Má někdo zkušenosti s uplatněním náhrady od pojišťovny Kooperativy ohledně zpoždění letu o více než 6 hodin? Jak to probíhalo a kolik Kč vyplatila pojišťovna Kooperativa? Děkuji .

Cestovní pojištění Kooperativa - zpoždění letu

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

1 reakce

Má někdo zkušenosti s uplatněním náhrady od pojišťovny Kooperativy ohledně zpoždění letu o více než 6 hodin? Jak to probíhalo a kolik Kč vyplatila pojišťovna Kooperativa?
Děkuji

0

Zkušenost osobní nemám, tak jen teoreticky. Základní věc- jedná se o pojištění škodové, tedy pojistné plnění bude ve výši vzniklé a prokázané škody.
Nejdůležitější je formulace ve VPP, viz screenshot a limity pojištění viz screenshot. Ve VPP je důležitý bod 3) článku 38. Tedy opatrně s uplatněním nároku na leteckou společnost a současně i pojišťovnu. Limity jsou také jasné, pokud bude zpoždění třeba 7,5 h, můžeš claimovat v rozsahu Klasik max. do 2000,-Kč a to ještě prokazatelně vynaložených přiměřených výdajů. Což asi nebudou náklady na ubytování, asi ani na úschovu, ale zřejmě na jídlo. Tady asi nebudou přiměřené náklady večeře v michelinské restauraci, ale proti jídlu v letištním food courtu asi pojišťovna nic nenamítne...
Můžeš mně a nemusíš věřit smiley

0
1 reakce