upgrade. Někdy zkouší finty s připlácením, ale stačí se nedat a je to samozřejmě zdarma.

Co se týče kreditky, tak by měl jít navýšit limit přednabitím karty. Pošleš si na ní peníze předem a o to se limit zvětší. Ne každá karta to umožňuje, ale to se zeptej v bance.

Stejně nechápu, že máš tak málo. Běžně je už 20000 i ke studentskému účtu.

0 Citovat

Šekely sezenes v Politickych veznu u komunistu ve smenarne, sezenou Ti jakoukoliv menu. Klidne bych se ptala i ve smenarnach v Jindrissky,tam maji take spoustu men, dale v ulici Široka.

0 Citovat

Dale, pokud letis s wizz, tak pohovor je az na letisti v Tlv, dve otazky, kde budes bydlet a kam se chystas - apod. Znudeny zidovky, moc je to nezajima. V Jeruzaleme u Arabu na trhu kurs ve smenarne ok. Jezdeni autem v Jeruzaleme - musis byt trpelivy a dobry ridic, troubeni, prejizdeni z pruhu do pruhu, uzavirani hlavnich tahu kvuli bezpecnosti, blby parkovani, strach o auto. Meli jsme za oknem ceskou vlajecku.

0 Citovat

Dekuji vsem za uzitecne rady a pomoc.

A Petrovi76 za kvalitni naprofilovani meho kamarada - jsi holt svetaznaly borec, palec hore!

Zitra uvidm, zda se mi podarilo navysit si limit na kreditce z vlastnich zdroju, pokud ano, tak tento problem vyresen.
Navigaci dle vasich rad mam Here v mobilu (₊ 2 zalozni baterky do nej, at prezije cely den), zitra frcim pro ceskou vlajku za okynko smiley, zbyva zajistit pojisteni, sehnat drzak na navigaci a muzem pomalu vyrazit smiley

0 Citovat

V centru Jeruzaléma je velké Park & Ride parkoviště v místě bývalé železniční stanice. Odtamtud pak jezdí každých 20 minut zdarma mikrobusy až k branám Starého města.
Parkovné 17 NIS.



Příjezd k parkovišti je na sloupech veřejného osvětlení značen takto:

0 Citovat

Díky Petře za radu smiley
Jen tohle asi úplně nevyužijeme. V Jeruzalémě budeme 2 dny bez auta, poběháme památky, poslední večer půjčujeme auto, někde přes noc zaparkujeme a ráno mizíme k Mrtvému moři. A parkování by nám mohli poradit přímo v hotelu, že jo. Tak já tam jdu napsat a do Haify taky. smiley smiley

0 Citovat

Ahojte,
ve vlaknu o Maroku a pujceni auta bylo nekolikrat zmineno externi pojisteni auta, napr. ps://www.worldwideinsure.com/

K cemu to je dobre?
Kdyz na strankach https://www.worldwideinsure.com/ rozkliknu detail k Car Hire Excess Insurance, tak se jedna o CDR a popisek plus minus sedi s https://www.budget.co.il/en/rental_isra ... ns_rental/

Rada bych se pojistila pro pripad, ze nekoho naborim ja/nekdo nabori me. Pojisteni zodpovednosti mam zaplacene v ramci urazovky, nicmene predpokladam, ze na toto se vztahovat nebude.

0 Citovat

Tak zatim bez odpovedi, skoda.
Trochu jsem patrala a nasla jsem i Direct pojistovny u cestovniho pojisteni Pojisteni zapujceneho vozidla, kde nabizi uhradit pripadnou spoluucast v pripade, ze by se s autem neco stalo.
Mate nekdo zkusenost?

Da se pojistit odpovednost pri rizeni, tedy pripad, kdy nekoho naborim ja?
Pojisteni odpovednosti jako takove v ramci cestovniho pojisteni rizeni auta nezahrnuje.

0 Citovat

Já jsem https://www.worldwideinsure.com/ použil v září v Itálii a cena super za full cover pro dva řidiče. Otázka je, jak by to bylo s případnou pojistnou událostí, s tím naštěstí zkušenost nemám, takže nemůžu sloužit.

0 Citovat

Už mám zajištěné DVW a nulovou poluúčast od Directu.¨

Bohužel jsem stále nenašla odpověď na otázku, jakým způsobem externě zařídit Liability Insurance, půjčovna ho v rámci zapůjčení auta nenabízí a Direct taky ne.

Tedy otázka půl dne před odletem zní: KDE pořídit pojištění odpovědnosti při řízení motorového vozidla na 4 dny? Fakt se mi nechce věřit, že to tu nikdo neřešil... Pokud to zajišťuje https://www.worldwideinsure.com/, nejsem schopná to tam najít, můžete mě PROSÍM navést? Díky.

0 Citovat

Kašlu na to - na rentalcars jsem to samé auto u té samé půjčovny našla a mají tam napsáno, že pojištění odpovědnosti je součástí. Takže beru přes ně a tímto s tématem půjčení auta končím, fakt už na to nemám.

0 Citovat

Já vždy bral pres rentalcars ale v loni sem presedlal na holidayautos prave kvůli pojištění.. Zkus na to mrknout

0 Citovat

Při čtení obecného slova "pojištění" už mi začíná cukat v oku, takže nikam nic už hledat nejdu a budu doufat, že se nic nepo... A příště jezdíme vlakama a busama.

0 Citovat

Tak se toho tolik neboj, my meli auto na Ben Gurionovi, projeli jsme cely Izrael, v Eilatu jsme auto vraceli, v Aquabe jsme brali dalsi, to vraceli v Amanu, znovu jsme brali auto v Jeruzaleme a vraceli na letisti. Bylo to hodne narocny, my neumime anglicky skoro vubec, vse jsem domlouvala pres rustinu, ale dali jsme to. V Jeruzaleme do nas narazilo auto, ale nikdo to nechtel resit, protoze tam nic neni nehoda, auta tam vypadaji to uvidis, tam porad vsichni troubi a bouraji...Je to proste jiny kraj... Ale pujcovna zase nechce tolik penez. Ja uz to resim radeji kompletni pojistkou od pujcovny. Vlakem se asi po Izraeli moc neprojedes....

0 Citovat

Ahoj, máte někdo zkušenost s odbavením velkého zavazadla při odletu z Ben Gurion s Wizzair do EU, na jaký terminál se dostavit ? Máme jedno velké zavazadlo, kde je baggage drop ? Stačí dojet taxikem na Terminal 1 a pak nás shuttle busem převezou na T3 ? Neptal bych se jak jelito :D ale budeme mít jen cca 4h dostat se z SdeDov na BenGurion a nechci tam běhat jak splašená slepica...

Díky Nemenuj

Na stránkách letiště píší:

Terminal: 3
Once security check, check- in and passport control procedures are completed in terminal 1,
transportation will be provided to transfer the passengers to the Duty Free and departure gates
area in terminal 3.

http://www.iaa.gov.il/en-US/airp...-Air1.aspx

0 Citovat

Nikdo neví ?

0 Citovat

co si pamatam z minulych rokov, na letisku stale vraveli ze kto ma iba prirucnu batozinu moze ist rovno na terminal 3. S check-in batozinou na Terminal 1, co je tusim terminal pre domestic flights. A ano, potom je shuttle bus na terminal 3.

0