Skoro se stydím to sem dát, že to není žádná Indie, Bali, ale třeba podobný "problém" řeší více lidí  .

Moře srpen "najdi-si-sám" nebo podzim "last-minute"?

Založil ve fóru Co se nevešlo

4 reakce

Skoro se stydím to sem dát, že to není žádná Indie, Bali, ale třeba podobný "problém" řeší více lidí smiley

Konečně nám porostly děti (3 a 6 let) a plánujeme po dlouhé době moře. Bohužel jsme omezeni koordinací dovolené s manželkou (první až druhý týden v srpnu). Než si k tomu všemu sednu a zkusím to propočítat, zeptám se tady.
Rádi bychom někam letecky k moři (Řecko nejlépe), klidně jen 5-8 dnů.

Co by mělo vyjít finančně, organizačně výhodněji?

1) srpnový termín, kdy máme dovolenou oba. Nevím, na kolik jsou reálné last minuty, sehnat ale třeba tady samotnou letenku asi půjde, byť předpokládám, že hlavní cenový šok bude ubytování

2) nechat to na září, spíše říjen, kdy bude většinou moře ještě teplé, lidí přece jen méně a jak samotné letenky, tak nějaké last minute pobyty budou imho ještě k dispozici?

Některé cestovky se ohánějí tím, že děti jsou zdarma, ale je to vykoupeno zase větší cenou za dospělé.

Takže pokud někdo podobnou "problematiku" řeší, rád si přečtu více názorů smiley

0

Toto řeší spoustu lidí a problém je, že platíš 4x letenku, která v plné sezoně není nejlevnější. Rázem tak budeš třeba na 25 tisících, což už už dohání nejlevnější lasty.

Tedy, pokud letíte ve čtyřech a je možnost najít si cestovku, která ti nabídne byť za cenu dospělého 15 tisíc dítě zdarma, volil bych tuto variantu.

Mimo sezónu nečekej děti zdarma, takže tam přichází zase na řadu individuální plánování.

0 Citovat

Vloni koncem června jsem jen tak obešel výkladní skříně několika cestovek v Brně a konkrétně do Řecka (pevnina, ale třeba i Kréta, Rhodos) nabízeli lastminute s odlety během týdne až 14 dní za ceny 6-8 000 Kč/osobu/týden-10 dní/all inclusive... docela mě to překvapilo. Jak to bylo v srpnu a jak to bude letos samozřejmě nevím, ale byla by varianta zkusit to tímto způsobem a když to nevyjde, tak během srpna se začít poohlížet individuálně po letenkách na září...

0 Citovat

Tady si myslím, že byla docela panika s uprchlíkama. Řecko na to dost trpělo a šlo s cenama dolů. Dnes už se to uklidnilo a ceny tak nízké nebudou.

0 Citovat

Přemýšlím nad něčím podobným. Kréta na týden v srpnu, ale jen pro dva. Letenky z Katowic s RyanAir jsou momentálně za cca 4300 Kč/osoba a myslím, že budou dražší. Nějaký apartmán na týden na bookingu řekněme cca 8000 - 10 000 Kč no a hodí se i auto na celý týden, takže cca dalších 8000 Kč. A jsem na cca 12 000 Kč/osoba/týden, bez jídla. S tím, že to člověk musí nakoupit všechno co nejdřív.

Co mám vysledované lasty za posledních pár let, tak vždy nebyl problém se do Řecka dostat kolem 10 000 Kč bez jídla. Prostě ať počítám, jak počítám, furt mi vychází lépe jet s cestovkou i když bych rád individuálně.

Loni jsem byl sice mimo sezónu (červen) na Mallorce - 3* hotel, AI, pár metrů od pláže za 10 000 Kč a bylo to perfektní. Cena stejného hotelu v sezóně 38 000 Kč a upřímně víc jak 15k bych za to nedal.

0
4 reakce