Máte někdo zkušenost, jestli je možné kombinovat různá komerční cestovní pojištění? Mám u dvou karet od různých bank cestovní pojištění. Když se něco stane, můžu si vybrat co budu řešit s kterou pojišťovnou nebo musím celou událost jako celek řešit s jednou? A případně, lze dostat dvojí plnění, tedy od každé pojišťovny totéž, nebo jen jedno? Logicky si říkám, že když mám sjednané cestovní pojištění dvakrát, tak bych měl dostat i dvě plnění. Třeba při zpoždění zavazadel nebo tak. .

Kombinace cestovních pojištění

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

3 reakce

Máte někdo zkušenost, jestli je možné kombinovat různá komerční cestovní pojištění? Mám u dvou karet od různých bank cestovní pojištění. Když se něco stane, můžu si vybrat co budu řešit s kterou pojišťovnou nebo musím celou událost jako celek řešit s jednou? A případně, lze dostat dvojí plnění, tedy od každé pojišťovny totéž, nebo jen jedno? Logicky si říkám, že když mám sjednané cestovní pojištění dvakrát, tak bych měl dostat i dvě plnění. Třeba při zpoždění zavazadel nebo tak.

0

V tomto případě se jedná o množné, resp. vícenásobné pojištění. Když to hodně zjednoduším, tak z cestovního pojištění vícenásobné plnění dostaneš pouze z úrazového pojištění, jinak vždy do výše škody (tedy teoreticky i od dvou nebo více, ale jen do výše škody - nesmíš se prostě bezdůvodně obohatit). Máš v případě pojistné událost dokonce povinnost zakotvenou ve VPP informovat svého pojistitele, zda máš na stejná nebezpečí sjednaná další pojištění. A také pozor na odškodnění přímo leteckou společností a následné claimování celé škody na pojišťovně smiley

0 Citovat

Ano, lze to řešit i odděleně. Otázka je praktické využitelnosti...

0 Citovat

Díky!

0
3 reakce