Ahoj, máme v plánu Sardínii od Cagliari přes Tortoli, Olbii do Alghera. Nevíte jak je to tam s busama či vlaky a jaké jsou ceny? Děkuju .

Sardínie

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

5 reakcí

Ahoj, máme v plánu Sardínii od Cagliari přes Tortoli, Olbii do Alghera. Nevíte jak je to tam s busama či vlaky a jaké jsou ceny? Děkuju

0

Busy nevim, ale železniční spojení zajištuje Trenitalia, Cagliari-Olbia vychází na 18€, spoje a ceny lze vyhledat na jejich webu:

http://www.trenitalia.com/

S autobusy má zkušenost akorát ze Sicílie a to takovou, že se lze dostat prakticky na většinu turisticky zajímavých míst několikrát denně (frekventované trasy min. 1 x za hodinu, méně frekventované 1 x za 2h, ostatní trasy, zejména vnitrozemí nepravidelně párkrát za den, pozor na dost omezený jízdní řád v neděli). Ale jak říkám se Sardínií zkušenost nemám, pravděpodobně tam bude dopravní pokrytí menší, než na Sicílii. Cenově to vycházelo v přepočtu přibližně 2-3Kč/km, což asi bude podobné, stejně tak, že informace o spojích a prodej jízdenek na autobus je v nejbližší trafice nebo restauraci poblíž zastávky, zpáteční jízdenky jsou o něco levnější.

Další alternativou je zapůjčení auta, záleží co všechno chcete vidět, nevychází to zas tak draho.

0 Citovat

Nevíte kolik stojí pohonné hmoty na Sardinii?

0 Citovat

A něco jako google by nepomohlo? Třeba http://www.prezzibenzina.it/regioni/sardegna/cagliari

0 Citovat

http://lmgtfy.com/?q=petrol+prices+sardinia
How hard can it be, right? smiley

0 Citovat

smiley

0
5 reakcí