Zdravím všechny. Mám takovej specifickej dotaz, ale myslím, že se může hodit. Beru otce s sebou na výlet do Izraele, je poměrně silný diabetik a tak jsem se chtěl zeptat jak je to s inzulinem a jinými léky. Potvrzení od lékaře je asi potřeba, že? (Nemá někdo vzor??) Případně jeslti jsou např. inzulinové jehly zakázany do letadla. Díky .

Diabetes

Založil ve fóru Co se nevešlo

3 reakce

Zdravím všechny. Mám takovej specifickej dotaz, ale myslím, že se může hodit.
Beru otce s sebou na výlet do Izraele, je poměrně silný diabetik a tak jsem se chtěl zeptat jak je to s inzulinem a jinými léky.
Potvrzení od lékaře je asi potřeba, že? (Nemá někdo vzor??)
Případně jeslti jsou např. inzulinové jehly zakázany do letadla.
Díky

0

Mam znameho ktory je tiez diabetik a casto lieta tak par rad od neho:

Potvrdenie od lekara so sebou ma stale ked cestuje no este nikdy nikde ho nechceli vidiet (lieta cca 20 krat rocne na vsetky kontinenty), vzor nema ale lekar mu napisal nejake 3 vety v anglictine dal tam peciatku a podpis. Treba povedat lekarovi on bude vediet co tam napisat.

Inzulin aj ihly do lietadla v pohode mozu nie je tam ziadny problem. Dva krat akurat chceli vidiet co to prenasa (v Stockholme a Bratislave smiley inac nikdy nemal problem a vacsinou si to ani nevsimnu...

0 Citovat

zdar, dcera je diabetička. Potvrzení napíše na vyžádání lékař v CZ i AJ (zdarma). Je pravda, že ho zatím nikdo nechtěl vidět a inzulín a jehličky zatím nikdo neřešil.
V žádném případě NESMÍ být inzulím v odbaveném zavazadle a MUSÍ si ho vzít s sebou na palubu!!! (nesmí být vystaven mrazu!)

http://www.diastyl.cz/cz/uvolnene-clank ... lem-29.htm

0 Citovat

Díky chlapi smiley Toto jsou věci, se kterýma se každý cestovatel nepotká...

Článek na diastylu jsem našel, ale je z r. 2008. Nevěděl jsem, jestli se něco v poslední době neměnilo, tak jsem se radši zeptal.

Šťastnou cestu všem smiley

0
3 reakce