Ahoj, bohuzel stranka Cech ve Vietnamu skoncila a kdyz jsem zacala hledat jak na viza tak vsude bylo odkazovano prave na nej. Takze hledam pomoc u vas... Hledame nejlevnejsi viza, coz jak jsem pochopila jsou ty se zvacim dopisem, ale chci si byt jista, ze to vse bude ok a ze neposlu penize jen tak nekomu, proto se chci zeptat, jestli nekdo ma zkusenost s nejakou strankou, prip. jestli nevite, jak se to resi. DIKY MOC! Budu vdecna za cokoliv! .

Víza Vietnam

Založila ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

Ahoj, bohuzel stranka Cech ve Vietnamu skoncila a kdyz jsem zacala hledat jak na viza tak vsude bylo odkazovano prave na nej. Takze hledam pomoc u vas... Hledame nejlevnejsi viza, coz jak jsem pochopila jsou ty se zvacim dopisem, ale chci si byt jista, ze to vse bude ok a ze neposlu penize jen tak nekomu, proto se chci zeptat, jestli nekdo ma zkusenost s nejakou strankou, prip. jestli nevite, jak se to resi. DIKY MOC! Budu vdecna za cokoliv!

0

pred par romi som vyuzil http://www.myvietnamvisa.com/ - vsetko ok.

0 Citovat

Já jsem mnohokrát použil http://www.hotels-in-vietnam.com, jsou levnější. Vždy bez problému. Naposledy jsem je ale využíval 1.5 roku zpět...

0 Citovat

Hm, koukam, ze ty webovky opravdu momentalne nejedou. A to jsem si jeste nepoznacil veskere info, ktere jsem chtel smiley (letim v listopadu)
Na druhe strance, kde nacitam informace je navod a konkretni odkazy na vietnamske agentury taky, takze to zde davam.

http://severni-vietnam.cz/levna-viza-do-vietnamu/
overene agentury:
http://www.cheapvietnamvisa.net/
http://www.vietnamvisaprovider.com/
formular ke stazeni:
http://severni-vietnam.cz/wp-content/up ... a-form.pdf

0 Citovat

Poeditoval jsem svuj predesly prispevek a doplnil informace smiley
JInak diky za odkaz ohledne smazani webu - lidi jsou nekdy opravdu totalni trotli a nevazi si niceho smiley

0 Citovat

tak toto mam od Cecha, on uz je neaktivny na forach, ale toto mi napisal nech sem dam:

cheapvietnamvisa.net (8 USD!), 2 pasove fotografie, formular ti poslou z agentury, vytisteny zvaci dopis, pas. Podas v okenku vlevo, pockas na zavolani sveho jmena, prevezmes si viza, zaplatis castku v USD, projdes pasovou kontrolou, vyzvednes kufry, v dalsi mistnosti na ceste ven vymenis penize, vzdy se zeptej, jestli uctuji poplatek za smenu, kup si simkartu ve stejne mistnosti (Vinaphone stanek uplne vlevo). Venku se na tebe vrhnou nahaneci, vsechny posli pryc. Jdi uplne doleva, tam je velky napis taxi. Vezmi taxi Vinasun nebo Mailinh (zelene nebo zeleno-bile taxi), jede se na taxametr, nesmlouva se o cene. Pokud tam nic nebude, muzes jit uplne doprava (z pohledu budovy), asi 200 metru daleko po takovem chodniku je domestic terminal, tam sezenes slusnych taxi hromadu. Nebo jezdi autobus 152 primo z letiste a ten je moderni, zluty je myslim.

tak ako toto niekto nepochopi, nech ani do Azie nejde

0 Citovat

Vyřízení víza a doprava z letiště je to poslední, ale informace týkající se zajímavých a nezprofanovaných míst, které nejsou standardně uváděny v různých příručkách jsou bohužel se smazaným webem nenávratně pryč...což mě osobně mrzí, ne vždy se řídím pouze "LP" apod.
Co se týče víz jsem už výše uvedl odkaz na jiný web - viz: http://severni-vietnam.cz/levna-viza-do-vietnamu/

0 Citovat

Stránky je škoda, nicméně zmiňovaný severni-vietnam.cz je taky skvělym průvodcem po zajímavých místech na severu, který až na Sapu nejsou zasažený masovym turismem a potkáte spíš dobrodruhy-většinou na motorkách.

Možná by vás taky mohla zaujmout stránka http://vietlandmarks.com/module/groups/action/browse#0, kde jsou zmíněný zajímavý místa v celym Vietnamu. Popisy a detaily jsou sice ve vietnamštině, nicméně stránka se dá přepnout do ENG a nadále nabízí přehlednou mapu a fotky daných míst. V podobnym duchu používám i stránku http://www.panoramio.com/, kde si jen najdete lokalitu kam se chystáte a podle fotek lidí vás může nějaký místo zaujmout.

Závěrem snad jen dodám, že na 100% platí omílaná věta "vyhněte se turistickým místům ve Vietnamu". Člověk chce samozřejmě vidět Ha Long, Sapu atp, chápu to, ale právě na těhle místech přišlo to největší zklamání, především z chování místních lidí...jeli jsme 2000km na motorkách severním Vietnamem s dojezdem do Hoi Anu a svojí další cestu, kterou jsem původně plánoval na jih a střed, nejspíš vyměnim opět za hory na severu, kde klidně pár dní nepotkáte turistu a místní na dědinách ve vás nevidí jen chodící kasičku...to co uvidíte v Sapě za peníze, můžete vidět v provincii Ha Giang zadarmo v nezkažený podobě.

0 Citovat

Já jezdím do Vietnamu často, už jsem několikrát úspěšně využil víza na www.vietnamista.cz Mimochodem výborné stránky. Je vidět, že to je na základně zkušeností. A i zajímavé počtení

0 Citovat

Vyplnila jsem formulář na víza, zaplatila.Přišla mi odpověď a já zjistila, že u jenoho jména je jiná nationality-vracelo mi to kartu a já to nezkontrolovala.
Do kolonky "rychlá odpověď"jsem požádala o opravu

Nemáte s tímto zkušenost?

0 Citovat

Rád bych se zeptal na toto. Mám český i německý pas. Jako občan Německa nepotřebuju do Vietnamu víza, když tam strávím méně než 15 dnů. Zajímalo by mě, zdali to jde udělat tak, že po 14 dnech opustím na jeden den Vietnam (např. do Kambodži) a pak se zase vrátím, obnoví se mi ta 14ti denní lhůta, kdy nemusím mít vízum?

A druhá věc, kdybych si teda vyřídil do jednoměsiční vízum na jeden vstup, tak to znamená, že nemůžu opustit Vietnam, že. Takže když v mezidobí pojedu např. do Kambodži a pak se budu chtít vrátit do Vietnamu, tak to funguje jak?

Díky, snad je to srozumitelné. smiley

0 Citovat

Můžu mít také otazku. Když letím v listopadu přes Šhanghaj. Chtěl bych tam na den vypadnout do města, ale četl jsem že musim mít vízum z cílové destinace jinak mě tam nepustí. A tzv. zvací dopis nestačí.
Je tomutak?

0 Citovat

Ked nemas vizum cielovej destinacie, nepustia ta uz v Europe do lieadla smiley ono v preklade to znamena, ze musis mat vizum (napr. pre Indiu), alebo vdaka tvojej narodnosti dostanes visa on arival, alebo ich nepotrebujes. Hlavne aby si neozostal zaseknuty v Cine smiley
A hlavne neviem preco sa na to pytas v diskusii o vietname smiley

0 Citovat

zapomněl jsem dodat, že letím do Vietnamu smiley což jsem bral jako samozřejmost.

0 Citovat

tak viza budes mat - teda aspon ten papier na visa on arrival, ziadny problem teda:)

0 Citovat

Něco jsem četl o tom, že by Vietnam mohl zrušit s ČR víza od příštího roku. Nevíte někdo o tom víc?

0 Citovat

Mohu doporučit http://cheapvietnamvisa.net/ .Schvalovací dopis pro jednorázové vízum do 30 dní za 8 USD. Doručeno během 24 hodin emailem. Odpověděli moje případné dotazy.

0 Citovat

https://www.vietnam-visa.com/ je extrémně drahé. Jejich systém je takový, že platí cestovkám na celém světě vysoká procenta za zprostředkování, za odkazy. Kamarádovi s cestovkou to také nabízeli.
Neslyšel jsem, že by měla být víza zrušena od příštího roku. Pouze je plán (otázka zda bude dodržen) že by od příštího roku bylo možné zadávat žádost o approval letter přímo na webu imigračního úřadu a ne přes zprostředkovatele. Zrušena jsou nyní pro některé evropské země při cestě max 2 týdny. Před rokem byla cena za vízum akorát snížena na 25 USD. Nejběžnější dotazy ohledně víz jsou zde http://www.vietnamista.cz/visa-do-vietnamu/

0 Citovat

Souhlas, je to drahé. Já to vyřídil zde http://www.cheapvietnamvisa.net/ za 8 USD a dopis přišel velice rychle.
Jinak dotaz - 3.11. letím a předem si vyplňuji už ten formulář - viz: ta "vychytávka" na stránkách vietnamista cz (http://files.vietnam96.webnode.cz/20002 ... 20form.pdf)
Je toto aktuální formulář? Protože mám k dispozici ještě podobný, ale nahoře se trochu liší hlavička - viz obrázek:



Ještě tady dám jeden dotaz - ve finále budu v Ho Chi Minh a času moc nebude. Vzhledem k tomu a tomu, že ještě budeme chtít něco stihnout, chceme využít nabídky této společnosti (zřejmě se zakončením v den odletu na letišti, kde nabízí odvoz) - má někdo nějakou zkušenost?
viz:
http://www.hopon-hopoff.vn/en/tour/

0 Citovat

Nechci hned říkat, že tebou zveřejněný formuář pro získání víza na letišti nejde použít, ale osobně mám vyzkoušenej právě ten druhej...naposledy pár týdnů zpět v HCM.

0 Citovat

@hajnej: Jo, díky za upřesnění, tento mám taky (má navíc to M3 vpravo nahoře a je na jednu stránku oproti těm dvěma - viz výše), ale to už je v pořadí třetí smiley

0 Citovat

ak oto byva v Azii, myslim ze aj ked si pripravis 3 folmure (aby si usetril 2 minuty na letisku), tak ti daju na vyplnenie stvrty typ, ktory zacne platit v ten den smiley

0 Citovat

Tak údajně platí dvoustránkový formulář s hlavičkou nahoře s NA1.
Viz Tripadvisor:
https://www.tripadvisor.com/Travel-g293 ... l.Voa.html

0 Citovat

Momentálně mám už lejstra 3 typů smiley Ono je to vpodstatě jedno (vždy se to dá pořešit na místě), jen se chci vyhnout případné frontě a časové ztrátě, plánujeme ještě ten den další přesun a čas navíc se bude hodit.

0 Citovat

Inak, toto nie je vôbec sranda. smiley My sme si pred polročnou cestou do Indie samozrejme vízum vybavili riadne na ambasáde v BA a mali sme všetky náležitosti. To bolo OK, myslel som, že to stačí. Leteli sme cez Paríž a tam, čuduj sa svete od nás pri prestupe chceli nielen vízum, ale aj spiatočnú letenku z Indie. Mal som našťastie v počítači anglický výpis z checkmytrip.com na vtedy už zrušenú rezerváciu letu naspäť, čo sme potrebovali mesiac dozadu pre získanie víz.

Keď začala ženská z Jet Air to číslo rezervácie ťukať do PC tak som ani nedýchal... našťastie to nejako klaplo a my sme šťastne odleteli. Potrebovali to len mať niekde vyplnené a bola by pre nás stopka to nemať - aj keď to bol fake.

BTW - tú fake rezerváciu som onehdy robil cez studentagency.cz, kde vám to za 3 dni zrušia keď to neuhradíte. Aspoň vtedy to tak bolo..

+ čo sa týka formuláru tak sme použili 2 týždne dozadu ten prvý. Úspešne.

0