Ahoj, strašně mě lákají Filipíny, ale bohužel můžu cestovat pouze v období od července do září. Nemáte někdo zkušenost s touto zemí v tuhle dobu? Jakože...vím, že je tam období dešťů a možnost tajfunů, zajímá mě spíš, jak moc je to vážný a jestli se tam i tak cestovat dá. Je třeba nějaký ostrov, kde to je víc v pohodě, kde tajfuny nehrozí? Nezajímají mě rady, ať jedu jindy (fakt nemůžu Díky moc! .

Filipíny - čer, srp, září - ano/ne?

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

2 reakce

Ahoj, strašně mě lákají Filipíny, ale bohužel můžu cestovat pouze v období od července do září. Nemáte někdo zkušenost s touto zemí v tuhle dobu? Jakože...vím, že je tam období dešťů a možnost tajfunů, zajímá mě spíš, jak moc je to vážný a jestli se tam i tak cestovat dá. Je třeba nějaký ostrov, kde to je víc v pohodě, kde tajfuny nehrozí? Nezajímají mě rady, ať jedu jindy (fakt nemůžu smiley ), ale opravdu zkušenosti někoho, kdo tam byl nebo zná někoho, kdo tam byl smiley Díky moc!

0

Já jsem byl na Filipínách teďka v únoru a z dostupných informací vím, že právě od června do října je období tajfunů (kamarádi co byli říkali, že se jedná o stav, kdy vám na hlavu lejou vodu z kýblu smiley ). Tohle by se mělo týkat spíš západní části souostroví (Luzon, Palawan, Negros). Na východě (Leyte, Mindanao) je to prý opačně a suché období je právě v letních měsících. Doporučuji spíš prohledat nějaké weby. http://www.zivotnafilipinach.cz/kdy-je- ... ilipinach/

Rozhodoval bych se podle toho, co plánuješ navštívit, resp. vybrat si ty ostrovy, kde je větší pravděpodobnost sucha. Leyte je určitě krásný ostrov, na Mindanao se moc jezdit nedoporučuje. Nicméně mě osobně by třeba mrzelo nejet na Palawan, protože ten nabízí opravdu top lokalitu (z hlediska toho, co je k vidění, ne množství lidí) na Filipínách.

0 Citovat

Bol som v auguste v okolí Manily 4 dni, a za tú dobu ma chytili len 2 polhodinové búrky. Ale väčšinu času bolo zamračené a často sa stávalo, že spadlo len pár kvapiek.

0
2 reakce