Ahoj, rád bych se zeptal lidí, co znají trochu lépe Filipíny ohledně administravivního postupu při vyřizování filipínského ŘP. Podle dostupných údajů jde vyměnit v ČR vydaný mezinárodní ŘP za filipínský (a při pobytu nad 3m je to dokonce povinnost). Jde mi o to, že v ČR mám pouze řidičák B, kde je sice skútr do 125ccm, ale ten dle zjištění platí pouze na území ČR a tudíž v zahraničí bych jezdil na motorce nelegálně. Na Filipínách jsou jiné skupiny ŘP a dle několika zdrojů vyšší skupina (např. vozidlo do 4,5 tuny) už zahrnuje i neomezenou motorku. Tím bych se vyhnul nutnosti si dělat ŘP v ČR, kde na motorce stejně nejezdím. Můj dotaz tedy zní - dostanu na Filipínách automaticky licenci i na motorku, pokud mám v ČR papíry na auto? Moc děkuji za odpovědi. PS: Nepiště mi, že tam ŘP nepotřebuji, že to nikdo neřeší. To dobře vím, ale současně nechci riskovat, že by to řešila pojišťovna v případě nějaké vážnější nehody. .

Filipínský řidičák

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

0 reakcí

Ahoj, rád bych se zeptal lidí, co znají trochu lépe Filipíny ohledně administravivního postupu při vyřizování filipínského ŘP. Podle dostupných údajů jde vyměnit v ČR vydaný mezinárodní ŘP za filipínský (a při pobytu nad 3m je to dokonce povinnost).
Jde mi o to, že v ČR mám pouze řidičák B, kde je sice skútr do 125ccm, ale ten dle zjištění platí pouze na území ČR a tudíž v zahraničí bych jezdil na motorce nelegálně. Na Filipínách jsou jiné skupiny ŘP a dle několika zdrojů vyšší skupina (např. vozidlo do 4,5 tuny) už zahrnuje i neomezenou motorku. Tím bych se vyhnul nutnosti si dělat ŘP v ČR, kde na motorce stejně nejezdím.
Můj dotaz tedy zní - dostanu na Filipínách automaticky licenci i na motorku, pokud mám v ČR papíry na auto?

Moc děkuji za odpovědi.

PS: Nepiště mi, že tam ŘP nepotřebuji, že to nikdo neřeší. To dobře vím, ale současně nechci riskovat, že by to řešila pojišťovna v případě nějaké vážnější nehody.

0
0 reakcí