Kam jet do JV Asie
@Libor_S
souhlasím. Byl jsem nadšen z třídenního treku na Rinjani (Lombok). Ale je smutné, kolik je tam cestofilcek, kterým nosiči nosí i stoleček
Sultan Mahagon bin Bordo napsal(a):@Barney Flyer
S Thajskem nesouhlasím, že si tam každý najde to své...nejsou tam zajímavé hory ani vrcholy...Pro horskou turistiku jsou rozhodně lepší jiná místa v JV Asii
Souhlasím, že v tomto ohledu Thajsko není jako Tahiti, Reunion, nebo Havaj, ale i v Thajsku jsou super místa na turistiku a dokonce tu horskou. Dá se to vynahradit zajímavými treky k vodopádům a i spousta ostrovů má nádherné trasy bujnou vegetací k pěkným, opuštěným plážím.
Hodně pěkné kopce (vyšší než české hory) jsou na severu. Pro velké dobrodruhy stačí offline mapy.cz ;)
A pokud je někdo vysloveně na lezení,🧗, tak Krabi je jedno z top míst ;)
J0x napsal(a):Scoot je v pohodě a když si nekoupíš jídlo, tak tě kvůli němu aspoň nebudí. 😆 A za 12000 jsem loni na Vánoce nic lepšího nenašel.
Scoot je 4* aerolinie stejně jako Emirates 😃😈
Na Rinjani jsem měl zaplacený dvoudenní výlet, ale průvodce nedorazil na start. Tak jsme si domluvili s několika dalšími z této skupiny, že půjdeme v noci sami bez průvodce (a tím pádem i bez vstupného, oficiálně to nejde). Brzo ráno jsme došli k vyhlídce na kráterové jezero a pak šli zpět. Vyhovovalo mi to tak víc. Odpoledne se nám podařilo získat od majitele CK i zaplacené peníze, což nebylo snadné a uspěli jen někteří.
Barney Flyer napsal(a):[citace="Sultan Mahagon bin Bordo"]
@Barney Flyer
S Thajskem nesouhlasím, že si tam každý najde to své...nejsou tam zajímavé hory ani vrcholy...Pro horskou turistiku jsou rozhodně lepší jiná místa v JV Asii
Souhlasím, že v tomto ohledu Thajsko není jako Tahiti, Reunion, nebo Havaj, ale i v Thajsku jsou super místa na turistiku a dokonce tu horskou. Dá se to vynahradit zajímavými treky k vodopádům a i spousta ostrovů má nádherné trasy bujnou vegetací k pěkným, opuštěným plážím.
Hodně pěkné kopce (vyšší než české hory) jsou na severu. Pro velké dobrodruhy stačí offline mapy.cz ;)
A pokud je někdo vysloveně na lezení,🧗, tak Krabi je jedno z top míst ;)
[/citace]
Číslo nadmořské výšky je sice věc jedna, ale v realitě se nedostaneš nad horní hranici lesa....
A co se týká lezení...tak vysoká vlhkost není moc kámoš
Libor_S napsal(a):Na Rinjani jsem měl zaplacený dvoudenní výlet, ale průvodce nedorazil na start. Tak jsme si domluvili s několika dalšími z této skupiny, že půjdeme v noci sami bez průvodce (a tím pádem i bez vstupného, oficiálně to nejde). Brzo ráno jsme došli k vyhlídce na kráterové jezero a pak šli zpět. Vyhovovalo mi to tak víc. Odpoledne se nám podařilo získat od majitele CK i zaplacené peníze, což nebylo snadné a uspěli jen někteří.
Jít tam a zpět je hrozná škoda. Nejzajímavější část byla z kempu jedna do kempu dva (okraj kráteru - jezer - okraj kráteru) šel jsem směr Sajang Senaru. Hlavně tento úsek nejzajímavější (prostřední úsek) jde nejméně lidí. Protože cestofilcky a plaváčci z Bali na to nemají tolik času a jedou raději na Gili. Což vlastně není na škodu, že jich tam není tolik
Mandre napsal(a):[citace="Katka _1"]
Santo Antao mam tiez na wishliste. Easyjet mava dobre ceny do Sao Vicente z Portugalska alebo UK, byvaju aj do 100e spiatocka.
No to jo, oni prodavaji i ty navazne lety s prestupem nejak. Tam jsem zatim nic zasadniho nevidela. Ale mela by se cena pohybovat mezi 3-5tis/os celkem.
[/citace]
Já už to nějakou dobu sleduji, ale pod 5k se podle mě nedá dostat. Nejnižší ceny v 1 směru jsou okolo 2500. Nebo máte nějaký tip na levnější?
Barney Flyer napsal(a):Problém s přejezdem není žádný. Jediný problém je ten rozdílný svět. V Malajsii jsou jiní lidé, jídlo, náboženství, logistika, vlastně téměř vše je jiné a téměř vše horší. A ten chybějící “wibe” Thajska je hodně citelný.
Tak to si dovolím, s dovolením, nesouhlasit... Malajsie je vyspělejší země, rozumím, že jídlo a náboženství může někomu vadit. Nicméně lidé a logistika bude srovnatelná (absolvoval jsem už 3x, i z obou stran). Snad ten wibe může někoho překvapit, ale taková už je JV Asie, kolik višní tolik třešní...
Pavel Planespotter napsal(a):S těma kuframa....a kosmetiku, kterou nedáš do příručáku nakupujete na místě ? Chápu celkem nějaký trička, spodky. Pokud beru fototechniku, tak jsme v háji, protože jenom můj batoh má 11kg, prakticky bez oblečení. Copak já kosmetika, jeden sprcháč 3v1, podpažďák a kartáček s pastou to řeší, ale žena s dcerkou a jejich vlasová kosmetika, to je problém.
Kosmetiku už léta vozím v cestovním balení, rozhodí se do příručáků. Když jsem s celou rodinou dlouho na jednom místě, nakupuju normální balení až na místě. Kromě toho spousta hotelů a AirBnB sprcháče a další poskytují. Jinak se dělají i tuhé šampony, které v příručáku nikoho nezajímají
Barney Flyer napsal(a):Problém s přejezdem není žádný. Jediný problém je ten rozdílný svět. V Malajsii jsou jiní lidé, jídlo, náboženství, logistika, vlastně téměř vše je jiné a téměř vše horší. A ten chybějící “wibe” Thajska je hodně citelný.
Díky za odpověď :) jsem ráda, že není "faktický" problém, ale jen s tím, že každý máme jiné cítění (ano, pro mne byla třeba Malajsie v některcýh věcech lepší než Thajsko, naopak mi k srdci nepřirostli Filipíny, mám ráda Havaj atd. ale to je na tu diskuzi, která jsem ráda, že tu probíhá).
zapletal.frenk napsal(a):Tak to si dovolím, s dovolením, nesouhlasit... Malajsie je vyspělejší země, rozumím, že jídlo a náboženství může někomu vadit. Nicméně lidé a logistika bude srovnatelná (absolvoval jsem už 3x, i z obou stran). Snad ten wibe může někoho překvapit, ale taková už je JV Asie, kolik višní tolik třešní...
Souhlas, za mě byla Malajsie taky zajímavější, různorodější a o něco lepší než Thajsko. A to jsem byl v Thajsku mnohem víckrát a viděl tam toho víc. Dokonce i to jídlo mi sedělo v Malajsii víc, protože mi přijde pestřejší, jelikož je to kombinace několika kuchyní dohromady a i tu thajskou kuchyň tam máš.
zapletal.frenk napsal(a):Tak to si dovolím, s dovolením, nesouhlasit... Malajsie je vyspělejší země, rozumím, že jídlo a náboženství může někomu vadit. Nicméně lidé a logistika bude srovnatelná (absolvoval jsem už 3x, i z obou stran). Snad ten wibe může někoho překvapit, ale taková už je JV Asie, kolik višní tolik třešní...
Co se týče logistiky, tak nikde na světě jsem nezažil jednodušší než v Thajsku. Ano, Malajsie je vyspělejší, ale už jsem tam nad dopravou musel trochu přemýšlet a nebylo to o tom zajít do stánku za rohem, ukázat na destinaci na tabuli a nechat se poslat jako “balík” úplně kamkoliv za pár kaček. V Malajsii na spoustě míst v zemi nefunguje veřejná “MHD”. I v té největší díře v Thajsku existují dodávky, které pendlují pravidelně trasy, na které stačí mávnout. Samozřejmě Boltem to jde úplně kdekoliv. Lidé jsou v Thajsku víc “free”. Pokud nechci opravdu nic řešit a mentálně si odpočinout, tak pojedu vždy do Thajska ;)
lucii.cr napsal(a):[citace="Barney Flyer"]
Problém s přejezdem není žádný. Jediný problém je ten rozdílný svět. V Malajsii jsou jiní lidé, jídlo, náboženství, logistika, vlastně téměř vše je jiné a téměř vše horší. A ten chybějící “wibe” Thajska je hodně citelný.
Díky za odpověď :) jsem ráda, že není "faktický" problém, ale jen s tím, že každý máme jiné cítění (ano, pro mne byla třeba Malajsie v některcýh věcech lepší než Thajsko, naopak mi k srdci nepřirostli Filipíny, mám ráda Havaj atd. ale to je na tu diskuzi, která jsem ráda, že tu probíhá).
[/citace]
Každý to má jinak. Mě třeba Havaj nesedla (chci jí dát ještě šanci), daleko víc mám rád Fr. Polynésii, nebo třeba Guadeloupe a Madeiru 😃 Ale to už je jiné téma. Do Thajska se pravděpodobně dlouho nepodívám. Letos budu třeba na Fiji a příští rok plánuji Reunion :)
@Barney
mentálně si odpočinout, tak pojedu vždy do Thajska ;)
to by tam nesměli být turisti :D. Ale super, že ti ta destinace vyhovuje a víš případně co je pro tebe správná volba. Ale to neznamená, že i pro ostatní
tak to jsem na tu Malajsii zvědavá, snad to na Vánoce klapne. Na Thajsku mě trochu odrazujou turisti a na Srí Lance Rusáci, tak mi to vyšlo takhle.
Je fakt, že tímhle směrem jsem ještě nikdy nebyla. Teď jsem naprosto okouzlená Kolumbií a lidmi a jejich mentalitou tam, že se musím sakra držet, abych zas nekoupila letenky tam. Ale člověk by měl poznávat
Před týdnem jsem se vrátila z Ko Samui, kde jsem byla již šestkrát. K mému velkému údivu jsem tam letos neslyšela vůbec ruštinu. Nevím, čím to je, protože jich tam ty předchozí roky bylo vždy plno.
Všechny ruský prostitutky teď měly byznys hlavně v Dubaji, kde uvízla spousta byznysmenů, co se chtěli pobavit.
Do Thajska migrují až první týden v květnu. Do té doby si zájemci musí vystačit s místními tranďáky.
Barney Flyer napsal(a):[citace="zapletal.frenk"]
Tak to si dovolím, s dovolením, nesouhlasit... Malajsie je vyspělejší země, rozumím, že jídlo a náboženství může někomu vadit. Nicméně lidé a logistika bude srovnatelná (absolvoval jsem už 3x, i z obou stran). Snad ten wibe může někoho překvapit, ale taková už je JV Asie, kolik višní tolik třešní...
Co se týče logistiky, tak nikde na světě jsem nezažil jednodušší než v Thajsku. Ano, Malajsie je vyspělejší, ale už jsem tam nad dopravou musel trochu přemýšlet a nebylo to o tom zajít do stánku za rohem, ukázat na destinaci na tabuli a nechat se poslat jako “balík” úplně kamkoliv za pár kaček. V Malajsii na spoustě míst v zemi nefunguje veřejná “MHD”. I v té největší díře v Thajsku existují dodávky, které pendlují pravidelně trasy, na které stačí mávnout. Samozřejmě Boltem to jde úplně kdekoliv. Lidé jsou v Thajsku víc “free”. Pokud nechci opravdu nic řešit a mentálně si odpočinout, tak pojedu vždy do Thajska ;)
[/citace]
Logistika funguje ve více zemích, pokud se bavíme o jiho/východní Asii, tak samozřejmě úplně vpředu je Japonsko a Jižní Korea. A nebavím se o Singapore či ostrovních státech v Oceánii. Řekl bych, že i Vietnam se docela posunul... Thajsko jsem poprvé navštívil v roce 2007 a od té doby je tam zřetelný posun (říká se tomu civilizační pokrok😉), nicméně mám dojem, že zvláště Malajsie se posunula dále a výše než Thajsko. Můj názor na věc. Každopádně obě země jsou velice příjemné a v rámci jednoho tripu dobře stravitelné. Já jsem docela fanda historie, tak si vyberu v obou zemích, každá má svoje...