Ahoj, máte někdo (určitě se tu někdo takový najde) zkušenosti s placením kartou MasterCard v Paříži? Mám na mysli běžné denní platby - MHD, restaurace, kavárny, muzea, obchody a podobně. Díky za odpovědi.  .

Platby kartou v zahraničí

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Ahoj, máte někdo (určitě se tu někdo takový najde) zkušenosti s placením kartou MasterCard v Paříži? Mám na mysli běžné denní platby - MHD, restaurace, kavárny, muzea, obchody a podobně. Díky za odpovědi. smiley

0

Mám MasterCard od ČSOB a v Paříži jsem s ní běžně platil lístky na metro, různé vstupy, v restauracích/kavárnách. Nikde žádný problém smiley

0 Citovat

ani s MC ani s Visou jsme nikdy neměli problém

0 Citovat

Pozměnil jsem název, ať to není úzce specifikované na Paříž..

Já naopak mívám často problémy se svou Visou - v Itálii neberou kiosky na vlak a v Japonsku ignorace terminálem v hotelu. Ale je to vždy o jednotlivých kusech, nikoliv globálně - jinde v zemi to bylo OK.

Dle mě nenajdete místo, kde by se s kartou člověk nechytil.

0 Citovat

S Visou mivam problemy v Nemecku, kde ji docela casto v kramech u pokladny nechteji brat. Poridil jsem si jako rezervu Revolut, ktery ma Mastercard.

0 Citovat

Nemecko/Rakusko/Holandsko - tam sa oplati mat aj Maestro, kedze niekde beru len to.

0 Citovat

tak ono nevadi, ze karty su Mastercard, niekedy je problem na strane banky. Ja som sa teraz vratil z Argentiny, Revolut som pouzival cely cas. Mam ho uz od leta, krajiny kde som otestoval vybery z bankomatov a platby: Cesko, Slovensko, Gruzinsko, Rakusko, Madarsko, Taliansko, Dubaj, Filipiny, Argentina, Brazilia a UK.Problemy len v Dubaji, kde neslo vybrat z troch bankomatov (iba jeden den a asi boli v ramci jednej siete). Inak Revolut pouzivam najma doma na Slovensku na vybery z bankomatov, kedze nemusim hladat ten "spravny", kde mam s hlavnou kartou (Zuno) vyber zadarmo.

0 Citovat

Revolut funguje dobře, vyzkoušeno v USA (New York) a bez problému. Nemáte tu někdo také kartu od německé Number26? Na webu Travelbible je "návod" k registraci, ale když dám resident ČR, přijde mail, že musíte být resident jen Německa nebo Rakouska, přitom by měla stačit jen adresa např. v Německu nebo i na Slovensku a nationality by neměla být rozhodující. Když bych dal např. resident Německo, tak si myslím, že by to neprošlo u ověření pasu. Máte někdo zkušenost, jak tím aktuálně projít? Přes přeposílací služby z těchto zemí prý účty rušili...

0 Citovat

Tak z toho co píšeš bych předpokládal, že resident = bydliště, nemá s národností nic společného a je to ten požadavek na to, abys byl residentem v N nebo R. Takže pokud zadáš resident v N a máš tam někoho ke komu to poslat, tak v klidu můžeš mít národnost jakou chceš.

0 Citovat

Ještě k tomu revolutu. Jak ji můžu nakrmit? Můžu tam k tomu mít pověšených více účtů? Jde mi to, jestli si tam můžu jednout poslat peníze z kreditky a jednou z běžného účtu.

I když ve výsledku by mi stačila ta kreditka - jde mi o prémie zpět na kartu smiley

0 Citovat

ano, mas tam nalinkovanu kartu priamo v appke a potvrdzujes dobitie uz len CVV. Dobitie okamzite. Takisto sa da aj prevodom z uctu (ale ucet musi mat totozne meno na ako Revolut)

0 Citovat

Ještě k Revolut: jak v praxi funguje platba např. na Booking.com? Nabiju si částku přes appku, rezervuju hotel, ale mají v podmínkách napsáno, že si částku strhnou "kdykoliv od teď až po datum pobytu". To je ale naprd, protože tu částku mezitím někdo vyluxuje, viz co se teď řeší ve fóru se skimmingem karty. Vrátí mi Revolut prachy v takovým případě nebo smolíček?

0 Citovat

toto som uz dlho neriesil, kedze vacsinou rezervujem cez booking.com na free cancellation a kartu zadavam virtualnu Mastercard (wirecard), kde mam asi tak 1,5 euro. A uz dlhu dobu sa mi nestalo, zeby hotel chcel nieco stiahnut vopred aj ked to v podmienkach ma (stalo sa to vlastne len raz pri hoteli v Dubaji, ale to cca tyzden pred odletom, tak tam som potom zadal inu kartu)

Ale to uz sme zase velmi paranoidni, zakladom druhej karty je ochranit hlavny ucet:) Ako som uz napisal vedla, cez Expediu vyplatit ubytko vopred (da sa free cancel, ceny podobne ako Booking) a hotel si strhne peniaze od Expedie, nie z vasej karty.

0 Citovat

Ja mela problém platit s Mastercard po celým Holandsku... Akceptovali většinou jen Maestro nebo cash...

www.zexpedice.com/cesty-travels/europe/netherlands/

0 Citovat

no to ano, tiez sme boli smutni na vlakovej stanici v Eindhovene, kde brali len Maestro a ked clovek chcel platit hotovostou, tak bolo treba zaplatit este nejaky manipulacny poplatok... Tak ale uz Fio Maestro mam, dobre ju mat uz len do Rakuska a Nemecka.

0 Citovat

Potvrzuju, ze v Holandskych obchodech, restauracich a sluzbach vetsinou vubec nechtej brat Visa / MC embosovane karty. Jedine maestro a tyhle neembosovane karty. Kdyz jsem mel velky stesti, tak ve fastfoodech vzali aspon amex. Tohle vubec nechapu, si clovek paradoxne pripadal jak v praveku. Hotely vzali vetsinu karet, s tim jsem potize nemel, ale pri tri tydennim pobytu bylo nepohodlne vsechno resit prez cash.

0 Citovat

Co hotely v NL? Ty berou MC/Visa, ne?
Ikdyž stejně uvažuju o Hotwire/Hotelstonight v AMS, tím by se to vyřešilo smiley

0 Citovat

aby sme boli jasni, vacsinou nie su 100 rokov za opicami a beru aj VISA/MC, ale sem tam sa prekvapivo najdu necakane zrady typu holandskych zeleznic, alebo Hofera v Rakusku smiley

0 Citovat

Úplně bez cash tak nepojedu, takže se to dá řešit. Ten poplatek u železnic je ovšem nepříjemnej..

0 Citovat

A jak je to v Řecku Aténách? Berou v hotelech mastercard?

0 Citovat

v Grecku nebol nikde problem s VISA/MC (kde brali karty)

0 Citovat

Tak vážení, před chvilkou mi přišla zpráva, že od nyní je možné dobít Revolut kartu přímo v korunách ;-)

Newsletter napsal(a):

Top-up your Revolut account in Czech Koruna!

We have some awesome news - you can now top up your Revolut account in Czech Koruna! To celebrate, we're giving away free Revolut cards in Prague on the 18th October. Come along and bring your friends and family!

Navíc je nějaká akce s rozdáváním karet v Coworkingu Krizovatka. Předpokládám, že mi tam druhou na stejné jméno nevydají... :-D Co si budeme nalhávat, hodila by se kvůli jejich 200 € limitu. Dokonce bych ji dobíjel z jiné karty O:)

Facebook událost napsal(a):

Revolut is giving away its legendary cards at coworking Krizovatka to our followers and anyone in Prague!

Just show up at coworking Krizovatka on 18th of October between 11AM and 2PM at Vaclavske namesti 62 to grab your free card for you and friends!f

0 Citovat

Tak to vypadá, že jim to ještě nějak nefunguje. Přidat si měnu CZK můžu, je tam tlačítko i top-up, ale mezi měnami pro dobití koruna fakt není. Možná tak švédská.

0 Citovat

ide to len bankovym prevodom, samozrejme do UK - co by nevadilo, keby to bolo zadarmo.

0 Citovat

Ano, dobít to jde pouze převodem na zahraniční účet, což je úplně k ničemu, protože za to si třeba moje banka vezme 250 Kč. Co jsem tak zběžně koukal tak snad mbank by za tohle měla chtít jenom 25 Kč, ale i tak se vyplatí až při větších částkách, kdy poplatek za převod je menší než ztráta na kurzovým rozdílu při dobití v eurech.

0