Dá se říci, že Travel Bible byla vánoční bestseller, ale jaké pocity z knihy máte teď? Našli jste kýžené informace, odpovědi na to proč nezačít nebo proč se přestat bát cestovat individuálně? Zajímají mě názory jak zkušených, tak především začínajících cestovatelů  .

Recenze Travel Bible

Založil ve fóru Co se nevešlo

21 reakcí

Dá se říci, že Travel Bible byla vánoční bestseller, ale jaké pocity z knihy máte teď? Našli jste kýžené informace, odpovědi na to proč nezačít nebo proč se přestat bát cestovat individuálně?

Zajímají mě názory jak zkušených, tak především začínajících cestovatelů smiley

0

Mě teda docela zklamala, vzhledem k tomu, jaký promo se jí dělalo, což minimálně u mě vyvolalo očekávání, které nenaplnila. Osobně jsem tam našel pár zajímavých tipů, ale z celého obsahu mě zaujalo tak cca 10%. Odložil jsem ji ještě ten den, co jsem jí dostal do ruky (Vánoce smiley a vzal jsem ji ještě párkrát při cestě na WC smiley Osobně si myslím, že je určena především pro začínající cestovatele, kterým může být opravdu cenným zdrojem informací, těm zkušenějším můžem přihodit pár zajímavých tipů.

0 Citovat

Osobně souhlasím s eremi. Prezentace této knihy vyvolala velké očekávání, které nebylo z mé strany naplněno.
Z knihy využiji tak 15 -20 %, navíc některé tipy jsou nereálné.

0 Citovat

Spíš mě zaujal člověk co to píše. Matouš 21 let, který toho zas tak mnoho procestovaného nemá na to, aby psal nějakou bibli:) smiley

0 Citovat

Měl jsem větší očekávání. Ale dobře to doplňuje členská sekce.

0 Citovat

Kupovat si neco co najdu zadarmo na internetu, navic v dobe kdy vetsina dostupnych informaci (tech kvalitnich) v oboru levneho cestovani zastarava behem 3 mesicu je naprosto zbytecne.. Palec nahoru za dobry marketing smiley Lepsi info se da najit na youtube (spousta zajimavych travelhacking prednasek), kdyz clovek pohleda spravna slova smiley

0 Citovat

Přišlo mi to jako psané pro někoho, kdo ještě necestoval jinak než s cestovkou a chtěl by začít cestovat sám ...viz první kapitola s názvem Proč vyrazit na cesty smiley já osobně doufal že to bude psané spíše pro již aktivní a zkušenější cestovatele. Pokud někdo něco takového znáte (knihu, blog...) tak budu rád, když se podělíte.

0 Citovat

Knížku jsem nekoupil, viděl jsem jen ukázku a to mi stačilo.
Např. kapitola Šetříme na cestu.
500 Kč denně za jídlo aneb 15 000 Kč měsíčně může utratit jen blázen.
Nejsem blázen, takže si ráno nekupuju kafe za 40 Kč a 2 koblihy po 15 Kč ale čaj si udělám v práci a koblihy v místní pekárně stojí 7 Kč.
Oběd mám v práci za 25 Kč, menu v hospodě by stálo do 100 Kč.
Večeři si dám doma, nejsem Pohlreich ale uvařit si umí snad každý. A kilo masa za 100 Kč je na tři večeře.
K tomu nějaká svačina a suma sumárum to dělá bratru tak 150 Kč za den. Měsíčně do 5000 Kč. A stejně to bude mít většina normálních lidí. Takže tudy cesta k úsporám nevede. Propagaci Paleo/Primal raději nekomentuju.
Auto...OK, v Praze se bez auta obejdu ale u nás na městě s 10 000 obyvateli bych bez auta být nemohl. Ne všude je totiž MHD...
Káva. 500 týdně za kávu? 2000 měsíčně? Ještě štěstí, že tu nemáme ani Starbucks, ani Costa Coffee.
Celá kapitola o šetření na cesty je úplně mimo.
Ale díky ní jsem ušetřil 390 Kč za Travel bibli smiley

0 Citovat

jj, také jsem někde četl pár fragmentů a myslel jsem si, že je to nějaká prdča:-) Slovy klasika, myslím, že je to seno pro oslíky. Na druhou stranu, prodat to tedy uměli, klobouk dolů.

0 Citovat

paklize mi i tech par rad co si tam najdu usetri vic nez investovanych 390,- tak to beru za dobrou investici smiley a to si myslim, ze se stane.
jak uz nekdo rekl mnohem vic me bavi clanky v clenske sekci a skupina na fcb ;
ale jinak souhlas, ze hodne temat je tam takovych dost teoretickych a nekonkretnich, ktere asi k nicemu nebudou

0 Citovat

Přečetl jsem jen 100-stránkovou ukázku, ale plně se ztotožňuji s ace723 výše, taky mě to praštilo do očí. Pokud někdo utrácí takové sumy za jídlo a kafe (a proč nezmínili taky cigára??), tak snad ani nemá potřebu šetřit... prachů má dost, ne? A taky ta teorie, že se stejnými náklady jako doma vyžiji v pohodě i v cizině... to asi ano, ale jaksi se zapomnělo dodat, že odcestováním se nezbavím domácích fixních nákladů a naopak mi bude citelně chybět pravidelný měsíční příjem... Kompletní knihu už ani nemusím... opravdu to vypadá, že je to určeno zoufalcům, kteří nikdy nikde nebyli a eventuelně by se někam rádi podívali. Pár užitečných myšlenek mě ale přeci jen zaujalo a inspirovalo - např. neodkládat rozhodnutí a nehledat výmluvy (mám jeden restík, který už pár let úspěšně odkládám), kapitolka o digitálních nomádech apod. Uvidíme, co se dá dělat. smiley

1 Citovat

Ukázka zdarma byla tak obsáhlá, že mi připadá až troufalé chtít tolik peněz za "zbytek" knihy. Tady má očekávání byla podstatně větší a bohužel nenaplněná. Přišlo mi, že zbytečně velká část je věnována digitálnímu nomádství, jakoby snad to byla ta meta, po které všichni ve skrytu duše toužíme, jen jsme pro to zatím nedokázali učinit ty správné kroky. To fakt ne, opravdu si myslím, že existuje dost lidí, kteří mají rádi svou práci a život tady a prostě jen chtějí cestovat ve volném čase. Pokud by se dobře rozjela ta diskuzní sekce a byla fakt obsáhlá (a tudíž i aktuální), tak snad...All in all, je to bohulibý počin a kluci se snažili, to se zase musí nechat. Takže takové smíšené pocity z toho mám, no.

0 Citovat

Pritelkyne prejmenovala knihu na Travel bible, jak si rychle napsanim knihy vydelat na cestu kolem sveta......a ma pravdu. Z meho pohledu je to jen souhrn informaci, ktere clovek najde na webu. Prolezl jsem nedavno par webu digitalnich nomadu a vsechny informace, ktere si tam clovek precte, jsou v knize. Svym zpusobem muze kniha pomoci zacinajicim cestovatelum, kteri si zatim uzivaji eurovikendu. Pokud toto mela byt cesta, jak nalakat lidi na placeny online obsah, tak si myslim, ze to muze pusobit i opacne. Kdyz vezmu v potaz nazev knihy, tak pokud to tedy mela byt bible, tak tedy se vsim vsudy od A do Z. Toto je jen sbirka dostupnych informaci, kterou by sepsal kazdy rozumny cestoval za jeden mesic cisteho casu.

0 Citovat

Tak koukám, že jsem dobře udělal, že jsem se Travel biblí vůbec nepokoušel zabývat smiley To tam vážně jako někdo psal, že uvalí týdně 500 Kč za kafe? smiley

0 Citovat

Já počkám, až bude za 39,- v Levných knihách a pak si jí snad na léto koupím:-)

0 Citovat

Já jsem to tak trochu tušil a myslím, že si tím kluci co to vydávali dost naletěli, když aktivně rozdávaly ebooky k tištěné verzi zdarma nebo možnost zakoupit jen ebook. To je pak prostě jasné, že to někdo v krátké chvíli nahraje na net.

Knížku jsem ještě nečetl, stahuji. Původně jsem si ji chtěl koupit, nedošlo na to a teď dle recenzí jsem rád.
Myslím si, že nejpřínosnější může být to členské forum. =>
a) škoda, že je placené
b) nadruhou stranu nevím zdali přidaná hodnota té uzamčené komunity je taková aby stálo za to členství zakoupit. => myslím, že když mě něco trápí, dokáží mi cestovatelé pomoci i zde a zdarma!
c) otázka na vydavatele je, jestli by nestálo za to sekci otevřít a žít z reklamy a affiliate programů.

Nic jdu číst. Doufám, že tam najdu tipy jak se na cestách levně stravovat, kde nocovat apod.

0 Citovat

Koupil jsem bohužel za plnou cenu i s papírovou verzí. Jsou to jen posbírané zkušenosti, které jsem již znal, nebo o nich věděl. Kromě pár zajímavých tipů nic nového. Je to opravdu publikace pro turistu, který dosud jezdil jen s cestovkou. Marketing kolem publikace předčil její obsah o 2 řády. Škoda vyhozených peněz, mohla za to být letenka.

0 Citovat

Heh, to su pekne fake na tom internetovom ulozisti - par prvych stranok je Travel Bible, zvysok skutocna Bible, to je ako znamenie pre tych ktori sa chcu zadarmo dostat k niekoho praci aby sa po prestudovani tej pravej Bibli stali lepsimi ludmi bez sklonu k takejto nelegalnej cinnosti.

0 Citovat

Jak dopadla ta VIP zóna u TravelBible? Zformovalo se tam něco přínosného? Má cenu si to kupovat?

Díky za zkušenosti

0 Citovat

Mali sme cez Agoda objednaný a zaplatený hotel Anyvaee na Railey v hodnote 183 eur na 5 noci. Po príchode na miesto sme sa dozvedeli že od Covidu sa viacej neotvoril. Ako je možné ponúkať hotel , ktorý neexistuje? Samozrejme sme si museli narýchlo zohnať druhý za 220 eur a Agoda vôbec nekomunikuje. 

0 Citovat

Email na rakouské zastoupení Agoda. Když něco potřebuji, vždy a velmi rychle pomůžou.

deservice@agoda.com

0 Citovat

anaj789 napsal(a):

 Po príchode na miesto sme sa dozvedeli že od Covidu sa viacej neotvoril. Ako je možné ponúkať hotel , ktorý neexistuje? 

Jednoducho, hotel nechal neupravil dostupnost a tvaril sa ako volny. Za to Agoda nemoze. Ale teda na druhej strane by mala komunikovat. Ale teda ci vam nieco povie aj o Travel bibli, tak to netusim

1
21 reakcí