Zdravím, chtěl bych si pořídit nový bankovní účet a kartu. Slyšel jsem, že německá banka number26 je super, jenom jsou registrace uzavřené. Chtěl bych účet, který je veden zdarma, taktéž výběr z bankomatů ve světě zdarma. Přemýšlím o Ukontu, které do 26 let je bez dalších podmínek zdrama. Nebo Airbank, kde se platí 25,- za výběr u jiného bankomatu v EU a 100,- jinde ve světě. Co by jste mi poradili? Máte zkušenosti s výše uvedenými? Díky Šimon .

Banka pro cestovatele

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Díky moc.
Ještě jsem narazil na jeden problém. Mám dva účty (CZK a EUR), ale jen jednu kartu, můžu si nechat udělat druhou pro Eurový účet? Jak a kde? Budou za to něco chtít?

0 Citovat

UCB konto Premium, k eurovému účtu karta zdarma, výběry zdarma.

0 Citovat

Odporucam Revolut kartu: revolut.com . Donesu vam ju bezplatne domov, nemate bankovy ucet, vsetko ovladate cez iOS alebo gooogle play apku. Ucty su v 3 menach (eur, usd, gbp), ak by ste platili alebo vyberali z bankomatu v inej mene, tak sa to prepocita takmer strednym kurzom, co nemate sancu inde ziskat. Vsetko je skoro bezplatne, plati sa iba za nahradnu kartu, ak si za mesiac vyberiete z bankomatu cudziu menu vyssiu ako 500 GBP alebo ekvivalent, tak je poplatok 2% a ak nabijate ucet kartou v USD tak je poplatok tusim 3%. Mozem zatial len odporucit na cesty, ale urcite treba mat aj zaloznu kartu a banku kedze nemusi to byt vsade spolahlive.

0 Citovat

Presne tak, revolut je super a najma paradoxne doma, kde nemusim hladat spravny bankomat smiley

0 Citovat

Tak ale je vzdy mat dobry backup, osobne vzdy beriem jednu kreditku (clovek nikdy nevie) a dve debitky s vyberom zadarmo, kazde z inej institucie.

0 Citovat

Teď jsem volal na unicredit. Ke klasickému účtu Ukonto je zdarma jenom jedna karta, druhá se dá pořídit za 500 Kč/rok a jsou zpoplatněny i výběry.
Je tu, ale možnost propojit oba účtu (Eur i Czk) na jednu kartu na pobočce za 100 Kč. Kde pak ale vždy v zahraničí by se vybíralo z Eur a v Čechách jen z Czk.
Pořád ale nechápu co je to ten středový kurz? Vyplatí se vybírat z Eurového účtu nebo ne?

0 Citovat

A ten eurový účet je u klasického U konta je zdarma? Pokud ne, tak nevím, jestli se to někomu, kdo pouze několikrát do roka vyjede někam, kde se platí eury, vůbec vyplatí řešit. To už je lepší ten jejich účet Premium- vedení tří účtů (z toho jeden v eurech nebo v dolarech) zdarma, karty k nim také zdarma, k hlavnímu účtu MC gold a hlavně výběry tady i venku zdarma.

0 Citovat

smutne- ZUNO konci v CR/SR
http://www.etrend.sk/financie/zuno-bank ... entom.html

0 Citovat

ahojte,

kedze Zuno skoncilo v SR, hladam nahradu, ma niekto lepsiu ponuku? Resp. podobnu kde by bol ucet, karta, kreditka zdarma? Pripadne s cim mensim povinnym obratom, nech tam nie su zbytocne poplatky, v mBank su taketo podmienky, aby to bolo gratis:

mKreditka obrat 50€/mesiac

mKreditka Plus obrat 150€/mesiac

Ak by ste mali nejake tipy, dajte vediet.

0 Citovat

Ja mám tu mBank plus... 150 euro otočíš ľahko, prinajhoršom nabiješ revolut. Percento zožerie,ale percento cashback, takže stále zadarmo.

0 Citovat

Poštová banka chystá od jesene banku 365, čo by mala byť alternatíva k ZUNU, tak uvidíme čo z toho bude, zatiaľ to vyzerá sľubne - mal by to byť účet bez poplatkov za vedenie bez minimálnych obratov.

0 Citovat

Lepsiu ponuku ma UniCredit - konto Premium ma vsetky veci, ktore si vypisal, zadarmo, navyse aj vybery z bankomatov kdekolvek na svete su zadarmo. Staci mat za mesiac kreditne transakcie vo vyske min 1800 Eur, povinny obrat na kartach nie je.

0 Citovat

Tak ono je rozdíl, pokud můžeš měsíčně protočit 150 € nebo 1.800 €, ne každý takovouhle sumu může pravidelně točit.

0 Citovat

Tonic: někde jsem četl, že revolut kartu můžeš při převodu z účtu dobít jen v případě, že je účet na tvé jméno, takže když budu chtít já ze svého účtu dobít peníze na revolut někomu jinému tak to nelze?

0 Citovat

@MoonEclipse 365 si prestudujem, dik

Revolut uz ma aj IBAN len to treba aktivovat v appke, takze by sa malo dat dobit prevodom, na blogu niekde pisalo ze sa bude dat pouzivat ako hlavny ucet

0 Citovat

thomas88103 napsal(a):

Tonic: někde jsem četl, že revolut kartu můžeš při převodu z účtu dobít jen v případě, že je účet na tvé jméno, takže když budu chtít já ze svého účtu dobít peníze na revolut někomu jinému tak to nelze?

Tak dobijes svoj revolut a pošles cez appku na druhý revolut.

0 Citovat

David Eiselt napsal(a):

Tak ono je rozdíl, pokud můžeš měsíčně protočit 150 € nebo 1.800 €, ne každý takovouhle sumu může pravidelně točit.

U nás je to dokonce 50 000 Kč...

0 Citovat

Leoš Literák napsal(a):

Měním účet u ČSOB a bude třeba předělat kreditku, takže jsem se koukal na alternativy stávající MC World, na níž je teď dobrý už jen 1% cashback. Studoval jsem i Unicredit Miles and More Gold - na první pohled je zajímavá. Jedna míle za 20 kč. Pak jsem se ale kouknul na kalkulátor mílí a PRG - NY bych potřeboval 30 tisíc mílí za jeden směr v Economy.

ale za 50000 letíš na Seyschely... (a to bez dalších poplatků)

0 Citovat

Bohouš - Sub Kubart napsal(a):

ale za 50000 letíš na Seyschely... (a to bez dalších poplatků)

Můžeš nějak podložit to "bez dalších poplatků"? Měl jsem za to, že za míle se vždy kupuje jen "airfare" část letenky a všechny poplatky (které tvoří většinu ceny) se hradí úplně normálně penězmi. Díky.

0 Citovat

Napr. Airberlin má povedzme one way po Európe za 7000 + taxy, alebo 19000 All in.

0 Citovat

Tonic Díky za info. Chtěl jsem vyzkoušet, ale bohužel když v appce zadam číslo a heslo tak mi to napíše this device has already been registered. Což je ale blbost, tak nevím

0 Citovat

Skús im na support napisat

0 Citovat

Ad Air Berlin - těch 7.500 platí pro vnitrostátní lety. OW po Evropě za 10.000 bodů + taxy nebo 17.500 včetně. Pro 2 lze využít companion ticket, kdy je 50% sleva na letenku a tedy pro 2 pak je to za 30.000. V Evropě to nemá moc smysl, nicméně dají se najít buď akce na letenky za nižší počet mil nebo stálice typu DME-MUC/TXL za 10.000 a 0,- taxy.

Míle mají smysl na asijské nebo americké přelety, kde jsou nízké taxy...

Bohužel od 1.9. je úprava podmínek a už to není taková hitparáda.

0 Citovat

Jj, to som tak orientačne napísal,že existujú aj FFP, kde je všetko platené míľami, nielen fare.

0 Citovat

Dneska jsem kontroloval výpis z účtu. Kupoval jsem pár letenek u Air Asia. Rozkliknu detail a kouknu se na převodový kurz. To jsem neměl dělat. Hned se mi zvýšil tlak. Česká spořitelna poskytla výhodných 26,70 Kč/€. Středový kurz je teď cca 26,08 a ve směnárně umím nakoupit za 26,25.


cs.png

0