Ahoj  .

Thajsko

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

1 reakce

Ahoj smiley

Plánujeme procestovat část SV Asie, konkrétně Thajsko, Vietnam, Kambodžu a dost možná Malaysii (+Singapur). Letenky máme do Bangkoku, odkud plánujeme po 3ch dnech přeletět na měsíc do Vietnamu a přes Kambodžu se vrátit do Thajska. Odtud pak přeletět Singapur a po zemi se vrátit přes Malaysii zpět.
Jak to bude v Thajsku s vízama, když vstoupíme 3x? Potřebuju nějaké více vstupové nebo stačí vždycky jen na daný vstup dostat 30 denní na letišti, případně 15denní na pozemním přechodu?

Ptám se pro jistotu, jelikož na http://www.mzv.cz/jnp/cz/encyklopedie_statu/asie/thajsko/cestovani/visa.html koukám, že to kvůli Visa runningu zpřísnili.

Díky.

0

Podle všeho stačí to povolení vstupu, které dostanete na letišti (30 dní) nebo pozemním přechodu (15 dní). Spousta cestovatelů (i expatů), kteří pobývají v Thajsku dlouho to řeší krátkými "výlety" právě do Kambodže/Laosu/Malajsie. Asi i to je důvod, proč na pozemním přechodu získáte jen 15 dní. Naopak je potřeba vše naplánovat tak, aby jste neměli více vstupů do Kambodže/Laosu protože tam vízum potřebujete, každé stojí řádově 30USD a platí jen pro jeden vstup!

0
1 reakce