Zdravim ve spolek, po navsteve Nizozemska nam s pritelkyni zustaly 2 karty OV - Chipkaart, ktere muzete pouzit na dopravu v cele zemi - MHD ve "vsech" mestech, busy, vlaky atd. Jde koupit hlavne v metru a na vlakovych nadrazi. Treba na letisti v Maastrichtu ale koupit nejde! S ni stoji jizda do centra necele 3 EUR, bez ni 4,5 EUR. Cena samotne karty je 7,5 EUR a pak se dal a dal nabiji. Karta se da i vratit, ale v Maastrichtu proste navecer nikdo nepracuje, takze jsme si je nechali pro nekoho dalsiho. Nam zbyly dve a na kazde jsou necele 3 EUR kredit = neco pres 20 EUR hodnota. Necham je nekomu za 500,- s predanim v Brne. Kdo si je vezme, tomu poradim a poslu odkaz, jak usetrit na vlaku v NL XX EUR. My jsme platili za vlak Amsterdam->Maastricht za 2 osoby 20,50 EUR misto 51 EUR. Kdo koupi, neprohloupi  .

OV - Chipkaart Holandsko

Založil(a) ve fóru Slevové kupóny a vouchery

4 reakce

Zdravim ve spolek,
po navsteve Nizozemska nam s pritelkyni zustaly 2 karty OV - Chipkaart, ktere muzete pouzit na dopravu v cele zemi - MHD ve "vsech" mestech, busy, vlaky atd. Jde koupit hlavne v metru a na vlakovych nadrazi. Treba na letisti v Maastrichtu ale koupit nejde! S ni stoji jizda do centra necele 3 EUR, bez ni 4,5 EUR. Cena samotne karty je 7,5 EUR a pak se dal a dal nabiji. Karta se da i vratit, ale v Maastrichtu proste navecer nikdo nepracuje, takze jsme si je nechali pro nekoho dalsiho. Nam zbyly dve a na kazde jsou necele 3 EUR kredit = neco pres 20 EUR hodnota. Necham je nekomu za 500,- s predanim v Brne.

Kdo si je vezme, tomu poradim a poslu odkaz, jak usetrit na vlaku v NL XX EUR. My jsme platili za vlak Amsterdam->Maastricht za 2 osoby 20,50 EUR misto 51 EUR. Kdo koupi, neprohloupi smiley

Kdo ma zajem, piste do zprav. Diky

0

Ahoj, je tva nabidka stale aktualni? Rada bych zaslala zpravu ale nemohu, pry jsem zaregistrovana kratce. Diky za odpoved Erika

0 Citovat

Bacha na minimální kredit - před nastoupením musíte mít dost peněz na maximální možnou cestu vlakem. Takhle mi v Utrechtu ujel vlak. Měl jsem dostatečný kredit na cestu do Schipolu, ale stejně mě brána nepustila a já musel do automatu zvýšit kredit. (Todo do wiki)

0 Citovat

Zdravím,
jsou ty OV - chipkaarty ještě volné? smiley Taky bych měla zájem a taky ještě nemůžu posílat zprávy.
Díky za nějakou reakci.

0 Citovat

Mám doma 2 karty, platné jen do konce roku 2016. Na každé zbývá kredit do 1 EUR. Pokud by měl někdo zájem, ať napíše na liszak (zavinac) seznam (tecka) cz.
Minimální kredit je 4Eur na metro, 20Eur na vlaky, ale na bus z centra na letiště Eindhoven žádný limit nebyl. Narazili jsme taky na tento limit, chtěli jsme se dostat z Haagu do Rotterdamu, ale měli jsme kredit jen asi 10Eur, do vlaku to nechtělo pustit, ale dalo se to přejet metrem. Takže chce to trochu plánovat.
V květnu 2015 bylo možné dobití karty v automatech (jsou i v hale letiště Eindhoven), které berou hotovost a MasterCard karty, nebo na nádražích u přepážky (bez poplatku). Existuje i online možnost http://www.ovshop.nl/ov-chipkaart-opladen/ , ale nemám odzkoušeno.

0
4 reakce