Zdravím, Má tady nekdo zkušenost s nakupováním v Japonsku? Nakoupil jsem si tady par věci nad 10K yenů, tudíž jsem neplatil 8% daň. Ale zajímalo by mě jak to chodí na letišti. Budu platit clo po příletu do Evropy? Jestli teda neni lepší nakupovat s 8% a pas neukszovat, protože to vyjde levněji než platit daň a clo v ČR. Sent from my iPhone using Tapatalk .

Japonsko Free tax shopy

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

7 reakcí

Zdravím,
Má tady nekdo zkušenost s nakupováním v Japonsku? Nakoupil jsem si tady par věci nad 10K yenů, tudíž jsem neplatil 8% daň. Ale zajímalo by mě jak to chodí na letišti. Budu platit clo po příletu do Evropy? Jestli teda neni lepší nakupovat s 8% a pas neukszovat, protože to vyjde levněji než platit daň a clo v ČR.


Sent from my iPhone using Tapatalk

0

Podle me pokud vyhodis ucty a na celnici budes tvrdit, zes to tam nekoupil, tak bys nemel dodanovat nic. Ale radeji bych pockal, jestli tento nazor potvrdi i nekdo zkusenejsi.

0 Citovat

Pas jsi ukazoval při nakupu, abys dostal cenu bez dane. Celník v ČR nemá šanci vedet, žes tam něco koupil. Pokud je to elektronika, nainstalovat, pouzit. Odstranit visačky a japonské cenovky.

0 Citovat

Zdravím, také tam brzo poletím, tak se zeptám. Co se oplatí z elektroniky v Japonsku koupit? Jak je to třeba s výrobky Apple (notebook, mobil apod.)? A můžete někdo znalý tady vložit odkaz na nějaký (třeba nejvýhodnější smiley, komunikující v AJ) obchod s elektronikou, kde při předložení CZ pasu nebudu platit jejich daň, protože zboží vyvezu? Moc děkuji!

0 Citovat

Apple store, jsou tam minimalne 3 a mluví tam taky samozřejmě anglicky


Sent from my iPhone using Tapatalk

0 Citovat

Podle mé poslední zkušenosti je na tom nejlépe Bic Camera.Výhodná koupě elektroniky však už asi není.Jedině použité zboží,které tam prodávají.např.noťasy Lenovo,Asus,nebo i iphony(nevím ale,na jakých frekvencích jely) za třetinové ceny našich,ale pozor,vypadají jako nepoužité,zřejmě jen vybalené.S angličtinou je problém,ale podle osobní zkušenosti se vždycky někdo znalý angličtiny najde.Co se týče tax free,stačí ukázat pas.Dřív do pasu ještě přicvakli takový papírek,který si celník na letišti nechal,teď už od toho upustili.A taky pozor na napětí.Ne všude(snad kromě Laoxu) mají evropský standart.

0 Citovat

Skoro všechny nabíječky dneska fungují od 100 do 240V na 50 i 60Hz, jediny problem je koncovka.

0 Citovat

Řekl bych,že ten hlavní:-)

0
7 reakcí