Mám dotaz, který možná sem úplně nepatří, avšak budu vděčný za jakékoliv informace. Poskytuji služby osobního průvodce v cizině na základě osvč živnosti volné - Provozování cestovní agentury a průvodcovská činnost v oblasti cestovního ruchu (cestovní agentura), jde o malé skupinky lidí, kteří si naprosto vše zařizují samostatně a já poskytuji pouze tyto služby. A momentálně řeším průvodcování v usa a návštěvu národních parků, mohu jako osobní průvodce vejít do národního parku jako nekomerční skupinka? Klasická cestovní kancelář, která pořádá zájezdy musí mít pro komerční vstup speciální povolení ke vstupu, které není zrovna snadné získat. Na jednu stranu si říkám, že své klienty tam přivedu na základě své výdělečné činnosti, na druhé straně ti lidé tam jsou přece na vlastní pěst a napospas sami sobě... Děkuji za jakékoliv reakce... .

Průvodcovské služby v usa

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

2 reakce

Mám dotaz, který možná sem úplně nepatří, avšak budu vděčný za jakékoliv informace. Poskytuji služby osobního průvodce v cizině na základě osvč živnosti volné - Provozování cestovní agentury a průvodcovská činnost v oblasti cestovního ruchu (cestovní agentura), jde o malé skupinky lidí, kteří si naprosto vše zařizují samostatně a já poskytuji pouze tyto služby.
A momentálně řeším průvodcování v usa a návštěvu národních parků, mohu jako osobní průvodce vejít do národního parku jako nekomerční skupinka? Klasická cestovní kancelář, která pořádá zájezdy musí mít pro komerční vstup speciální povolení ke vstupu, které není zrovna snadné získat. Na jednu stranu si říkám, že své klienty tam přivedu na základě své výdělečné činnosti, na druhé straně ti lidé tam jsou přece na vlastní pěst a napospas sami sobě...

Děkuji za jakékoliv reakce...

0

no ked vas nejde cely autobus a kazdy ma poistenie, to by som vobec neriesil.

0 Citovat

Je to skupinka max. 6 lidí. Jde o to, že pokud by to bylo nějakým způsobem jako že komerční, tak to může naprášit jakákoliv cestovka v rámci konkurenčního boje. Proto chci jednat na 100% v mezích zákona.

0
2 reakce