Ahoj, rád bych se zeptal, jak to funguje na Filipínách, kde je 30ti denní bezvízový styk, když bych přijel na Filipíny a zůstal bych zde 25 dnů, poté bych přeletěl do Thajska, kde bych strávil 14 dnů a pak zpět na Filipíny, kde bych strávil dalších 25 dnů, potřebuju v tomto případě vízum na Filipíny? Děkuji  .

Bez víza na Filipíny

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

9 reakcí

Ahoj, rád bych se zeptal, jak to funguje na Filipínách, kde je 30ti denní bezvízový styk, když bych přijel na Filipíny a zůstal bych zde 25 dnů, poté bych přeletěl do Thajska, kde bych strávil 14 dnů a pak zpět na Filipíny, kde bych strávil dalších 25 dnů, potřebuju v tomto případě vízum na Filipíny?

Děkuji smiley

0

Ahoj, já to plánuju podobně (také u Indonésie) a nevidím důvod, proč by měl být problém. Existují země, které sčítají a limitují dny za půl roku či rok, ale i u nich bys prošel. Rozumná odpověď od zkušenějšího je tady:
http://travel.stackexchange.com/questio ... hilippines

0 Citovat

Ahoj,
TIMATIC žádná omezení ohledně opakovaných návštěv pro občany ČR na Filipíny nezmiňuje. S tvými plány by tedy neměl být žádný problém.

Při odletu na Filipíny bych doporučil mít s sebou vytištěnou návaznou letenku do Thajska, kterou může požadovat vidět i aerolinka i imigrační úředníci abys prokázal délku pobytu pod 30 dní (obdobně při návratu z Thajska na Filipíny můžou chtít vidět letenku zpět do ČR)

0 Citovat

Ahoj,
na Filipínách jsem každé dva měsíce a problém to určitě není. Na letišti se občas zeptají na zpáteční
letenku, resp. letenku z Filipín kamkoliv jinam, ale jinak je to zcela v pohodě.

0 Citovat

Tak mne pani na prepazke v Dubai nechcela vytlacit letenku pokial nepreukazem, ze mam niekam kupenu letenku z Filipin ... vraj taky je zakon.

0 Citovat

Ještě si dovolím obnovit toto téma a zeptat se na pár věcí.

Na Filipíny odlétám z Dubaje 12. září před půlnoci s tím, že na letišti v Manile budu 13. září odpoledne. Abych si nemusel vyřízovat vízum, tak si chci zaletět v 30 dnech, ve kterých nepotřebuju vízum do Vietnamu. Našel jsem letenku, kdy bych odlítal z Manily do Vietnamu 12. října kolem 22:20.

Zajímalo by mě, kdy se počítá moment začátku běhu doby a konec. Logicky bych řekl, že od vstupu na letiště do odletu, takže by to mělo být takhle v pohodě, ne?

A co se týče té letenky do Vietnamu, tak bude stačit na letišti v Dubaji ukázat jen letenku nebo se pídí také po vízu na Vietnam? Děkuji smiley

0 Citovat

I kdyby se počítal první den jako celý (a po hodinách se určitě nepočítá), tak to bude 30 dní. Některé země (např. Čína) první den ani nepočítají.

0 Citovat

Tomu rozumím, ale nechápu, proč by měli cokoliv kontrolovat, když letíš z Dubaje na Flilipíny a vízum tam nepotřebuješ? Tím pádem se ani nemůže stát, že by Tě tam nevpustili kvůli chybějícímu vízu. A hlavně proč by to měli řešit v Dubaji.
Btw. nikdy jsem na imigračním v Thajsku neukazoval ani jakkoliv neřešil, na jakou letenku jsem přiletěl a kdy, jak a kam odlítám.

0 Citovat

Ty ses podivoval nad ukazováním letenky, ne víza. Může se stát, že tě někam nepustí, i když je tam bezvízový styk, ale letenku pryč ze země máš až za dlouho (déle než limit pro bezvízový pobyt). Mě takto donutili ve Frankfurtu před odletem do Brazílie koupit si letenku z Brazílie (kterou jsem nepotřeboval a nevyužil), když jsem měl letenku (z jiného jihoamerického státu do ČR, ale to by bylo stejné i z té Brazílie) až za 4 měsíce a v Brazílii jsem plánoval pobýt jen pár týdnů a odjet po zemi (a tak i udělal).

V Dubaji to řeší, protože v praxi toto řeší většinou jen preventivně aerolinky a ne imigrační. Může se to stát klidně i v Praze, jak jsem byl svědkem cestou na Srí Lanku, kdy chtěli vidět vytisknutá e-víza (někoho jiného, kdo je neměl) i v době, kdy už stačilo získat víza na letišti v Colombu (tady sice nejde o letenky, ale obava o bezproblémový vstup do země je stejná). Po příletu na imigračním většinou letenky vidět nechtějí, ale v tom Bangkoku to po mě chtěli zaměstnanci aerolinky před odletem do Nepálu. A ve všech podobných případech, které jsem zažil, o kterých jsem slyšel a o nichž jsem si po mém frankfurtském zážitku vyhledal zprávy na internetu, šlo o zaměstnance aerolinek před odletem.

0 Citovat

Díky za osvětlení, já se s tímhle ještě nikdy nesetkal, ale je fakt, že na jednosměrky moc nelítám.

0
9 reakcí