Poté, co jsem platil letenku za 500€, v bankovnictví jsem zkontroloval, že se částka strhla a zjistil, že mi VISA od ČS naúčtovala 27,70 Kč/€ (když byl střed 27 Kč/€), hledám kartu pro zahraniční platby kartou s výhodnějším kurzem. Kvůli tomuto kurzovému rozdíly letenka přišla na víc o cca 600 Kč. Jedná se mi hlavně o eura, dolary, libry a na podzim thajské bahty. Máte nějaké tipy? Na výběry hotovosti jsem už v Japonsku úspěšně používal Maestro kartu od Equa bank s výběry za 9 Kč. .
Leta používáme m-kartu Svet, vcera puldenní výpadek appky a webu mě donutil alternativně pro rychlozřízení Revolutu (nutná platba větší částky v Eurech kartou).... kromě toho, co jsem v app Revolutu prohlídla (v základním Standardu omezení na směnu 25tis./měsíc, výběr z bankomatu do 4,5tis./měsíc)...čeká mě tam nějaké překvapení při platbě virtuální kartou?...
@mandre Žádný další omezení tam není. Občas může otravovat jejich AML a pozdržení platby. Jinak Revolut jde nabít i €, když tam pošleš platbu z M karty...
@mandre Žádný další omezení tam není. Občas může otravovat jejich AML a pozdržení platby. Jinak Revolut jde nabít i €, když tam pošleš platbu z M karty...
a je lepsi tam nakoupit € a pak platit kartou? Nebo rovnou platit a nechat to prevest Revolut? …mimo vikend. Co se provozne osvedcilo?
Za mě je to jedno. Já € a USD kupuju průběžně a mám tam "zásobu" na cestování. Jenom pozor pokud budeš mít na € např. 100€, na druhým účtu 5000 Kč a budeš platit např 150€ tak se ti celá částka strhne z 5000 Kč. V kurzu není rozdíl jestli platíš kartou nebo si převedeš a pak zaplatíš