Mám dotaz Co bych určitě vidět chtěl, je Venice a Santa Monica Beach a samozřejmě i Hollywood.  .

Autem po Los Angeles - kolony, provoz

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

11 reakcí

Mám dotaz smiley:

Teď na začátku května plánuji poprvé v životě navštívit Los Angeles. Spousta lidí na internetu radí, že nejlepší je tam jezdit autem, to taky plánhuju, ale taky že jsou tam dost časté dlouhé kolony, kdy můžete jet 40 km klidně dvě hodiny. Má s tím někdo odsud zkušenosti? Jaké to bylo jezdit po LA autem? Docela by mě zajímalo, jak moc zlé to je či není. smiley

Co bych určitě vidět chtěl, je Venice a Santa Monica Beach a samozřejmě i Hollywood. smiley

0

ahoj,

já jsem tam byl a řídil, nicméně asi jsem výjimka, já sem v žádný větší koloně nikdy nebyl a všude sme projeli téměř plynule. Ráno jsme jeli na walk of fame, tuším kolem desátý a to tam bylo ještě docela mrtvo. Pak griffith observatory, santa monica, rodeo drive atd a všude fakt v pohodě, až sem se divil smiley Nicméně asi sme nebyli všude v tý hlavní špičce (nicméně kvůli tomu sme si to takhle naplánovali) smiley
My jsme tam bydleli u místních takže ty nám řekli kdy je nejlepší jet atd. a to nám zřejmě ušetřilo dost času v kolonách smiley

0 Citovat

My prijizdeli do LA od SF nekdy pred pulnoci a provoz byl trochu hustejsi, ale nic hrozneho, zadne stojici kolony. cele dopoledne uplne v klidu (Santa monica, Beverly Hills) Vlastne jediny mensi problem je parkovani v okoli Hollywood Blvd, specialně bych rekl cim blize hvezdy Jacksona, tim vetsi vseobecny naval smiley Byly jsme tam v cervenci. Obecne myslim, ze se neni ceho bat..

0 Citovat

Urcite je to lepsi nez cestovat po LA mastnou tyci, ty co to zazili ti urcite poreferujou smiley

0 Citovat

Děkuji za odpovědi, potěšili jste mě. smiley

kickassone: Tak poreferuj! smiley ( Četl jsem třeba, že metrem jede běloch jen výjimečně. smiley) )

0 Citovat

Mne osobne sa prave metro zdalo ciste, bezpecne a dobre organizovane. Autobusy mi prisli ale ako presny opak, vobec sme nevedeli, kde prave sme a hlavne boli plne divnych osob a bezdakov.
Autom sme isli po Santa Monice a premavka bola v pohode, ziadne kolony.

0 Citovat

Metro v LA je čisté a bezpečné. Jezdí poměrně přesně podle jízdného řádu.
Autobusy mají dlouhé intervaly a jezdí nepřesně. Byl jsem tam jediný běloch v autobusu, ale černoši byli přátelští (odkud jsem a tak).

Santa Monica - tam je to lepší vzít si auto, kolony v podstatě žádné.

0 Citovat

Super, děkuju za zkušenosti. smiley

Tak to zkusím a uvidíme. smiley

0 Citovat

neviem kam to pichnut, tak dam to sem - davajte si v LA pozor na veci - kamosovi vcera pocas hokejoveho zapasu v Staples Arene niekto sikovny ukradol veci z kufra (nastastie nie doklady). Auto bolo zaparkovane priamo pred stadionom. Zistil to az po prichode na hotel.

0 Citovat

Ahoj,

v pátek 23.8. chceme navštívit Universal Studios Hollywood, pojedeme z oblasti La Brea. Má někdo zkušenost, jak dlouho dopředu vyjet? Google ukazuje jízdu 20 - 50min, parkování přímo ve studiích, jak jsem se dočetl, trvá cca 20-30min. Otevírají v 10, takže bych tam chtěl být okolo 9:45, plán byl vyjet okolo 8:30. Je to reálné?

Má smysl řešit nějaké jiné parkoviště a dojet třeba metrem? Četl jsem, že nějak bojují se staním na P+R s návštěvníky studií, ale když bych jel metrem, tak by to mělo být ok ne?

Díky

0 Citovat

Ahoj, můžu přidat moji zkušenost z loňského roku (z ´druhé poloviny července). Jeli jsme do studií autem, podle navigace měla cesta trval asi hodinu a něco. Radši jsme počítali, že pojedeme dvě hodiny a podle toho upravili odjezd. Stejně jsme na místo přijeli asi 40 minut později, než bylo v plánu (jinými slovy jsme po cestě nabrali víc než 1,5 hod. sekeru). Dorazili jsme až po otvíračce, asi v 10:30, a opravdu nám skoro půl hodiny zabralo, než jsme našli místo. Parkoviště jsou tam opravdu obrovská, takže se občas musí trošku víc bloudit.




0 Citovat

My jsme se domnívali, že mají už od devíti a byli jsme na parkovišti mezi prvními :-) 

0
11 reakcí