AXA (ne)nabízí slevu 50% na krátkodobé pojistky ww.axa-assistance.cz/cestovni-pojisteni/?externalpartner=03001052 .

Cestovní pojištění - akce, rady, tipy

Založil ve fóru Co se nevešlo

Ahoj,

teď řeším cestovní pojištění a pojištění karty pro cestu do Thajska (mimochodem jsem zaslechl zvěsti o možné smrti jejich krále) a s mezipřistáním v Istanbulu. Neplánuji žádné adrenalinové sporty ani noční jízdy, jen jsem smolař. Demonstrace na cestě nemůžu úplně vyloučit.
- budu s sebou brát karty několikero bank
- mám kreditku od ČS

Do cestovního pojištění (nebo k němu) chci zahrnout i možnost demonstrací a terorismu.
- koukal jsem na pojištění od Axy - docela drahé, ale má vše v sobě
- díval jsem se na cestovní pojištění od ČS ke kartě. Jen 35 Kč/měsíčně, ale nemá v sobě demonstrace/terorismus. Hledaj jsem dodatečné připojištění vůči těmto rizikům a fulltextem jsem nenašel.

Pojištění proti odcizení karty?
- funguje v realitě nebo je kvůli výlukám nemožné něco dostat?
- existuje takové připojištění u některé banky, které kryje ztrátu i ostatních karet? po telefonu mě na něco takového lákali a teď na webu u žádné z nich nic takového nevidím. Mám na výběr ČS, Equa, AirBank a Zuno.

Díky za postřehy.

EDIT: Tak si to doplním:
- demonstrace nepojišťuje snad žádné cestovní pojištění;
- cestovní pojištění od ČS k účtu v sobě zahrnuje i riziko terorismu
- obvolal jsem zmíněné banky a jejich pojištění karty pojišťuje jen jejich vlastní karty

0 Citovat

Mozno trochu mimo otazka, ale neviete niekto aka je doba pre uzavretie poistnej udalosti zo strany poistovne? Konkretny priklad: Mali sme teraz nejake trable a bola potrebna hospitalizacia, nakolko slo o trochu vyssiu sumu tak sa poistovna zaviazala este v den hospitalizacie ze naklady rovno uhradi ona a my nemusime riesit nic. To sa nakoniec aj stalo, ale teda bolo nam nasledne povedane ze vzhladom na okolnosti a poistne podmienky preveria este nejake veci, ci nas pripad nie je vo výlukách a tym padom by sme to museli poistovni preplatit. Tak by ma zaujimalo, za aku dlhu dobu teraz je mozne ocakavat info, ze je to uzavrete a dozvieme sa vysledok. Je tam nejaka lehota zo zakona pre vsetky poistovne ja neviem napr. 30 alebo 90 dni a potom sa to berie ako premlcane? Ci sa mozu ozvat aj po dajme tomu roku a ziadat nahradu nakladov?

0 Citovat

To se asi musíš zeptat té pojišťovny, ne?

0 Citovat

No tam na infolinke povedali ze vsetko bude v lehotách podla zakona a vybavene :) teraz som sa k tomu snazil dopatrat nejak ale nic zmysluplne som nenasiel, tak som sa spytal tu, mozno niekto ma skusenost/vedomost.

0 Citovat

Mělo by to být do tří měsíců od okamžiku, kdy pojišťova obdrží všechny podklady k vyřízení škodní/pojistné události. Trochu diskutabilní je, kdy tedy pojišťovna obdržela všechny podklady, ale pokud o tebe už nic dalšího nežádá, tak bych to bral tak, že lhůta tří měsíců je v běhu.

0 Citovat

Ahojte, v říjnu cestuju do Libanonu a zjistil jsem, že pojišťovny mají tuto zemi ve výlukách. Kde se, prosím, pojišťujete, když cestujete do "rizikových zemí"? Díky za rady:)

0 Citovat

 my sme sa do Libanonu v maji 2018 poistovali cez Union.

0 Citovat

Pozor, nektere pojistovny nemaji jednotlive zeme ve vylukach ale zvlast davaji do vyluk zeme, kam neni od MZV doporuceno cestovat.. Doporucuji primy dotaz na pojistivnu na konkretni zemi, me by stacilo potvrzeni emailem..

0 Citovat

Dobrý den, nemáte někdo doporučeni na pojišťovnu která pojistí i cesty do červené země seznamu MZV?

0 Citovat

https://www.battleface.com/

Omezeno věkem do 59.let.

0